این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۲۰۹-۲۲۲
عنوان فارسی
تأثیر روشهای استخراج پیوسته و مجزا بر بازده و کیفیت پروتئین و کلروفیل استخراجی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina Platensis)
چکیده فارسی مقاله
اسپیرولینا ریزجلبک سبزآبی بهعنوان منبع عالی پروتئین و رنگهای طبیعی غذایی مانند فیکوبیلیپروتئینها و کلروفیلهاست و ازاینرو استخراج این ترکیبات زیستفعال اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق تیمار مکانیکی (انجماد-انجمادزدایی، همگنسازی، امواج فراصوت) و تیمار شیمیایی (خیساندن در حلالهای اتانول و آب) برای استخراج و جداسازی پروتئین و کلروفیل از ریزجلبک اسپیرولینا به دو روش مجزا و پیوسته انجام شد. میزان کلروفیل و پروتئین استخراجشده، طیف جذبی نمونهها (200-800 نانومتر)، ترکیب اسیدآمینۀ ریزجلبک و پروتئینهای استخراجشده در تیمارهای انتخابی موردبررسی قرار گرفتند. طبق نتایج استخراج کلروفیل در روش پیوسته بیشتر از روش مجزا و استخراج با اتانول در هر دو روش مجزا و پیوسته حلال مناسب با بازده بالاتر بود. استفاده از روش انجماد-انجمادزدایی نیز در استخراج کلروفیل مؤثر بود. درمورد استخراج پروتئین در بین تیمارها استفاده از همگنسازی و امواج فراصوت برای شکستن مکانیکی دیوارهها و کمک به استخراج ترکیبات روش مناسبتری بود و سبب افزایش بازده استخراج پروتئین شد. تحت شرایط یکسان برای تیمارها، روش پیوسته برای استخراج کلروفیل و پروتئین با بازده بالاتر و استفاده از تیمار همگنسازی دور بالا و امواج فراصوت پیشنهاد میگردد و حلال اتانول در استخراج کلروفیل حلال و روش انجماد و انجمادزدایی تیمار مکانیکی مناسب شکست دیوارۀ سلولی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استخراج ترکیبات زیستفعال، انجماد-انجمادزدایی، ریزجلبک اسپیرولینا، فراصوت،
عنوان انگلیسی
The Effect of Continuous and Separate Extraction Methods on the Yield and Quality of Extracted Protein and Chlorophyll from Spirulina platensis
چکیده انگلیسی مقاله
Spirulina is blue-green microalgae as an excellent source of protein and natural food colors such as phycobiliproteins, chlorophylls. So, extraction of these bioactive compounds is important. In this study, the mechanical treatments (freeze-defreeze, homogenization, ultrasonic), and chemical treatment (soaking in ethanol and water) were performed and extraction and separation of protein and chlorophyll from Spirulina microalgae were done in the separate and continuous way of Spirulina mass. The yield of extracted chlorophyll and protein, the absorption spectrum of the samples (200-800 nm), and the amino acid profile of the extracted proteins by the selected treatments were tested. According to the results, the extraction yield of chlorophyll in a continuous way was higher than in a separate method, and extraction with ethanol in both separate and continuous ways was a suitable solvent and showed higher efficiency (P< 0.05). The freeze-defreeze cycle was also effective in chlorophyll extraction. The protein extraction, homogenization, and ultrasound treatments were acted more appropriately to mechanically break down cell walls and increased extraction efficiency (P< 0.05). In the same conditions, the continuous way of extracting chlorophyll and protein showed higher efficiency than the separate way, and homogenization and ultrasound are recommended and ethanol was suitable solvent in chlorophyll extraction and the freeze-defreeze treatment was appropriate at split the cell wall.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استخراج ترکیبات زیستفعال, انجماد-انجمادزدایی, ریزجلبک اسپیرولینا, فراصوت
نویسندگان مقاله
ساناز اورجه |
گروه عملآوری فراوردههای محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری |
گروه عملآوری فراوردههای محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهاره شعبانپور |
گروه عملآوری فراوردههای محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سیدولی حسینی |
گروه عملآوری فراوردههای محصولات شیلاتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_156161_6af099b94d9294dc7777b3f0b8c38e70.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات