این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۸۹-۳۹۸

عنوان فارسی یک روش اسپکتروفتومتری جدید برای تعیین تارترازین در نمونه های زعفران بر اساس نانو کامپوزیت گرافن اکساید مغناطیسی اصلاح شده
چکیده فارسی مقاله کنترل کیفیت در محصولات کشاورزی همیشه موردتوجه بوده است. در مطالعۀ حاضر، یک روش پیش‌غلظت جدید برای تعیین رنگ تارترازین از نمونه‌های زعفران با استفاده از نانوکامپوزیت گرافن اکسایی کربوکسیل‌دار مغناطیسی به‌عنوان جاذب ارائه شده است. در ابتدا نانوکامپوزیت گرافن اکسایی کربوکسیل‌دار مغناطیسی تهیه و با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف‌سنجی مادون‌قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) شناسایی شد. پس از استخراج، غلظت تارترازین در زعفران توسط اسپکتروفتومتر UV-Vis اندازه‌گیری شد. فاکتورهای مهم برای پیش‌تغلیظ از قبیل pH، مقدار جاذب، زمان تماس و حجم حلال شست‌وشو موردبررسی قرار گرفت و شرایط بهینه به‌دست‌آمد. روش اسپکتروفتومتری جدید پیشنهادشده یک پاسخ خطی به غلظت تارترازین در محدودۀ 10-0/02 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر با حد تشخیص 0/01 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر را نشان می‌دهد. این تکنیک برای اندازه‌گیری کمّی و کیفی تارترازین در نمونه‌های زعفران مورداستفاده قرار گرفت و مقادیر بازیابی و فاکتور تغلیظ آن به‌ترتیب 94 درصد و 5 به‌دست‌آمد. در پایان 5 نمونۀ مختلف زعفران با تارترازین آلوده و با روش پیشنهادی اندازه‌گیری شد و نتایج آن با روش استاندارد کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مقایسه شد. نتایج آزمون T-test نشان می‌دهد که هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری بین دو روش وجود ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اکسید آهن، پیش‌تغلیظ، تقلب در زعفران، گرافن اکساید کربوکسیل‌دار،

عنوان انگلیسی A New Spectrophotometric Method for Determination of Tartrazine in Saffron Samples Based on Modified Magnetic Graphene Oxide Nanocomposite
چکیده انگلیسی مقاله Quality control in agricultural products has always been noticed. In the present study, a new pre-concentration technique for the determination of Tartrazine (TZ) in saffron samples by employing Fe3O4/Graphene oxide-COOH as an adsorbent is presented. Fe3O4/Graphene oxide-COOH was prepared and characterized by scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transforms infrared spectroscopy (FT-IR). After extraction, the TZ concentration was measured by the UV-Vis spectrophotometer. The important factors for pre-concentration such as sample pH, amount of adsorbent, contact time and eluent volume were examined and optimum conditions were obtained. The new proposed spectrophotometric method shows good dynamic range of 0.02 to 10 mg/L (R2>0.996) for TZ with a limit of detection (LOD) of 0.01 mg/L after pre-concentration. This method was applied to the analysis of TZ in saffron samples and recovery values and enrichment factor were found as 94% and 5, respectively. Finally, 5 saffron samples were spiked with TZ and analyzed with new spectrophotometric methods, and results compared by HPLC as a standard method. The results of the t-test showed that there is no significant difference between the two methods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اکسید آهن, پیش‌تغلیظ, تقلب در زعفران, گرافن اکساید کربوکسیل‌دار

نویسندگان مقاله ابراهیم فولادی |
گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی- موسسه علوم و صنایع غذایی

محمود ابراهیمی |
گروه شیمی- دانشکده علوم- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

نیلوفر نخعی |
گروه شیمی - دانشکده علوم- دانشگاه آزاد اسلامی مشهد.

کیمیا اسدی |
گروه زیست شناسی- دانشکده علوم- دانشگاه آزاد اسلامی ئاحد مشهد


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_120334_d8fbe5fe42e351d5318cc7c20fe8fc1a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات