این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۴

عنوان فارسی بررسی کارایی ورقه‌های استات سلولز رهایندۀ دی‌اکسید گوگرد بر ماندگاری میوۀ کیوی نگهداری‌شده در سردخانه
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی ورقه‌های رهایندۀ دی‌اکسید گوگرد بر بستر فیلم استات ‌سلولز برای کنترل رشد کپک‌ها به‌ویژه کپک بوتریتیس سینره‌آ طی دورۀ انبارمانی میوۀ کیوی انجام شد. بدین‌منظور انبارمانی میوۀ کیوی تلقیح‌شده با کپک بوتریتیس سینره‌آ در حضور ورقه‌های رهایندۀ دی‌اکسید گوگرد تک و دو مرحله‌ای (به‌ترتیب حاوی 30 و 50 درصد نمک متابی‌سولفیت سدیم) موردبررسی قرار گرفت. پس از 15 روز نگهداری (9 روز در سردخانه و 7 روز در دمای محیط) کمترین ترکیدگی و لهیدگی (4/5 درصد) در حضور ورقه‌های تک‌مرحله‌ا‌ی به‌دست‌آمد که در سطح و کف بسته‌ها مستقر شده بودند. همچنین تا روز 9 در حدود 60 درصد بسته‌ها در حضور ورقه‌های رهاینده هیچ کپک‌زدگی مشاهده نشد. در روز 15 مقدار قند کل، اسیدیته، سفتی، گوگرد باقی‌مانده و مواد جامد محلول در کیوی‌های بسته‌بندی‌شده در حضور دو ورقۀ تک‌مرحله‌ای در سطح و کف به‌ترتیب 9/13 گرم در 100 گرم، 1/09 درصد، 4/75 نیوتن، 0/24 میلی‌گرم بر گرم و 12/21 درصد بود. به‌طورکلی می‌توان گفت ورقه‌های رهایندۀ دی‌اکسید گوگرد عملکرد مؤثری در سردخانه برای افزایش مدت انبارمانی میوۀ کیوی و کاهش رشد کپک خاکستری دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انبارمانی، بسته‌بندی فعال، بوتریتیس سینره‌آ، ورقۀ رهایندۀ گوگرد،

عنوان انگلیسی Evaluation of the Efficiency of Sulfur Dioxide Releasing Acetate Cellulose Sheets on the Shelf life of Kiwi Fruits in the Cold Store
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to evaluate the efficiency of sulfur dioxide release sheets on the basis of acetate cellulose film to control the growth of molds, especially botrytis cinerea, during the storage period of kiwifruit. For this purpose, the storage of kiwifruit inoculated with botrytis cinerea in the presence of one and dual sulfur dioxide releasing sheets (containing 30 and 50% metabisulfit salts, respectively) on the acetate cellulose bed was investigated. After 15 days of storage (9 days in cold store and 7 days in ambient temperature), the least bursting and crushing (4.5%) was obtained in the presence of single-stage sheets that were placed on the surface and bottom of the packages. Also, in the ninth day, mold was not observed in the 60% of packages in the presence of sulfur dioxide releasing sheets. On the 15th day, the amount of total sugar, acidity, firmness, residual sulfur, and soluble solids in packaged kiwis in the presence of two dual releasing sheets placed on the surface and bottom of packages were, respectively, 9.9 g/100 g, 1.09%, 4.75 N, 0.24 mg/g and 12.21%. In general, it can be said that sulfur dioxide releasing sheets have an effective function on cold storage in increasing the shelf life of fruits, especially fruits that are attacked by gray mold.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انبارمانی, بسته‌بندی فعال, بوتریتیس سینره‌آ, ورقۀ رهایندۀ گوگرد

نویسندگان مقاله راضیه نیازمند |
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

پروین شرایعی |
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

مسلم جهانی |
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

الهام آذرپژوه |
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

محمدرضا عبدالهی مقدم |
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_145575_28f9e45c9d2f14c9063a8ad889811e1e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات