این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۷، شماره ۴، صفحات ۳۱۳-۳۲۳
عنوان فارسی
تأثیر پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم بر عملکرد تولید، کیفیت تخممرغ، فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی مرغهای تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
زمینهمطالعه: پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم از افزودنیهای خوراکی هستند که باعث بهبود عملکرد وپاسخ ایمنی میشوند. هدف: این آزمایش برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی و ایمنی مرغهای تخمگذار انجام گـرفـت. روشکار: 288 قطعه مرغ تخمگذار سویهیهای لاین(w-36) در سن 62 تا 70 هفتگی، در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 با سه سطح پروبیوتیک (صفر، 07/0 و 1/0 %)و دو سطح بوتیرات کلسیم (صفر و 1/0%) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 8 تکرار، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم به جیره غذایی تأثیری بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، درصد تولید تخممرغ، شاخص شکل، شاخص زرده، واحد هاو، وزن پوسته و وزن مخصوص تخممرغ نداشت. به هر حال استفاده از پروبیوتیک وزن و توده تخم مرغ را نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری (05/p< 0) افزایش داد، در حالی که بوتیرات کلسیم چنین اثری را نشان نداد. ضخامت پوسته تخم مرغ با کاربرد بوتیرات کلسیم در جیره غذایی به طور معنیداری (05/p< 0) افزایش یافت. اثرات متقابل بین سطوح مختلف پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم، فقط بر ضریب تبدیل خوراک معنیدار (05/p< 0) بود. میزان آنتیبادی تولید شده بر علیه گلبول قرمز، تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. استفاده از پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم در جیره غذایی، میزان آلبومین سرم را به طور معنیداری (05/p< 0) افزایش داد، علاوه بر این سطوح مختلف پروبیوتیک میـزان پـروتئیـن تام سرم را افزایش(05/p< 0) داد ولی بر سایر فراسنجههای خونی تأثیری نداشت. میزان هتروفیل و بازوفیل و همچنین نسبت هتروفیل به لمفوسیت با استفاده از پروبیوتیک در جیره غذایی به طور معنیداری (05/p< 0) کاهش یافت. نتیجهگیری نهایی: در نهایت، این نتایج نشان میدهد که استفاده از پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم در جیره غذایی مرغهای تخمگذار، موجب بهبود پاسخ ایمنی پرنده میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of probiotic and calcium butyrate on production performance, egg quality, blood parameters and immune response in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: The effects of probiotic and calcium butyrate (Ca-butyrate) as feed additives on performance and immune response have been shown in laying hens. OBJECTIVES: The aim of the present study was to investigate the effects of different levels of probiotic and Ca-butyrate on performance, egg quality, blood parameters and immune response in laying hens. METHODS: Two hundred and eighty eight Hy-Line W-36 hens (62 to 70 wks of age) were used in a 2×3 factorial arrangement with three levels of probiotic (0, 0.07 and 0.01 percent) and two levels of Ca-butyrate (0 and 0.1 percent) in a completely randomized design of 6 treatments and 8 replicates. RESULTS: The results showed that feed intake, feed conversion ratio, egg production, shape index, yolk index, haugh unit, egg weight and specific gravity were not affected by probiotic and Ca-butyrate. While egg weight and egg mass were significantly (p< 0.05) increased using probiotic compared with the control diet, such an effect was not observed due to Ca-butyrate addition. However, shell thickness showed significant increase (p< 0.05) in response to Ca-butyrate. The interaction between different levels of probiotic and Ca-butyrate was only significant for feed conversion ratio (p< 0.05). Antibody titer against sheep red blood cell (SRBC) was not affected (p>0.05) by experimental treatments. The concentration of serum albumin was significantly increased (p< 0.05) by adding probiotic and Ca-butyrate to feed. Furthermore, significant increase (p< 0.05) in total serum protein was pronounced in response to probiotic and Ca-butyrate. However, other serum metabolites (total calcium, triglycerides and cholesterol concentrations) were not affected by treatments. The relative percentage of heterophiles and heterophiles to lymphocytes ratio were significantly decreased (p< 0.05) using probiotic. CONCLUSION: Dietary probiotic and Ca-butyrate can be considered as additives to improve immune responses in laying hens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امید افسریان |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
مینا محمدی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
شهاب قاضی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
سعید مرادی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_29292_37bb379867f1d01efea04915cdb349b6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280433.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات