این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۷۵-۳۸۸

عنوان فارسی بهینه‌سازی شرایط تولید اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) و استفاده از آن در غنی‌سازی شیر
چکیده فارسی مقاله اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) اخیراً به‌دلیل پتانسیل آن در محافظت در برابر سرطان، آتروژنز و دیابت موردتوجه زیادی قرار گرفته است. در مطالعۀ حاضر، از اسید لینولئیک حاصل از روغن آفتاب‌گردان برای سنتز CLA استفاده شد و از روش سطح پاسخ (RSM) برای بهینه‌سازی فرایند استفاده شد. نتایج نشان داد که پروپیلن گلیکول به‌عنوان حلال و زمان واکنش تأثیر مثبت بر پاسخ می‌گذارد، اما دمای واکنش بالا به‌ویژه در مقادیر بالای حلال و زمان واکنش، منجربه‌کاهش تولید CLA می‌شود. محتوای حلال 6/25 میلی‌لیتر، دمای 100 درجۀ سانتی‌گراد و زمان 140 دقیقه به‌عنوان شرایط بهینه در ایزومریزاسیون برای تولید ایزومرهای c9-t11 و t10-c12 اسید لینولئیک کونژوگه شناخته شد. در مرحلۀ بعد، CLA تولیدشده متمرکز و تصفیه‌شده و برای غنی‌سازی شیر بدون چربی استفاده می‌شود. سپس، خصوصیات کیفی شیر شامل pH، مقدار پراکسید، خواص حسی و مقدار CLA در طی 3 ماه از ذخیرۀ شیر غنی‌شده در دمای 5 درجۀ سانتی‌گراد موردبررسی قرار گرفت. اختلاف معنی‌داری (0/05>p ) بین نمونه‌های شاهد و تیمارشده به مدت 1 ماه پس از ذخیره‌سازی مشاهده نشد، اما با افزایش مدت زمان نگهداری تا 60 و بعد 90 روز اختلاف بین این دو نمونه افزایش یافت (0/05

کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید لینولئیک کونژوگه، ایزومریزاسیون قلیایی، پروپیلن گلیکول، روش سطح پاسخ، غنی‌سازی شیر،

عنوان انگلیسی Optimization of Conjugated Linoleic Acid (CLA) Synthesis Conditions Applying it in Milk Enrichment
چکیده انگلیسی مقاله In present study, linoleic acid from sunflower oil and propylene glycol as solvent were used to synthesize conjugated linoleic acid (CLA), and the response surface methodology (RSM) was applied to optimize the process. The results showed that the propylene glycol as solvent and reaction time were found to have positive influence on the response, but the high reaction temperature especially at high solvent levels and reaction time, has led to a reduction in the production of CLA. Solvent content of 6.25 mL, a temperature of 100 °C and a time of 140 min were found to be the optimal conditions in the isomerization for the production of cis9-trans11 and trans10-cis12 CLA isomers. In the next step, the produced CLA were concentrated and purified and used for the enrichment of skim milk. Then, qualitative characteristics of milk including pH, peroxide value, sensory properties and CLA retention during storage of enriched milk in the 5 °C were investigated for 90 days. There was no significant (p < /em>>0.05) difference between the control and treated samples for one month after storage (p < /em>>0.05), but with increasing storage time up to 60 and then 90 days the differences increased (p < /em>< 0.05). According to the results, the level of remaining CLA in milk, as well as pH decreased over time, but the peroxide value of the samples was increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسید لینولئیک کونژوگه, ایزومریزاسیون قلیایی, پروپیلن گلیکول, روش سطح پاسخ, غنی‌سازی شیر

نویسندگان مقاله محمدرضا شایان مهر |
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

امیرحسین الهامی راد |
دانشیار، گروه آموزشی مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

محمد آرمین |
دانشیار، گروه آموزشی مهندسی کشاورزی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_113297_1522d0c33c9161b0bad372d2f543676a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات