این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۶۸، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۱۹۶

عنوان فارسی تأثیر نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله قزل آلای رنگین ‌‌کمان انگشت قد ‌(Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: ‌نوکلئوتیدها به عنوان ترکیبات درون سلولی با وزن مولکولی پایین، در بسیاری از اعمال سلولی نظیر رمزنگاری ژنتیکی و متابولیسم انرژی دارای نقش کلیدی هستند. هدف:‌ ‌تأثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان.  روش‌کار: آزمایش درون مخازن L‌700 مدور با تراکم ذخیره سازی 40 عدد ماهی در هر تانک انجام شد. نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و2/0% به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی به ماهیان با وزن متوسط g32/0±35/11 (به میزان 5-3% وزن توده زنده) 5 بار در روز و به مدت 8 هفته انجام شد. نتایج: پس از 56 روز پرورش، نتایج نشان داد که میزان اسیدهای چرب اکوزاپنتائنوئیک ‌(EPA)‌ و اسید لینولنیک، در تیمار 2/0% نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌داری داشته است (05/0p‌.) نتیجه‌گیری‌نهایی: ‌بطور خلاصه، این آزمایش نشان داد اضافه کردن نوکلئوتید به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان به میزان 2/0 % اثرات مثبتی بر اسیدهای چرب عضله دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of dietary nucleotides on fatty acid profile in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Nucleotides as low molecular weight intracellular compounds play key roles in diverse physiological and biochemical functions including encoding genetic in-formation and mediating energy metabolism. OBJECTIVES: To determine effects of different levels of dietary nucleotides (NT) on fatty acid profile in rainbow trout. METHODS: This experiment was carried out in 700 L circular tanks with 40 fish per tank. NT was added to the diet at a rate of 0.0, 0.05, 0.1, 0.15 and 0.2 percent. Fish with average weight of 11.35±0.32 g were fed 5 times a day (3-5% of body weight) over 8 weeks. RESULTS: After 56 days of feeding, Eicosapentaenoic acid and Linolenic acid levels increased in fish fed on 0.2% NT compared to the control group. No significant difference (p>0.05) was in polyunsaturated fatty acids (PUFA), n-3, n-6, n3/n6 and saturated fatty acids (SFA) among groups. CONCLUSIONS:  It can be concluded that dietary nucleotides exerted positive effects on fatty acid composition in rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نعیمه سلیمی خورشیدی |
دانش آموخته دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)

سعید کیوان شکوه |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)

امیرپرویز سلاطی |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)

محمد ذاکری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)

نعمت الله محمودی |
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس استان مازندران، نور–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

احمد طهماسبی کهیانی | tahmasebi kohyani
دانش آموخته دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_31967_5b5160245206e64266d57b32eb5effe9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280417.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات