این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۹۹-۲۱۶
عنوان فارسی
استخراج عصارۀ گیاه خندل به روش پرکولاسیون و کاربرد آن بهمنظور افزایش زمان ماندگاری در تهیۀ ماریناد فیلۀ میگوی سفید هندی
چکیده فارسی مقاله
گوشت میگو از نقطهنظر پروتئین بسیار غنی و نسبت به گوشت دامهای کشتاری و ماهی دارای میزان پروتئین بیشتری است و به سبب فسادپذیری بالا، مدت ماندگاری کمی دارد. ازاینرو، برای حفظ کیفیت محصول در مدت طولانی میتوان از عصارههای گیاهی استفاده کرد. در تحقیق حاضر هدف بهینهسازی عصارهگیری از گیاه منداب به روش پرکولاسیون با لحاظ فاکتورهای نوع حلال، نسبت حلال مصرفی، زمان و درنهایت کاربرد عصارۀ بهینه باتوجهبه محتوی کل ترکیبات فنولی و توان مهار رادیکال آزاد 2و2-دیفنیل-1-پیکریلهیدرازیل برای تهیۀ ماریناد از میگوی سفید هندی و بررسی مدت نگهداری آن در دمای یخچال و تغییرات ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (pH، اسیدیته، تیوباربیتوریک اسید، میزان کل بازهای نیتروژنی فرار، ظرفیت نگهداری آب، فعالیت آبی، ارزیابی حسی، اندازهگیری مزۀ اسیدی-نمکی و آزمون بافت) محصول با استفاده از روش تحلیل واریانس یکطرفه و خی-دو بود. نتایج نشان داد عصارۀ بهینه با استفاده از حلال اتانول در مدت زمان 45/40 ساعت و حجم 5/33 میلیلیتر بهدست میآید. کمترین میزان بازهای نیتروژنی فرار در روز 20 آزمایش در نمونۀ حاوی 30 درصد از عصاره، کمترین میزان تیوباربیتوریک اسید در نمونۀ شاهد در روز صفر مشاهده شد. تغییرات pH و اسیدیته بدون اختلاف معنیدار (0/05
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرکولاسیون، خندل، فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره، ماریناد، میگوی سفید هندی،
عنوان انگلیسی
Investigating the Possibility of Extraction of khandal Extract by Percolation Method and its Application in Marinated White Indian Shrimp Fillet
چکیده انگلیسی مقاله
Shrimp meat is very rich in protein and has more protein than meat of slaughtered livestock and fish and has a short shelf life due to its high perishability. Therefore, plant extracts can be used to maintain product quality for a long time. In the present study, the aim was to optimize the extraction of Mandab plant by percolation method in terms of solvent type factors, solvent ratio, time and finally the application of the optimal extract according to the total phenolic composition and inhibition of 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl free radicals to prepare marinade from Indian white shrimp (Penaeus indicus) and its shelf life at refrigerator temperature and changes in physicochemical properties (including: pH, acidity, thiobarbituric acid, total volatile basic nitrogen, water holding capacity, water activity, sensory evaluation, acid-salt taste measurement and texture test) product using It was SPSS method. The results showed that the optimal extract was obtained using ethanol solvent in 36 h and a volume of 7 mL. The lowest amount of TVB-N was observed in day 20 of the experiment and with 30% of the extract, the lowest amount of TBA was observed in the control sample. Changes in pH and acidity without significant differences between treatments had a decreasing trend compared to the control sample during the storage period. WHC had a decreasing trend compared to the control and aw samples without significant differences between treatments, more than the control sample.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرکولاسیون, خندل, فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره, ماریناد, میگوی سفید هندی
نویسندگان مقاله
ثمر صادقی |
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نرگس مورکی |
دانشیار، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مسعود هنرور |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_136851_c2e2e868b9ef4a866793dab45869382d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات