این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۷، شماره ۴، صفحات ۳۰۷-۳۱۲
عنوان فارسی
مهار رشد و تغییرات مورفولوژیکی پنی سیلیوم سیترینوم در پاسخ به اسانس آویشن شیرازی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: توجه وعلاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمیایی با انواع طبیعی منجر به انجام مطالعات زیادی بر روی اسانسها وعصارههای گیاهی شده است. هدف: هدف از این مطالعه، ارزیابی اثراسانس بر روی رشد، درصد مهار رشد و مورفولوژی پنی سیلیوم سیترینوم میباشد. روش کار: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس آویش شیرازی روی رشد،اسپورزایی و مر فولوژی کپک پنی سیلیوم سیترینوم مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: تمام غلظتهای مورد بررسی دارای اثر معنیداری برروی رشد و اسپورزایی پنی سیلیوم سیتر ینوم بودند . میزان MIC و MFC ،ppm400 به دست آمد. در بررسی میکرو سکوپ الکترونی، اسپورزایی شدید گروه کنترل در مقابل اسپورزایی اندک گروه تیمار مشاهده شد. هـم چنیـن در گروه تیمار تغییرات مرفولوژی شامل چین خوردگی و فرو رفتگی سطح و از بین رفتن شفافیت و یکنواختی سطحهایف مشاهده شد. نتیجهگیرینهایی: به طور کلی چنین نتیجهگیری میشود که اسانس آویشن شیرازی به عنوان یک طعم دهنده طبیعی گیاهی اثر حفاظتی علیه کپکها دارد و میتواند برای برخی از مواد غذائی به عنوان نگه دارنده استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس آویشن شیرازی، پنی سیلیوم سیترینوم، تولیداسپور، رشد،
عنوان انگلیسی
Growth inhibition and morphological alterations to Penicellium citrinium in response to Zataria multiflora boiss. essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The growing interest in substitution of chemical food preservative with natural ones has fostered researches on plant essential oils and extracts. Objectives: The purpose of the current study was to evaluate the effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on growth respose, the percent of growth inhibitory and morphology of Penicellium citrinum. Methods: Different concentrations of the essential oil (0, 50, 100, 200, 400, 600 ad 1000 ppm) were used in agar dilution method to evaluate growth and spore production parameters. The cultured mold were studied by scanning electron microscope. Values among groups were compared using 1-way ANOVA. Results: It was found that the effect of different concentrations of essential oil on radial growth and sporulation was statistically significant (p< 0.05). The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) both were 400ppm. According to scaning electron microscopy the treatment with the oil led to alterations in hyphal morphology. Conclusions: Our results suggest that Zataria multiflora Boiss. essential oil can be used as a natural preservative against Pencillium citrinum in foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی میثاقی |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی میثاقی |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوند زاده بستی | akhondzadeh basti
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حمید رضا قیصری | hamid reza
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
علیرضا خسروی |
گروه قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن گندمی |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
هادی ابراهیم نژاد |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_29291_1ba5e24885d6a342aea0b5f00b57756f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280432.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات