این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۲۶۱-۲۷۲
عنوان فارسی
اثر همزدن و هوادهی بر خصوصیات سینتیک رشد اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانههای طبیعی در فتوبیوراکتور همزندار
چکیده فارسی مقاله
اسپیرولینا پلاتنسیس یک سیانوباکتریوم رشتهای فتوسنتزکنندۀ پلانکتونی است که حاوی مولکولهای فعالزیستی و منبع غنی از رنگدانههایی مانند فیکوسیانین است. در این پژوهش تأثیر دو عامل مهم همزدن (20 و 50 دور در دقیقه) و هوادهی (با هوادهی و بدون هوادهی) بر کشت ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانههای طبیعی (فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، کلروفیل و کاروتنوئید) در شرایط دمای 28 درجۀ سانتیگراد، 9=pH، در کشت غوطهوری در فرمانتور همزندار موردمطالعه قرار گرفت. یافتهها نشان داد هوادهی در تیمارهای با سرعت همزدن 20 دور در دقیقه باعث افزایش معنیدار غلظت رنگدانهها (فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، کلروفیل و کاروتنوئید) و زیستتوده شد، درحالیکه هوادهی در تیمارهای با سرعت 50 دور در دقیقه باعث مهار تولید این ترکیبات گردید. بیشترین غلظت زیستتوده، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، کلروفیل و کاروتنوئید بهترتیب 1/39 گرم در لیتر، 136/5، 38، 8/62 و 3/05 میلیگرم در لیتر مربوط به تیمار 20 دور در دقیقه با هوادهی بود. باتوجهبه نتایج بهدستآمده، هوادهی محیط کشت بهصورت معنیداری غلظت آلوفیکوسیانین را افزایش داد (0/05≤P). در شرایط بدون هوادهی، افزایش سرعت همزدن، غلظت زیستتوده را افزایش داد. در سرعت همزدن 20 دور در دقیقه همراه با هوادهی بیشترین غلظت زیستتوده، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، کلروفیل و کاروتنوئید بهدستآمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپیرولینا پلاتنسیس، فتوبیوراکتور، فیکوسیانین، همزدن، هوادهی،
عنوان انگلیسی
Effects of Agitation and Aeration on Growth Kinetics of Spirulina platensis and Production of Natural Pigments in Stirred Photobioreactor
چکیده انگلیسی مقاله
Spirulina platensis is a planktonic, photosynthetic filamentous cyanobacterium with bioactive molecules, which is a rich source of pigments such as phycocyanin.In this study, effects of two important factors of agitation and aeration on biomass production of S. platensis and its production of chlorophyll, phycocyanin, allofycocyanin and carotenoids at 28 °C, pH 9 and with agitation rates of 20 and 50 rpm with and without aeration were studied in immersion culture using stirring reactor. Results showed that aeration in treatments with agitation rates of 20 rpm significantly increased concentrations of the pigments (phycocyanin, allofycocyanin, chlorophyll and carotenoids) and biomass. In contrast, aeration in treatments with agitation rates of 50 rpm inhibited pigment production (P< 0.05). The highest quantity of biomass and concentrations of phycocyanin, allofycocyanin, chlorophyll and carotenoids respectively were 1.39 g.l-1 and 136.5, 38, 8.62 and 3.05 mg.l-1, which were linked to treatment with aerationat 20 rpm. Based on the current results, aeration of the culture media significantly increased concentrations of allofycocyanin. Under conditions without aeration, increases in agitation rates increased biomass quantities. The highest quantity of biomass and concentrations of phycocyanin, allofycocyanin, chlorophyll and carotenoids were achieved using aeration at an agitation speed of 20 rpm.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپیرولینا پلاتنسیس, فتوبیوراکتور, فیکوسیانین, همزدن, هوادهی
نویسندگان مقاله
سجاد ترابی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مهشید جهادی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نفیسه قاسمی سپرو |
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_139261_da8c5ee95c932c733741f8ee6a543384.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات