این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۷، شماره ۱، صفحات ۴۹-۵۲
عنوان فارسی
تأثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: سویا یکی از مهمترین منابع تأمین کننده پروتیئن جیره غذایی است که میتواند موجب کاهش درد در مفاصل شود. هدف: با توجه به بروز بیماریهای مفصلی و ایجاد آرتروز در مفاصل بدن، خصوصاً مفصل زانو، انجام مطالعه تأثیر سویا بر غضروف این مفصل ضروری است. روشکار: در این مطالعه 36 سر موش سوری ماده نژاد Balb/c را در سن سه هفتگی انتخاب و بر اساس رژیم غذایی به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول، تحت رژیم کمبود پروتئین به مدت 6 ماه، گروه دوم، سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل بدون سویا و گروه سوم، سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل حاوی 20 درصد سویا قرار داده شدند. در پایان، میزان آلکالاین فسفاتاز )ALP( سرم خون تعیین و مقـاطـع رنـگ آمیـزی شـده غضـروف تیبیـا مـورد ارزیـابـی هیستومورفومتریک قرار گرفتند. نتایج: ضخامت بخش میانی غضروف تیبیا و تعداد کنـدروسیـتهـا(57/1،77/12و05/14،84/148)، در گـروهـی کـه سویا مصرف کرده بودند نسبت به سایر گروهها اختلاف معنیداری را نشان داد )001/0.(p< همچنیـن میـزان ALP سرم خونU/L( 67/204) و غلظت ماده بین سلولی در گروه سوم نسبت به گروههای او ل و دوم اختلاف معنیداری نداشت. نتیجه گیری نهایی: بطور کلی چنین نتیجهگیری میشود که شاید سویا بتواند بر رشد غضروف مفصل زانو تأثیر گذاشته و در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانوی افرادی که از کودکی با فقر پروتئینی همراه هستند مؤثر واقع شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غضروف، کنجاله، مفصل، موش،
عنوان انگلیسی
The effect of soybean meal on the maintenance of cartilage in animal knee joints
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUNDS: The soybean is one of the most important diet protein resources and induces a reduction of joint pain. OBJECTIVES: The aim of the present study was to determine the incidence of joint disorders and arthritis, especially in the knee joint. METHODS: According to the feed regimens, 36 female mice (balb/c; 3 weeks old) were divided into 3 groups including Group 1: Low protein for 6 months; Group 2: Low protein for 3 months and then followed by complete (or full) protein without soybean meal for the next 3 months and Group 3: Low protein for the first 3 months and then followed by complete protein with 20% soybean meal for the next 3 months. Finally the serum alkaline phosphatase (ALP) was measured and sections from the tibial cartilage were histomorphometrically studied. RESULTS: The thickness of the middle part of the tibial cartilage and the number of chondrocytes in the group used soybean meal (148.84|?|14.05,12.77|?|1.57, respectively) showed a significant difference compared with the other groups (p< 0.001). Meanwhile, serum ALP levels (76.402L/U) and the concentrations of the inter-cellular substance in the 3th group showed no significant difference compared with the other groups. CONCLUSIONS: It is concluded that soybean may effect on the growth of the knee joint cartilage in animals and also may induce stability of the knee joint cartilage in individuals with protein deficiency since childhood.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
alkaline phosphalase, cartilage, Knee Joint, soy-bean meal
نویسندگان مقاله
سید بابک کیایی | seyed babak
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سیمین فاضلی پور |
گروه آناتومی، واحد پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی تهران (Islamic azad university of tehran medical sciences)
محمد تقی شیبانی | mohammad taghi
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_24259_7be654437357cf9219520b1a58e96c54.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280477.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات