این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۲۲
عنوان فارسی
آمادهسازی نانولیپوزومهای حامل فیکوبیلیپروتئین مستخرج از جلبک قرمز با پوشش پلیمری کیتوزان: ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی
چکیده فارسی مقاله
درونپوشانی مواد در نانولیپوزومها میتواند بهعنوان یک سیستم حامل محافظتی از ترکیبات زیستفعال طی فراوری و نگهداری در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرد. فیکوبیلیپروتئینهای مستخرج از جلبکها با دارابودن ویژگیهای آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضدالتهابی میتوانند جهت تولید مواد اولیۀ غذاهای فراسودمند مورد استفاده قرار گیرد. لذا، در مطالعۀ حاضر رنگدانۀ فیکوبیلیپروتئین از جلبک گراسیلاریا استخراج و میزان رنگیزهها موردبررسی قرار گرفت. نانولیپوزومهای حاوی رنگدانه با پوشش کیتوزان (0، 0/5، 1 و 1/5 درصد) تهیه شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آن ارزیابی گردید. میانگین قطر نانولیپوزومها و شاخص پراکندگی بهترتیب از محدودۀ 336/9 تا 577/7 نانومتر و 0/25 تا 0/28 در نانوحاملها متغیر بود. بالاترین مقادیر راندمان نانوپوشانی نانولیپوزوم فیکوبیلیپروتئین (83/98 درصد) تحتشرایط بهینه در نانولیپوزوم با پوشش 1/5 درصد کیتوزان بهدستآمد. نتایج نشان داد فعالیت ضدمیکروبی تیمارها بهطور معنیداری پس از کپسولهکردن در نانولیپوزوم افزایش یافت. علاوهبر این فعالیت آنتیاکسیدانی فیکوبیلیپروتئینها پس از نانوپوشانی در لیپوزومها بهطور معنیداری افزایش داشت. بهطوریکه میزان EC50 به پیپیام 1/40±81/27 و 6/76±107/67 بهترتیب در تستهای مهار رادیکال آزاد 1و1-دیفنیل-2-پیکریل-هیدرازیل و 2و2-آزینوبیس (3-اتیل بنزوتیازولین 6-سلفونیک اسید) در نانولیپوزوم با پوشش 1/5 درصد کیتوزان کاهش یافت. براساس یافتههای این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که درونپوشانی با پوشش کیتوزان بهطور مؤثری پایداری، خواص ضدمیکروبی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی آن را افزایش داده است. لذا جهت افزایش پایداری ترکیبات طبیعی طی فرایندهای مختلف پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت آنتیاکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی، فیکوبیلیپروتئین، کیتوزان، نانولیپوزوم،
عنوان انگلیسی
Preparation of Nano-liposomes Carrying Phycobiliprotein Extracted from Red Algae (Gracilaria gracilis) with Chitosan Polymer Coating: Evaluation of Physicochemical, Antioxidant and Antimicrobial Properties
چکیده انگلیسی مقاله
Encapsulation in liposome structure can be used as a protective carrier system for bioactive compounds during processing and storage under different conditions. Phycobiliproteins (PBPs) extracted from algae with antioxidant, antimicrobial, anti-cancer and anti-inflammatory properties can be applied to produce raw materials for functional foods. Therefore, in the present study, phycobiliprotein pigment was extracted from Gracilaria algae and the amounts of pigment was investigated. Also, nanoliposomes containing PBPs coated by chitosan (0, 0.5, 1 and 1.5%) were prepared and their physicochemical properties, antioxidant and antimicrobial activity were evaluated. The mean diameter of nanoliposomes and Polydispersity index (PDI) ranged from 336.9 to 577.7 nm and 0.25 to 0.28 in nanocarriers, respectively. The highest values of nanoliposome encapsulation efficiency of PBPs (83.98%) were obtained under optimal conditions in nanoliposomes with 1.5% chitosan coating. The results showed that the antimicrobial activity of the treatments increased significantly after encapsulation in the nanoliposome. In addition, the antioxidant activity of PBPs increased significantly after nanoencapsulation in liposomes. So that the EC50 level decreased to 81.27 and 107.67 ppm in DPPH and ABTS tests in nanoliposomes with 1.5% chitosan coating, respectively. Based on the findings of this study, it can be realized that nanocoating with chitosan effectively increases its stability, antimicrobial and antioxidant properties. Therefore, in order to increase the stability of natural compounds during different processes, it is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فعالیت آنتیاکسیدانی, فعالیت ضدمیکروبی, فیکوبیلیپروتئین, کیتوزان, نانولیپوزوم
نویسندگان مقاله
امیر حق دوست |
گروه بهداشت مواد غذایی، واحد آیتالله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
لیلا گلستان |
گروه بهداشت مواد غذایی، واحد آیتالله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
مریم حسنی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
مصطفی شهیدی نوقابی |
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
سیداحمد شهیدی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیتالله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_139869_fb2a49febec2704e20adbe876f99f9ab.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات