این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۰، شماره ۳، صفحات ۲۳۷-۲۴۸
عنوان فارسی
اثر روشهای مختلف کوددهی بر ویژگیهای کمی و کیفی میوهی کیوی
چکیده فارسی مقاله
کوددهی یکی از فاکتورهای اصلی مؤثر بر عملکرد و کیفیت میوهی درخت کیوی است. اطلاعات کمی در مورد اثر روشهای کوددهی بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه کیوی وجود دارد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف مقایسه روشهای مختلف کوددهی شامل پخش سطحی (شاهد)، چالکود و کودآبیاری به تنهایی یا در ترکیب با محلولپاشی بر عملکرد، برخی ویژگیهای کیفی و غلظت عناصر غذایی در میوهی کیوی در باغ کیوی از موسسه تحقیقات مرکبات کشور-رامسر اجرا شد. نتایج نشان داد اثر روش کوددهی بر عملکرد و وزن تکمیوه معنادار بوده و بیشترین مقدار این ویژگیها در روش کوددهی کودآبیاری+محلولپاشی مشاهده گردید. علاوه براین، با کاربرد محلولپاشی در همه تیمارهای مورد مطالعه مقدار عملکرد هر درخت بهطور متوسط افزایش 157 درصدی نشان داد. مقدار سفتی و مواد جامد محلول با کابرد محلولپاشی در همه تیمارهای کوددهی با استثنا پخش سطحی بهترتیب کاهش و افزایش نشان دادند. نتایج بررسی غلظت عناصر معدنی در بافت میوه کیوی نشان داد که اثر روش کوددهی و نیز اثر محلولپاشی بر غلظت پتاسیم، کلسیم و نیتروژن در میوه کیوی معنادار بود. علاوه براین، صرفنظر از روش کوددهی، غلظت عناصر غذایی در میوه کیوی بهترتیب پتاسیم > نیتروژن > کلسیم کاهش یافت. همچنین، نتایج همبستگی نشان داد که مقدار سفتی میوه کیوی در زمان برداشت همبستگی معناداری با کلسیم و همبستگی منفی معناداری با نسبتهای پتاسیم به کلسیم، نیتروژن به کلسیم و (پتاسیم+نیتروژن) به کلسیم داشت. مازادبراین، مقدار مواد جامد محلول در میوهی کیوی همبستگی معناداری با نیتروژن و پتاسیم داشت. بهطورکلی با توجه به مجهز بودن تمام باغهای کیوی شمال کشور به سیستم آبیاری تحتفشار، روش کوددهی کودآبیاری+محلولپاشی میتواند در زمان و هزینهها صرفهجویی کرده و نیز منجر به افزایش عملکرد و بهبود ویژگیهای کیفی میوه در زمان برداشت گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چالکود، پخش سطحی، کودآبیاری، محلولپاشی، عناصر غذایی،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Fertilization Methods on Yield and Quality of Kiwifruit
چکیده انگلیسی مقاله
Fertilization is one of the main factors affecting yield and quality of kiwifruit. There is little information on fertilization methods effect on qualitative and quantitative characteristics of kiwifruit. Therefore, this research was conducted with the objective of evaluating different fertilization methods -including broadcast application (as control), drill hole fertilization, and fertigation alone or in combination with foliar application- on yield and nutrient content in kiwifruit, at Iran Citrus Research Institute of Ramsar. Results showed that fertilization methods had a significant effect on yield and fruit weight, and the highest amounts were observed in fertigation combined with foliar application. Furthermore, foliar application increased tree yield 157 percent at all treatments. Firmness and total dissolved solid (TSS) decreased by foliar application at all treatments, except for the broadcast that caused an increase. Mineral concentration in fruit was significantly affected by the fertilization methods e.g., foliar application had significant effect on the concentration of potassium (K), calcium (Ca), and nitrogen (N). In addition, the mineral concentration in fruit decreased in the order of K> N> Ca, regardless of fertilization method. The correlation results showed that fruit firmness had significant relation with Ca and negative relations with K/Ca, N/Ca, and (K+N)/Ca. In addition, TSS showed significant regressions with K and N. Since all kiwifruit orchards in the North of Iran are equipped with micro jet irrigation system, fertigation and foliar application not only can save time and money but can also cause an increase in yield and improve fruit quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بیژن مرادی |
مربی مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
طاهره رییسی |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
سمیه شاهنظری |
محقق مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_107355_9ee8b9e5f9257a1f135668e86d88c1c4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-282033.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات