این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۹، شماره ۴، صفحات ۳۷۹-۳۸۴
عنوان فارسی
ارزیابی اثر عسل بر روی قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی موش BALB/c علیه آسپرجیلوس فومیگاتوس
چکیده فارسی مقاله
زمینـه مـطـالعه: عسل یک ترکیب قندی فوق اشباع دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی میباشد. از آنجایی که در سالهای اخیر بیماریهای قارچی و نیز مقاومت دارویی افزایش داشته است استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت تحریک سیستم ایمنی میتواند مفید واقع شود. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سه نوع عسل ایرانی بر قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی در موش BALB/c بود. روش کار: در این مطالعه سه نوع عسل از مناطق مختلف ایران تهیه گردید و در یک دوره 10 روزه به موش خورانده شد. بعد از آن موشها یوتانایز گردیده و ماکروفاژهای صفاقی آنها کشت داده شد. روی این سلولها آزمایش قدرت کشندگی و سنجش تولید نیتریک اکساید انجام گردید. نتایج: این مطالعه نشان داد که عسل قدرت کشندگی ماکروفاژها را افزایش میدهد و این افزایش در مقایسه با گروه کنترل معنیدار بود (05/0p<.) در مورد تولید نیتریک اکساید، نسبت به گروه کنترل در گروه تیمار شده با عسل مناطق شمالی و مرکزی کاهش و در گروه تیمار شده با عسل جنوبی و مخلوط افزایش مشاهده گردید (05/0p<.) در هیچ یک از گروهها تحریک ماکروفاژها با لیپوپلی ساکارید (LPS) افزایش معنیداری را در تولید نیتریک اکساید نشان نداد (05/0p<.) نتیجه گیری نهایی: عسل دارای خاصیت ضد التهابی بوده و علاوه بر این، میتواند با افزایش قدرت کشندگی ماکروفاژها، توانایی آنها را در حذف کنیدی آسپرجیلوس فومیگاتوس افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of honey on killing power and nitric oxide production in peritoneal macrophage against Aspergillus fumigatus in BALB/c mice
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: In recent years, immunocompromised patients are at high risk for the development of invasive aspergillosis. Due to the increase of antimicrobial resistance, natural agents with medicinal and immunomodulatory effects has gained more attention. Honey is a natural substance with documented antimicrobial, anti-inflamatory and wound healing effects. Objectives: The purpose of this study was to evaluate the effect of three Iranian kinds of honey on Killing Power and Nitric Oxide Production in Peritoneal Macrophage in BALB/c mice. Methods: Male BALB/c mice were gavaged with three different kinds of honey for a 10-day period. Then the mice were euthanized and their peritoneal macrophages were cultured. Macrophage killing and nitric oxide production was evaluated. Results: Our results showed that honey could significantly increase the killing power of macrophage which was significantly higher than in control group (p< 0.05). Nitric oxide production in groups treated by northern and central honey was lower than the control group, whereas in groups treated by southern and mixed honey nitric oxide production was significantly higher than control group (p< 0.05). LPS stimuli had no significant effect on neither macrophage killing nor nitric oxide production (p>0.05). Conclusions: In conclusion, honey could act as an immunomodulator during Aspergillus fumigatus infections.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دنیا نیک آیین |
گروه میکروبیولوژی کاربردی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران؛ مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
احمد عرفان منش |
گروه فرآورده های بیولوژیک دامی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران
حسن قربانی چوبقلو | ghorbani choboghlo
مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حجت اله شکری |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل، آمل– ایران
زهرا طوطیان |
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
هادی باقری |
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علیرضا خسروی |
مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_52279_578e74b18972cc946bd03d920575f40d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280334.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات