این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۶۹، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۲

عنوان فارسی مقایسه اثر آستاگزانتین و جلبک دونالیلا سالینا ‌(Dunaliella salina ) بر میزان کاروتنوئید پوست، پراکسیداسیون لیپید‌ها و رنگ ماهی سورم (Heros serverus)
چکیده فارسی مقاله زمینـه مطالعه: محققین از دیرباز به دنبال جایگزین‌های مناسبی برای رنگ دانه‌های صناعی مانند آستاگزانتین بوده‌اند. هدف: لذا در این تحقیق اثر تجویز خوراکی آستاگزانتین و جلبک دونالیلا سالینا بر میزان بتاکاروتن پوست، رنگ پوست و باله‌ها و میزان پراکسیداسیون لیپید‌های عضله ماهی سورم (H.serverus)‌ مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: به این منظور تعداد 135 قطعه ماهی با وزن ( ‌g 5/0± 27) به 3 تیمار در 3 تکرار تقسیم شدند: تیمار اول با غذای معمولی (‌1)G و دو تیمار دیگر به ترتیب با ‌mg/kg‌ 200 جلبک دونالیلا ‌)2(G‌ و ‌mg/kg‌‌200  آستاگزانتین ‌)3(G‌ تغذیه شدند. بعد از 6 هفته تغذیه از ماهی‌های هر تیمار عکس دیجیتال، نمونه پوست و عضله تهیه گردید. میزان بتاکاروتن پوست و (مالون‌­‌دی‌­‌آلدئید) ‌MDA‌ عضله و نیز شاخص‌های رنگ Hue, b*,a*,L*( و ‌)Chroma بین تیمارها مقایسه گردیدند. نتایج: میزان بتاکاروتن در تیمار‌های  ‌3G‌و ‌2G‌ نسبت به ‌1G‌ افزایش معنی‌داری را نشان داد (05/0.)p< میزان پراکسیداسیون لیپیدی در تیمار ‌2G‌ و ‌3G‌ کاهش معنی‌داری نسبت به تمیار شاهد نشان داد ‌(05/0)p در ناحیه‌ باله‌ها شاخص‌های ‌a*‌ و ‌Hue‌ در تیمار‌های ‌2G‌ و ‌3G‌ به ترتیب افزایش و کاهش معنی‌داری نسبت به تیمار ‌1G‌ داشتند ‌(05/0.)p< شاخص ‌b*‌ در تیمار‌های ‌2G‌ و ‌3G‌ کاهش معنی داری نسبت به تیمار ‌1G‌ را نشان داد ‌(05/0.)p< شاخص Chroma‌ در تیمار ‌3G‌ افزایش معنی‌داری نسبت به دو تیمار دیگر نشان داد ‌(05/0.)p< شاخص ‌L*‌ در بین تیمار‌ها تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (05/0)p>‌.  نتیجه‌گیری‌نهایی: طبق نتایج اگر‌چه تأثیر آستاگزانتین بر میزان بتاکاروتن و رنگ پوست بیشتر از جلبک دونالیلا می‌باشد‌، ولی با توجه به قیمت مناسب‌تر، در دسترس بودن و امکان تولید وسیع، از این جلبک می‌توان به عنوان یک جایگزین مناسب برای آستاگزانتین استفاده نمود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آستاگزانتین، بتا کاروتن، جلبک دونالیلا سالینا، ماهی سورم،

عنوان انگلیسی Comparison of the effect of Astaxanthin and Dunaliella salina algae on skin carotenoid, lipid peroxidation and coloration of Heros severus
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Microalgae Dunaliella salina is a national source of carotenoids whichcan be used in aquaculture, meanwhile synthetic Astaxanthin is very expensive for use inaquaculture and several attempts have been made to find alternatives for Astaxanthin.OBJECTIVES: The purpose of this study is to investigate the effect of oral administration ofAstaxanthin and D.salina on skin carotenoid level, skin and fins coloration as well as lipidperoxidation of muscles in H.severus. METHODS: One hundred and thirty five H.severusweighing 27±0.5g were randomly divided to three groups in triplicate: Groups 1 (G1) was fedwith basal diet, group 2 (G2) and group 3 (G3) were fed with basal diet supplemented with200 mg kg-1 D.salina or Astaxanthin respectively. After 6 weeks, digital photo were takenfrom 15 fishes of each group and skin and muscles samples were taken after euthanasia. Skinbeta carotene rate, lipid peroxidation of muscle (based on Malondialdehyde activity) as wellas skin and fins coloration pattern (a*, b*, Hue, L* and Chroma) were compared amonggroups. RESULTS: Skin beta-carotene rate significantly increased in G2 and G3 compare toG1 but, Lipid peroxidation rate were decreased in G2 and G3 compare to control (p< 0.05).Although some improvement in color quality were observed in trunk area, there was nosignificant difference in color indicators among the groups (p>0.05). In the fin areas a* valuesignificantly increased in G2 and G3 compare to control also Hue and b* value significantlydecreased in G2 and G3 compare to control (p< 0.05). Chroma significantly increased in G3compared with other (p< 0.05). No significant difference were observed in L* between thegroups (p>0.05). CONCLUSIONS:Although the effect of Astaxanthin on skin carotenoid leveland skin and fins coloration was better compared with D. salina. However, because ofreasonable price, wide availability and the production of Dunaliella salina, it can be used asan alternative for Astaxanthin. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی علیشاهی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مسعود کرمی فر |
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مهرزاد مصباح |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مهدی زارعی |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_36717_036cfc39da6d12ce558591865c0f9357.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280379.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات