این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۹، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۱۹۵
عنوان فارسی
بررسی میزان جیوه در میگوهای عرضه شده در بازار تهران
چکیده فارسی مقاله
زمینـه مطالعه: میگو منبع غنی از پروتئینها، پپتیدها، اسیدهای آمینه، مس، منیزیم، ید و روی بوده و مصرف این محصول روبه گسترش میباشد. متأسفانه در چند سال اخیر جیوه از راههای مختلف و به مقادیر بسیار زیادی وارد اکوسیستمهای آبی و دریایی شده که به دلیل تجمع بیولوژیک، ماندگاری بالا و خطرات مسمومیت آن؛ قابل تامل و بررسی خواهد بود. هدف: تعیین سطح آلودگی به جیوه در میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران و مقایسه آن با حد مجاز بین المللی. روش کار: بدین منظور 19 عدد نمونه به صورت تصادفی از نقاط مختلف شهر تهران جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. میزان جیوه با استفاده از دستگاه Mercury Analyzer مدل 80 DMA و روش کار استاندارد 6722ASTM D اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه مقایسه شدند. نتایج: نتایج حاصل نشان داد که به طور میانگین مقدار جیوه در عضله نمونههای مورد آزمـایش g/gh59/8 ± 44/76 با توجه به اینکه میزان جیوه کمتر از حد مجاز WHO و g/g( FAOh500) بود. نتیجه گیری نهایی: مصرف میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران از نظر میزان جیوه بلامانع بوده و خطرات جدی بر سلامتی انسان ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میگو، جیوه، حد مجاز مصرف،
عنوان انگلیسی
Assessment of mercury contamination in the marketed shrimp in Tehran: A health consideration
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Mercury contamination of aquatic ecosystem, due to its bioaccumul-ation, persistence, high risk and poisoning has become a concern in recent years. Consumption of shrimp as a rich source of protein, peptides, amino acid and minerals (Cu, Mg, Zn, I) is growing up. OBJECTIVES: The purpose of the present study is to determine the mercury content of shrimp in Tehran market and compare this with international limits. METHODS: For this purpose, 19 samples were collected randomly from different retail markets in different parts of Tehran and their mercury content was measured by Mercury Analyzer DMA-80 with standard method ASTM D6722. The results were compared using one-way analysis of variance (ANOVA). RESULTS: It was found that, the mean level of mercury in muscles of all examined samples was 76.44±8.59 ppb, that is in agreement with the existing data and lower than the WHO and FAO guideline (500 ppb). CONCLUSIONS: Shrimp consumption considering its mercury content is permitted in Tehran and has no serious risk to human health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Mercury, MRLs, Shrimp
نویسندگان مقاله
ساناز عراقیه فراهانی | araghieh farahani
دانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد ساری، مازندران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
سهیل اسکندری |
گروه شیمی غذا با منشأ دامی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
بهروز اکبری آدرگانی |
مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران–ایران
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
محمدرسول هادیانی | mohammad rasool
گروه سم شناسی و آلاینده ها، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
شهرام شعیبی |
گروه سم شناسی و آلاینده ها، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_50993_fdb346ce5c88d52514d622f30553b754.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280365.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات