این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۰، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۲

عنوان فارسی افزودن ویتامین C به جیره غذایی ماهی قزل ‌آلای ‌‌‌‌‌‌‌‌رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)‌ و بررسی شاخص‌های ‌رشد، بقاء و ترکیبات لاشه ‌در ‌دو ‌‌تراکم مختلف پرورش
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: ویتامین‌ C‌ یکی از مواد مغذی مهم در پرورش ماهی به حساب می‌آید و به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی، در حفاظت سلول‌ها در برابر آسیب اکسایشی و بالا بردن مقاومت در برابر عوامل استرس‌زای محیطی و عوامل بیماریزا از اهمیت زیادی برخوردار است. ‌هدف:‌ ‌افزودن سطح بالای‌ ‌ویتامین‌ C‌ به جیره غذایی ماهی قزل ‌آلای ‌‌‌‌‌‌‌‌رنگین کمان ‌(Oncorhynchus mykiss)‌ پروش یافته در تراکم بالا و بررسی شاخص‌های ‌رشد، بقاء و ترکیبات لاشه. روش کار: بچه ماهیان قزل‌آلای‌رنگین‌کمان با میانگین وزن اولیه ( ‌g‌69/0±6/9) در دو تراکم 50 و 100 قطعه در L‌50 آب با 2 جیره غذایی با پروتئین و چربی یکسان غذادهی شدند. جیره‌های غذایی شامل جیره 1 بدون افزودن ویتامین و جیره 2 با افزودن ‌mg/kg‌1500 ویتامین ‌C‌ بودند. تعداد 900 عدد بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در 4 تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار به صورت (0)50 ‌T‌(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 1)،  ‌(0)100‌ T‌(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 1)،‌)C(50‌ T‌(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 2)، ‌)C(100‌ T‌(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 2)‌ ‌و بطور کاملا‌ً تصادفی در انکوباتورها توزیع شدند. نتایج: پس از 6 هفته غذادهی شاخص‌های رشد، ضریب‌تبدیل‌غذایی و بقاء در تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌دار نشـان داد (05/0‌p<‌.) تیمـارهای (0)50‌T‌ و ‌)C(50‌T‌ وزن بدست آمده، ضریب رشد ویژه و درصد بقاء بیشتری از تیمارهای ‌(0)‌100‌T‌ و‌)C(100‌T‌ داشتند (05/0‌p<‌.) در خصوص ضریب‌تبدیل‌غذایی نیز تیمارهای ‌(0)100‌T‌ و ‌C(‌)100‌T‌ دارای ضریب‌تبدیل‌غذایی بیشتری نسبت به تیمار‌های ‌(0)50 ‌T‌و ‌C(‌)50‌T‌ بودند. از لحاظ ترکیب شیمیایی‌ لاشه بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌دار آماری مشاهده نشد (05/0‌p<‌.) نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن ویتامین ‌C‌ به جیره غذایی بچه ماهیان قزل‌آلای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رنگین‌‌کمان تأثیری بر شاخص‌های رشد، ضریب‌تبدیل‌غذایی، بقاء و ترکیبات لاشه ماهیان ندارد اما تراکم بر شاخص‌های رشد، ضریب تبدیل غذایی و بقاء در این گونه تأثیر‌گذار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Vitamin C supplementation to rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet and analysis of growth indices, survival and carcass composition at two different stocking densities
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Vitamin C is one of the important nutrients in fish culture and as a potent anti-oxidant, is of great importance in preserving cells against oxidation and boosting resistance in stress conditions and against pathogens. OBJECTIVES: The purpose of the present study is to add high level of vitamin C supplementation to rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet reared at high density and analysis of growth indices, survival and carcass composition at two different stocking densities. METHODS: Rainbow trout juveniles with initial body weight of 9.6 ± 0.69 g at two densities of 50 and 100 pieces in 50 liters of water were fed two diets containing the same level of protein and fat. Experimental diets were diet 1 without adding vitamin and diet 2 with adding 1500 mg/kg of vitamin C. A total number of 900 rainbow trout juveniles in four treatments each with three replicates as T50 (0) (with the density of 50 and fed with diet 1), T100 (0) (with the density of 100 and fed with diet 1), T50 (C) (with the density of 50 and fed with diet 2) and T100 (C) (with the density of 100 and fed with diet 2) were randomly distributed in incubators. RESULTS: After 6 weeks of feeding, growth indices, feed conversion ratio and viability were significantly different between treatments (p< 0.05). T50 (0) and T50(C) treatments had higher weight gain, specific growth rate and viability than T100 (0) and T100(C) (p< 0.05). In the case of feed conversion ratio, it was higher in T100 (0) and T100(C) treatments compared to T50 (0) and T50(C) ones (p< 0.05). Carcass composition was not significantly different between treatments (p>0.05). CONCLUSIONS: The results showed that vitamin C supplementation in the diet of rainbow trout juveniles did not have significant effects on growth indices, feed conversion ratio, survival and carcass composition but density was a key factor in growth, feed conversion ratio and survival in this species.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زینب فضایی |
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

میر مسعود سجادی | mir masoud
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، رشت–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

ایمان سوری نژاد |
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

رضا اسعدی |
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری– ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_52969_64e282113173bac26069121c3ee7843d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280319.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات