این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۳۵۰-۳۵۸
عنوان فارسی
ارزیابی بیان ژنهای مشارکتکننده در بیماریزایی luxS و ctxMاشریشیاکلی جداشده از نمونههای لبنی در کشت همزمان با باسیلوس کواگولانس
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه ارزیابی بیان بعضی ژنهای مشارکتکننده در بیماریزایی (luxS و ctxM) اشریشیاکلی در کشت همزمان با پروبیوتیکهای بومی میباشد. برای انجام این تحقیق باکتری اشریشیاکلی از 20 نمونه محصولات لبنی (شیر و پنیر) جدا گردید. سپس ویژگی پروبیوتیکی باسیلوسهای جداشده از دستگاه گوارشی طیور با استفاده از قابلیت بقای آنها در pH اسیدی، نمکهای صفراوی، مایع معدۀ تحریکشده، تولید ترکیبات فعالزیستی و فعالیت پروتولیتیکی موردارزیابی قرار گرفت. جدایههایی که خصوصیتهای مطلوب پروبیوتیکی داشتند با استفاده از روش مولکولی توالی ژن 16SrDNA شناسایی شدند و میزان بیان ژنهای luxS و ctxM در جدایههای اشریشیاکلی در کشت همزمان با آنها با استفاده از روش ریلتایم پیسیآر ارزیابی گردید. نتایج بهدستآمده نشان داد که از 16 سویۀ باکتری اشریشیاکلی، دو سویه حاوی هر دو ژن و از 12 سویۀ باسیلوس، یک سویه دارای ویژگی پروبیوتیکی بودند. نتایج شناسایی مولکولی جداسازی دو سویۀ اشریشیاکلی و یک سویۀ باسیلوس کواگولانس را تأیید نمود. ازطرفدیگر میزان بیان ژنهای فوق در جدایههای اشریشیاکلی در کشت همزمان با جدایۀ باسیلوس کواگولانس بهصورت معنیداری (0/05>P-value) کاهش یافته است. بنابراین براساس یافتههای این تحقیق نتیجهگیری میشود که استفاده از پروبیوتیکهای بومی بهعنوان مکمل غذایی قادر است بیماریهای گوارشی ایجادشده توسط باکتری اشریشیاکلی را محدود نماید، اگرچه مطالعۀ بیشتری برای تأیید این یافته باید انجام شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باسیلوس کواگولانس، بیان ژن، ژنهای بیماریزا، ctxM و luxS،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Expression Levels of Virulence Associated luxS, and ctxM Genes in Escherichia coli Isolated from Dairy Products Co-cultured with Bacillus coagulans
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was the evaluation of expression levels of virulence associated luxS, and ctxM genes in Escherichia coli co-cultured with domestic probiotics. E. coli was isolated from 20 samples of dairy products (raw milk and cheeses). Then probiotic characteristics of Bacillus spp. isolated from intestinal tracts of poultry were assessed for ability to survive at acidic pH, bile salts, simulated gastric juice, production of bioactive compound and proteolytic activity. The isolate exhibited favorable characters, was identified by molecular method using 16SrDNA gene sequencing. Then expression levels of luxS, and ctxM genes in E. coli isolates in co-cultured with the probiotic isolates was evaluated by Real time-PCR method. The results obtained indicated that out of 16 E. coli isolates, two strains carried the genes. In addition, out of 12 Bacillus spp. isolates, one strain showed probiotic characters. The results on molecular identification verified the isolation of two strains of E. coli (carried luxS, and ctxM genes) and one strain of Bacillus coagulans. The results on expression levels of luxS, and ctxM genes in E. coli in co-cultured with Bacillus coagulans isolates indicated that expression levels of the genes diminished significantly (P-value< 0.05). Hence, it can be interpreted that native spore-forming probiotic can greatly decrease virulence association gene expression in E. coli. Therefore, based on our finding it can be interpreted that the consumption of native probiotics as food supplement can greatly eliminate gastrointestinal diseases caused by E. coli. Hence, consumption of native probiotics potentially improves gut health. However, it needs more evaluation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باسیلوس کواگولانس, بیان ژن, ژنهای بیماریزا, ctxM و luxS
نویسندگان مقاله
زهرا الهیان فیروز |
دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
مجید باصریصالحی |
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
مسعود قانع |
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_125494_d4eabc66b7cc1069863fa9afa44f0bc7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات