این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۸، شماره ۳، صفحات ۲۴۱-۲۴۸
عنوان فارسی
تأثیر روغنهای اسانسی حاصل از اورگانو و تایم و آنزیم بتا–گلوکاناز بر عملکرد و گوارشپذیری مواد مغذی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایهی جو
چکیده فارسی مقاله
زمینـه مـطالعه: روغنهای اسانسی ترکیبات ضدمیکروبی مناسبی هستند، اما در شرایط تغذیهای یا محیطی نامطلوب اثر بیشتری دارند؛ همچنین، روغنهای اسانسی تولید داخل کشور قابل رقابت با نمونههای خارجی هستند. هدف: هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر افزودن دو روغن اسانسی ارگواستیم( g/kg5/0، وارداتی) و آنتیبیوفین( g/kg1، ایرانی) بر عملکرد تولید و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای بر پایه جو، بدون یا دارای آنزیم بتا–گلوکاناز (g/kg05/0) بود. روش کار: در ابتدای هفتهی دوم پرورش، 192 جوجه گوشتی (مخلوط هر دو جنس)، به شش تیمار (هر تیمار شامل چهار تکرار و هر تکرار شامل هشت جوجه بود) در قالب آزمایش فاکتوریل (3 سطح روغن اسانسی × 2 سطح آنزیم) بر پایهی طرح کاملاً تصادفی، گروهبندی شدند. نتایج: افزودن روغنهای اسانسی ارگواستیم و یا آنتیبیوفین به جیرههای بر پایه جو، سبب بهبود معنیداری (05/0< p) در ضریب تبدیل خوراک در کل دوره (94/1در برابر 06/2) و وزن نهایی بدن (75/1786 در برابر g37/1591 برای هر پرنده) و گوارشپذیری مواد آلی (27/85 در برابر 10/74% )شد، ولی تفاوتی بین این جیرهها در حضور یا غیاب بتا–گلوکاناز و نیز بین دو روغن اسانسی دیده نشد. نتیجهگیری نهایی: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان میدهد که افزودن روغنهای اسانسی به جیرههای بر پایه جو، حتی بدون آنزیم، میتواند سبب کاهش اثرات ضدتغذیهای جو و بهبود عملکرد شود. همچنین، با توجّه به نبود تفاوت بین روغنهای اسانسی در این پژوهش و از طرفی، کمیاب و پرهزینه بودن روغنهای اسانسی خارجی، استفاده از روغنهای اسانسی مشابه تولید کشور در سطح بهکار رفته، قابل توصیه هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of oregano and thyme based essential oils and b-glucanase on performance and nutrients digestibility in broiler chicks fed barley-based diets
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Essential oils (EO) are antimicrobial compounds, but may be beneficial under unfavorable nutritional and environmental conditions. Essential oils produced in Iran are of comparable quality to imported ones. OBJECTIVES: The aim of this study was to compare the effects of Orego-Stim (Essential oil based on Oregano; 0.5 g/kg; imported) and Anti-Biophin (Essential oil based on Thyme; 1 g/kg; local) essential oils on performance and precaecal digestibility of nutrients in broiler chicks fed barley-corn based diets with and without b-glucanase (0.05 g/kg). METHODS: At the beginning of the second week of rearing period, 192 chicks of mixed sex were allotted into six groups of four replicates with eight chicks per replicate according to a 2×3 factorial experiment arranged as a completely randomized design. RESULTS: Inclusion of Orego-Stim or Anti-Biophin in barley based diets caused a significant (p< 0.05) improvement in total feed conversion, final body weight and nutrients digestibility, without a significant effect of b-glucanase addition to the diets. The type of essential oils (imported vs. local) did not affect the measured characteristics. CONCLUSIONS: Feeding broiler chicks with barley based diets, supplemented with essential oils, decreased the anti-nutritional effects of barley grains in these diets and improved broiler performance, without the need to supplement the barley-based diets with b-glucanase. Because of the lack of any significant difference between the imported and locally-produced essential oils, and the higher cost and scarcity of the imported EO, domestic products such as Anti-Biophin at recommended levels can replace the imported ones.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دامون غفرانی طبری | ghofrani tabari
دانش آموخته تغذیه دام دانشگاه شیراز، شیراز–ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد رضوانی |
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد جواد ضمیری | mohammad javad
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد دادپسند |
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز– ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_35104_85c9233b27a3414e5b2c59b184c72459.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280398.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات