این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۸، صفحات ۶۱-۷۰
عنوان فارسی
اثر بستهبندی فعال با پوشش پلی وینیل کلرید بر بازارپسندی قارچ دکمهای
چکیده فارسی مقاله
بسته بندی فعال یکی از مفاهیم نوین دربسته بندی مواد غذایی است که جهت کنترل پارامترهای محیطی مانند میزان رطوبت داخل بسته مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه خصوصیات کیفی و کمی قارچ دکمهای شامل رنگ، اندیس رسیدگی، باز شدن کلاهک و کاهش وزن پس از نگهداری در دمای یخچال (2±5 درجه سلسیوس) مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل پوشش بستهبندی در دو سطح (پلی وینیل کلرید کشسان و پلی وینیل کلرید شفاف)، جاذب الرطوبه در 4 سطح و زمان نگهداری در 5 سطح ( صفر، 4، 8، 12 و 16 روز) بودند. چهار تیمار جاذب الرطوبه شامل تیمار اول سیلیکاژل به میزان 25/1 گرم، تیمار دوم سیلیکاژل به میزان 5/2 گرم، تیمار سوم تنها ابر اسفنجی و تیمار چهارم شامل سیلیکاژل 25/1 گرم و ابر اسفنجی بودند. بررسیها نشان داد میزان باز شدن کلاهک و کاهش وزن قارچها در پوشش پلی وینیل کلرید کشسان نسبت به پوشش پلی وینیل کلرید شفاف کمتر بود. تیمارهای سیلیکاژل( 25/1 گرم) و همچنین ابر اسفنجی به همراه پوشش پلی وینیل کلرید کشسان دارای کمترین میزان باز شدن کلاهک بودند. نتایج حاصل از ارزیابی حسی قارچ دکمهای نشان داد که از نظر اندیس رسیدگی تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر رنگ سطح کلاهک، تیمارهای پلی وینیل کلرید کشسان به همراه سیلیکاژل( 5/2 گرم) و پلی وینیل کلرید شفاف به همراه سیلیکاژل ( 25/1 گرم) توسط داوران بهترین امتیاز را کسب نمودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of active packaging by polyvinyl chloride film on the marketability of button mushroom
چکیده انگلیسی مقاله
Active packaging is one of the innovative concepts in food packaging that has been used for controlling environmental parameters such as moisture content in the package. In this study the quality and quantity characteristics of button mushroom were investigated by color, maturity index, opening caps and weight loss after the storage at refrigerator temperature (5 ±2 ° C). The treatments included packaging film at two levels: (clear PVC box and stretch PVC), moisture absorber at four levels: and storage time at five levels: (0, 4, 8, 12 and 16 days). Four moisture absorber treatments were included: the first treatment containing silica gel 1.25 g, the secondary treatment silica gel 2.5 g, the third treatment only spongy foam, the forth treatment containing silica gel 1.25 g and spongy foam. The analyses showed that the stretch PVC in comparison to clear PVC films had the lowest open cap mushroom and weight loss. Silica gel (1.25g) treatment and only foam treatment with stretch PVC film had the lowest open cap. The sensorial evaluation showed there was no significant difference between treatments in terms of maturity index. In terms of cap color, judges preferred button mushrooms treatments by silica gel (1.25 g) with clear PVC box and Silica gel (1.25g) with stretch PVC treatments and there were significant differences between them and other treatments.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نیره کریمی |
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان
لاله مشرف |
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_11364_72b358aff68709f20470f773e6674dd2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-280965.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات