این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴، شماره ۴۰، صفحات ۲۷-۴۳
عنوان فارسی
بهبود وضعیت سلامت میشهای آبستن و بره های آن ها در شرایط تنش گرمایی با تغذیه گلوتامین
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: تنش گرمایی کارکردهای فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و تولیدی را در دامها تحت تأثیر قرار میدهد. تنش گرمایی با سرکوب اجزای مختلف سیستم ایمنی، حساسیت دام به بیماریهای مختلف را افزایش میدهد. این تنش از راه اختلال در سیستم عصبی- هورمونی و سرکوب سیستم ایمنی، بر سلامت و قابلیت تولید دامها تأثیر منفی میگذارد. بهرهگیری از راهکارهای مختلف تغذیهای برای بهبود سیستم ایمنی دامها در گامههای مختلف تولید، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این پژوهش به منظور ارزیابی اثرات مکمل گلوتامین و سطح پروتئین بر شاخصهای التهابی، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی میشهای آبستن نژاد زل دوره انتقالی و پاسخ ایمنی برههای آنها در طی تنش گرمایی انجام شد. مواد و روشها: 20 رأس میش آبستن با میانگین وزن 1±42 کیلوگرم و سن 1 ±2/5 سال و چند شکم زایش (1 تا 3 زایش) انتخاب و بهطور تصادفی به چهار تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه (پروتئین قابل متابولیسم برابر احتیاجات)، 2) جیره پایه همراه با گلوتامین (یک درصد جیره)، 3) جیره دارای 10 درصد پروتئین بیشتر از احتیاجات و 4) جیره دارای 10 درصد پروتئین بالاتر همراه با گلوتامین بود. خونگیری بهصورت هفتگی پیش از تغذیه صبح از همه میشها بهوسیله لولههای خلاء دارای هپارین (ونوجکت) از سیاهرگ گردنی انجام شد. فراسنجههای خونی شامل آلبومین، پروتئین کل پلاسما، آلکالین فسفاتاز و مالون دی آلدهید با کیتهای مربوطه و با دستگاه اتوآنالایزر اندازهگیری شد. انسولین، ایمونوگلوبولین G، اینترلوکین 2، اینترلوکین 6 و اینترلوکین 10 با استفاده از کیتهای الایزا اندازهگیری شدند. جهت ارزیابی پاسخ ایمنی و وضعیت التهاب عمومی، پروفایل شمارش تفریقی خون بررسی شد. یافتهها: یک هفته قبل و پس از زایمان و در روز زایمان، با مصرف گلوتامین مقدار آلبومین، پروتئین کل، انسولین و ایمونوگلوبولین G افزایش یافت (0/05>p). همچنین مکمل گلوتامین غلظت ایمونوگلوبولین G برههای متولد شده از میشها را افزایش داد (0/0001>p). اثر تیمارهای آزمایشی بر آلکالین فسفاتاز معنیدار نبود. همچنین مصرف مکمل گلوتامین در یک هفته قبل از زایمان، یک هفته پس از زایمان و در روز زایمان باعث کاهش غلظت مالون دی آلدهید شد (بهترتیب 0/0030p=، 0/0057p= و 0/0301p=). تعداد گلبولهای سفید خون در یک هفته قبل از زایمان و در روز زایمان با افزودن گلوتامین بهطور قابل توجهی افزایش یافت (بهترتیب 0/0015p= و 0/0024p=). مکمل گلوتامین بهطور قابل توجهی نوتروفیلهای خون را کاهش داد (0/05>p). با این حال، لنفوسیت خون بهطور قابل توجهی افزایش یافت (0/05>p). در روز زایمان و یک هفته پس از زایمان، تیمارها مقادیر اینترلوکین 2 (بهترتیب 0/0216p= و 0/0586p=) و اینترلوکین 10 (بهترتیب 0/0573p= و 0/0019p=) را افزایش دادند. در حالیکه میزان اینترلوکین 6 در روز زایمان و یک هفته پس از زایمان با مصرف گلوتامین و افزودن سطح پروتئین قابل متابولیسم بهطور قابل توجهی کاهش یافت (بهترتیب 0/0079p= و 0/0027p=). نتیجهگیری: نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف مکمل گلوتامین باعث بهبود وضعیت سلامت میشهای آبستن تحت استرس گرمایی و برههای آنها میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنتنش گرمایی، گلوتامین، سیستم ایمنی، شاخصهای التهابی، میش آبستن
عنوان انگلیسی
Improving the Health Status of Pregnant Ewes and their Lambs under Heat Stress Conditions by Feeding Glutamine
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction and Objective: Heat stress (HS) affects physiological, biochemical and production functions in livestock. By suppressing various components of the immune system, HS increases the susceptibility of livestock to various diseases. This tension has a negative effect on the health and production ability of livestock by disrupting the nervous-hormonal system and suppressing the immune system. The use of different nutritional solutions to improve the immune system of livestock in different stages of production has attracted a lot of attention. This research was conducted to evaluate the effects of glutamine supplementation and protein level on inflammatory indicators, immune system and blood parameters of pregnant Zel breed ewes during the transitional period and the immune response of their lambs during HS. Material and Methods: 20 pregnant ewes with an average weight of 42±1 kg and an age of 2.5±1 years and multiparous were selected and randomly assigned to four experimental treatments. Experimental treatments included: 1) basal diet (equal metabolizable protein requirement) 2) basal diet with glutamine (1% diet) 3) diet with 10% more protein than requirement and 4) basal diet with 10% more protein with glutamine. Blood sampling was done weekly before morning feeding from all ewes using vacuum tubes containing heparin (Venojet) from the jugular vein. Blood parameters including albumin, total plasma protein, alkaline phosphatase and malondialdehyde were measured with relevant kits and with an automatic analyzer. Insulin, immunoglobulin G (IgG), interleukin 2 (IL-2), interleukin 6 (IL-6) and interleukin 10 (IL-10) were measured using ELISA kits. In order to evaluate the immune response and the state of general inflammation, the differential blood count profile was examined. Results: One week before and after parturition and on the day of parturition, the amount of albumin, total protein, insulin and IgG increased with glutamine consumption (P< 0.05). Also, glutamine supplementation increased the concentration of IgG in lambs born from ewes (P< 0.0001).The effect of experimental treatments on alkaline phosphatase was not significant. Also, the consumption of glutamine supplement one week before parturition, one week after parturition and on the day of parturition decreased the concentration of malondialdehyde (P=0.0030, P=0.0057 and P=0.0301, respectively). The number of white blood cells in one week before parturition and on the day of parturition increased significantly with the addition of glutamine (P=0.0015 and P=0.0024, respectively). Glutamine supplementation significantly reduced blood neutrophils (P< 0.05). However, blood lymphocyte was significantly increased (P< 0.05). On the day of parturition and one week after parturition, treatments increased the values of IL-2 (P=0.0216 and P=0.0586, respectively) and IL-10 (P=0.0573 and P=0.0019, respectively). While the amount of IL-6 on the day of parturition and one week after parturition was significantly reduced by consuming glutamine and adding the level of metabolizable protein (P=0.0079 and P=0.0027, respectively). Conclusion The results of this experiment showed that glutamine supplementation improves the health status of pregnant ewes under HS and their lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Glutamine, Heat Stress, Immune system, Infllammatory Indicators, Pregnant Ewes s
نویسندگان مقاله
هادی محمدزاده | Hadi Mohamadzadeh
Department of Animal Science, Faculty of animal Science and Fishery, University of Agriculture and Natural Resources Sari
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
اسداله تیموری یانسری | Asadollah Teimouri Yansari
Department of Animal Science, Faculty of animal Science and Fishery, University of Agriculture and Natural Resources Sari
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
عیسی دیرنده | Eissa Dirandeh
Department of Animal Science, Faculty of animal Science and Fishery, University of Agriculture and Natural Resources Sari
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1763-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات