این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۶۹، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۱

عنوان فارسی تأثیرسینبیوتیک بر فراسنجه‌های خونی، عملکرد تولید، کیفیت تخم‌مرغ و قدرت جوجه‌درآوری در مرغ‌های مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: ‌افزودن آنتی بیوتیک‌ها به خوراک دام وطیور منجر به کاهش یا حذف جمعیت‌های باکتریایی از دستگاه گوارش آنها می شود،یک جایگزین مناسب، استفاده از باکتری‌های مفید و یا کربوهیدرات‌های غیر قابل هضم در خوراک است که سبب افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش می‌گردد . هدف: هدف از انجام این مطالعه، تعیین سطح مناسب سینبیوتیک برای مرغ‌های مادر گوشتی‌ ‌بود.‌ ‌روش‌کار: از طرحی کاملاً تصافی با 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیرمشاهده در هر واحد آزمایشی استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل مقادیر صفر(شاهد0)S، 05/0 (05/0‌S‌)، 1/0(1/0)S و 2/0(2/0‌S‌) درصد سینبیوتیک بود. کیفیت و وزن تخم‌مرغ به صورت روزانه تعیین شد. فراسنجه‌های خونی، تولید تخم‌مرغ و درصد جوجه‌درآوری به صورت هفتگی اندازه‌گیری شد. کلسترول زرده، وزن  تخمدان و تعداد فولیکول‌های بزرگ تخمدان در پایان آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفت . داده‌ها با روش ‌GLM‌ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج:‌ ‌شاخص زرده در تیمار 1/0‌S‌(32/0±63/40)% بطور معنی‌داری از تیمارهای 05/0‌S‌ و 2/0‌S‌ کمتر بود (05/0‌p همچنین سینبیوتیک اثر معنی‌داری بر سایر صفات کیفی تخم‌مرغ، وزن تخم‌مرغ و درصد جوجه‌درآوری نداشت (05/0‌p>‌.) درصد تولید تخم‌مرغ، وزن تخمدان و تعداد فولیکول‌های بزرگ تخمـدان در تیمـار 2/0‌S بـطـور معنـی‌داری نسبت به سایر تیمارها کاهش یافت (05/0‌p<‌.) سینبیوتیک بطور معنی‌داری گلوکز پلاسما در تیمار 1/0‌ S‌mg/dL(67/5 ±22/214) را افزایش داد (05/0‌p‌.)  بعلاوه غلظت کلسترول پلاسما در تیمارهای 1/0‌ S‌mg/dL(09/9‌±‌26/150) و 2/0‌ mg/dL(S17/13±93/154)  در هفته آخر آزمایش بطور معنی‌داری از گروه شاهدmg/dL(53/5±95/184) کمتر بود (05/0‌p<‌.) نتیجه‌گیری نهایی:‌ ‌استفاده از سینبیوتیک ،در سطح 1/0 % جیره مرغ‌های مادر گوشتی، اثرات مثبتی بر عملکرد آنها دارد .  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of synbiotic on productivity and egg quality, blood parameters and hatchability in broiler breeder hens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The present study deals with the effect of different levels of synbiotic onegg production and quality, blood parameters, hatchability and yolk cholesterol in broilerbreeder hens. OBJECTIVES:The aim of this study was to determine the best level of synbioticin the diet of broiler breeder hens. METHODS:The study was conducted based on a completelyrandomized design with 4 treatment groups, 2 replicates and 10 controls in each experimentalunit. The experimental rations were containing 0 (control S0), 0.05 (S0.05), 0.1 (S0.1) and 0.2%(S0.2) synbiotic. Egg quality and weight were measured daily. Blood parameters, laying rateand hatchability were measured weekly. Yolk cholesterol, ovarian weight and number ofovarian large follicles were evaluated at the end of the experiment. The data were analyzedusing GLM procedure. RESULTS: The results showed that yolk index in group S0.1 wassignificantly lower (p< 0.05) than groups S0.05 and S0.2, but was not statistically different fromthe control (p>0.05). Also, synbiotic had no significant effect on other egg quality traits, eggweight and hatchability (p>0.05). Addingy synbiotic supplement to diet reduced significantlythe laying rate, ovarian weight and number of ovarian large follicles in the group S0.2compared with the other groups (p< 0.05). Synbiotic significantly increased plasma glucoseconcentration (p< 0.05), but plasma triglyceride, HDL and yolk cholesterol concentrationswere not influenced by dietary symbiotic (p>0.05). Furthermore, plasma cholestrolconcentration (last week) in groups S0.1 and S0.2 were significantly lower than control group(p< 0.05). CONCLUSIONS: The results showed that it would be proper to use 0.1% synbioticin the diet of broiler breeder hens. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین فلاح |
گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

اردشیر محیط |
گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

زربخت انصاری |
گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری–ایران


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_36714_3748e6b5aafac277710eec54f519a34a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280375.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات