این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۴، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر تغذیه سطوح مختلف ال– کارنیتین در جیره مرغهای مادر و جوجههای گوشتی بر عملکرد، ترکیبات سرم خون، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
ال–کارنیتین به عنوان مشتق لیزین محلول در اب دارای نقش بیولوژیکی مهمی در متابولیسم چربی میباشد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی عملکرد، ترکیبات سرم، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی است که مادر یا خودشان به تنهایی و یا به طور توأCم از مکمل ال–کارنیتین تغذیه نمودهاند. مرغهای مادر در سن 25 هفتگی با جیرههای حاوی سطوح 0 و ppm60 و نتاج آنها با سطوح 0، 100 و 200 .ppm مکمل ال– کارنیتین تغذیه شدند. عملکرد دورههای آغازی، رشد، پایانی و کل دوره بررسی شد. عیار پادتن علیه واکسن نیوکاسل و تزریق گلبول قرمز گوسفند به عنوان معیار پاسخ ایمنی تعیین و در پایان آزمایش خصوصیات لاشه پرندگان بررسی شد.ال–کارنیتین باعث کاهش خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجههای گوشتی گردید(01/0p کلسترول و تری گلیسرید سرم و صفات مربوط به لاشه تحت تاثیر ال–کارنیتین قرار نگرفت (05/0.)p> ال– کارنیتین تأثیری بر تولید پادتن علیه SRBC نداشت (05/0)p>، اما در 48 روزگی سطوح ال– کارنیتین مادری باعث ایجاد تفاوت معنیداری در پادتن علیه SRBC گردید (01/0p<) و سبب ایجاد اختلاف در وزن طحال جوجههای گوشتی در سن 21 روزگی شد (05/0<.)p اثر متقابل بین مکمل موجود در جیره غذایی مرغهای مادر و جوجهها باعث ایجاد اختلاف چشمگیری در پاسخ جوجهها به عیار پادتن علیه واکسن نیوکاسل گردید (05/0p<.)
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
EFFECT OF DIFFERENT LEVELS OF L-CARNITINE SUPPLEMENTATION IN BROILER BREEDERS AND THEIR PROGENY’S DIETS ON PERFORMANCE, BLOOD FACTORS, CARCASS CHARACTERISTICS AND IMMUNE SYSTEM OF BROILERS
چکیده انگلیسی مقاله
L-carnitine as a water soluble derivative of lysine has a crucial biological role in lipid metabolism. Present experiment was conducted to study the effect of L-carnitine supplementation into broiler and/or breeder diets on broilers' performance, blood related factors, carcass characteristics and immune system. L-carnitine was added to the broiler breeder's diets at levels of 0, and 60 PPM from 25th weeks of age and their progenies diets at levels of 0, 100, and 200 PPM. The broilers performance was investigated in starter, grower and finisher periods. Feeding of L-carnitine reduced feed intake and body weight gain of broilers (p< 0.01), while feed conversion ratio was not affected (p>0.05). Serum cholesterol and triglyceride, carcass characteristics and anti-SRBC titers were not influenced by L-carnitine supplementation to broilers' diets (p>0.05). Breeders' diet supplementation with L-carnitine resulted in significant differences in broilers' anti-SRBC titers at 48 day of age and spleen weights at 21 day age (p< 0.05). Significant interaction was evidenced for breeders and broilers' diets supplementation with L-carnitine for anti-NDV titers in broilers sera (p< 0.05) . Key words: broiler, broiler breeder, L-carnitine, blood related factors, carcass characteristics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احمد رضا خیرخواه | ahmad reza
دانشکده کشاورزی– دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
شعبان رحیمی |
دانشکده کشاورزی– دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمد امیر کریمی ترشیزی | mohammad amir karimi torshizi
دانشکده کشاورزی– دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
حمید ملک محمدی |
دانشکده کشاورزی– دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_20495_51870c46043300b2dd6d4afe3e9ce169.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280591.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات