این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
آبیاری و زهکشی
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۹۶۷-۹۷۹
عنوان فارسی
" برآورد میزان آب مجازی گوشت قرمز دام سبک و سنگین در استان خراسان رضوی "
چکیده فارسی مقاله
آب مجازی را میتوان راهکاری برای مقابله با بحران آب در کشورِهای خشک و کمآب دانست. فراوردههای گوشتی، به مراتب آب مجازی بیشتری نسبت به تولیدات گیاهی به خود اختصاص میدهند. بنابراین برآورد آب مجازی محصولات دامی میتواند با آگاه سازی در اتخاذ سیاستهای درست مدیریتی درجهت کاهش فشار به منابع آبی نقش مهمی ایفا کند. هدف این پژوهش تعیین محتوی آبمجازی گوشت بااستخوان و گوشت بیاستخوان میباشد. بدین منظور آب مجازی محصولات دامی 28 شهرستان استان خراسان رضوی ، برای سالهای 1394، 1395 و 1396 محاسبه گردید. در این تحقیق با محاسبه نیاز آبی خوراک دام با نرمافزار CROPWAT میزان آب مجازی محصولات دامی برآورد شد. محاسبات نشان دادند که بیشترن و کمترین "آب مجازی گوشت بااستخوان گاو " در بین هر سه نوع گاو اصیل، بومی و دورگ به ترتیب در بجستان (30523 ) و قوچان(4956 ) و بیشترین و کمترین "محتوی آب مجازی گوشت بیاستخوان گاو" در میان سه نوع گاو در گناباد (57917 ) و قوچان (7894 ) میباشد. بیشترن و کمترین "آب مجازی گوشت بااستخوان گوسفند " به ترتیب در گناباد (5643 ) و مشهد(763 ) و بیشترین و کمترین "محتوی آب مجازی گوشت بیاستخوان گوسفند" در سبزوار (6446 ) و مشهد (864 ) میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب مجازی، استان خراسان رضوی، خوراک دام، محصولات دامی، CropWat،
عنوان انگلیسی
Estimation of virtual water content of red meat in light and heavy livestock in Khorasan Razavi province
چکیده انگلیسی مقاله
Virtual water can be considered as a solution for the water crisis in arid countries which they have water scarcity. Meat products utilize far more virtual water than plant products. Therefore, estimating the virtual water of livestock products and revealing its information can play an important role in adopting proper management policies to reduce the pressure on water resources. The aim of this study was to determine the virtual water content of boneless meat and the meat without bones. In order for that, virtual water of livestock products of 28 cities located in Khorasan Razavi province was calculated for years 1394, 1395 and 1396. In this study, by calculating the water need of animal feed with CROPWAT software, the amount of virtual water of livestock products was estimated. Calculations revealed the highest and the lowest "virtual water of cow with bones" among all three types of purebred, native and hybrid cows in Bajestan (30523 ) and Quchan (4956 ), respectively and the highest and the lowest "virtual water content of boneless cow" is among the three types of cows in Gonabad (57917 ) and Quchan (7894 ). The highest and the lowest "virtual water of boneless mutton” are in Gonabad (5643 ) and Mashhad (763 ), respectively, and the highest and the lowest "virtual water content of mutton without bones" are in Sabzevar (6446 ) and Mashhad (864 ).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آب مجازی, استان خراسان رضوی, خوراک دام, محصولات دامی, CropWat
نویسندگان مقاله
عفت محمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، ایران
ابوالقاسم حقایقی |
استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
ام البنی محمدرضاپور |
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرویز حقیقت جو |
دانشیار گروه آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران
نشانی اینترنتی
https://idj.iaid.ir/article_134875_d84cb5a0530fbcbc8b81dcdb18eda477.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات