این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۸، صفحات ۲۱۵-۲۲۹
عنوان فارسی
مدلسازی ریاضی فرآیند خشکشدن لایه نازک میوه گلابی و بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر تغییر رطوبت نسبی هوای خروجی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق تغییرات رطوبت نسبی هوای خشک کن کابینتی (قفسه ای) در دهانه ورودی و خروجی طی تغییر کردن دما و سرعت هوای خشک کن و رفتار خشکشدن نمونههای گلابی رقم شاه میوه در خشککن قفسهای بر اساس مدلهای ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتیگراد) و سه سطح سرعت هوای (5/0، 1 و 5/1 متربرثانیه) خشککن انجام گرفت. کمترین میزان رطوبت نسبی در دهانه ورودی خشک کن (پس از رسیدن دمای هوا به دمای هوای خشک کن) در دمای خشک کردن 60 درجه سانتیگراد با میانگین 73/1 درصد و بیشترین آن در دمای 40 درجه سانتیگراد با میانگین 88/9 درصد بود. هشت مدل ریاضی خشک شدن بر دادههای آزمایش برازش شد و انتخاب بهترین مدل بر اساس شاخصهای آماری ضریب تبیین (R2) و مربع کای (2χ) صورت گرفت. به منظور ارزیابی مدلها از شاخصهای آماری ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین خطای سوگیری(MBE) و درصد میانگین خطای نسبی(ARE) محاسبه شده برای دادههای جدید استفاده شد. مدل تقریب انتشار با بیشترین مقدار ضریب تبیین (998/0) و کمترین مقادیر مربع کای (0001/0)، ریشه میانگین مربعات خطا (01/0)، میانگین خطای سوگیری (0008/0) و میانگین خطای نسبی (2/5%) بهترین مدل برای بیان رفتار گلابی رقم شاه میوه طی فرآیند خشک شدن بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Mathematical modeling of pear fruit thin layer drying and study on the effects of drying air temperature and velocity on variation of exhaust air relative humidity
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study variation of air relative humidity at the inlet and outlet of a cabinet dryer as well as drying kinetic of pear fruit in thin layer were studied. The experiments were conducted at three temperature levels of 40, 50 and 60oC and three air velocity levels of 0.5, 1 and 1.5 m/s. It was observed that the difference between input and output air relative humidity increased when drying temperature was increased. This difference followed declining trend at the same level of drying temperature when air velocity was increased. If drying at lower air temperature and higher velocity is desired, for optimum use of energy, a closed loop drying method is appropriate. Otherwise, increasing in air temperature and decreasing in air velocity is recommended. Eight mathematical models were fitted on drying data and the best one was selected according to coefficient of determination (R2) and Chi-square (χ2) statistics for 70 percent of data. The model then validated by statistics of root mean square of error (RMSE), mean bias of error (MBE) and mean relative error (ARE) for 30 percent of remaining data. The approximation of diffusion model with highest R2 (0.998), and lowest χ2 (0.0001), RMSE (0.01), MBE (0.0008) and ARE (5.2%) was found an appropriate model for estimating the kinetics of thin layer drying of pear cubes drying in a cabinet dryer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مهدی حیدری | mohammad mehdi
دانشجوی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سید مهدی نصیری | seyed mehdi
استادیار بخش مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_11518_b88d24fb3e46b14708bf1f2de2c08ff4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-280978.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات