این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مهندسی شیمی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۲۷، صفحات ۵۵-۶۴
عنوان فارسی
شبیهسازی فرایند استانداردسازی اسانس نعناع دشتی با تقطیر جزءبهجزء برای صنایع غذایی و دارویی
چکیده فارسی مقاله
با وجود قرارگیری ایران در شمار یکی از کشورهای مطرح جهان در تولید نعناع دشتی، استخراج اسانس و استفاده از آن در صنایع مختلف غذایی و دارویی با چالشهایی نظیر نایکنواختی محصول و مقادیر کمتر از حد نیاز دو ترکیب ارزشمند کاروُن و لیمونن روبهروست. این پژوهش با هدف شبیهسازی و تحلیل فرایند استانداردسازی اسانس نعناع برای دستیابی به اسانسی حاوی بیش از 75 درصد کارون انجام گرفت. بعد از شناسایی اجزای اسانس خام و مدلسازی اجزای تشکیلدهندۀ اسانس نعناع استاندارد، برج تقطیر جزءبهجزء ناپیوسته و تجهیزات مورد نیاز برای عملیات آن مدلسازی و عملیات پویای این سامانه شبیهسازی شد. طراحی عملیاتی فرایند بر مبنای شبیهساز ایجادشده انجام گرفت و عملکرد آن تحلیل شد. در شبیهسازی انجامشده، از 40 کیلوگرم اسانس خام نعناع با حدود 50 درصد کارون، 2/18 کیلوگرم اسانس استاندارد با میزان کارون بیش از 75 درصد در طی 5/18 ساعت بهدست آمد. بر اساس نتایج نسبت میزان جریان برگشتی برای دستیابی به بیشترین خلوص در کمترین زمان جداسازی ترکیبات سبک، برابر با 3 بود. نتایج این پژوهش میتواند راهنمای پژوهشگران و صنایع برای تولید اسانس نعناع با شاخصههای مورد نظر صنعت باشد و برای طراحی سامانههای پایلوت و صنعتی اسانسگیری و استانداردسازی اسانس سایر گیاهان دارویی و معطر، مفید واقع شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سانس نعناع، کاروُن، لیمونن، استانداردسازی، تقطیر جزءبهجزء ناپیوسته،
عنوان انگلیسی
Simulation of Spearmint Essential Oil Standardization with Fractional Distillation for Food and Pharmaceutical Industries
چکیده انگلیسی مقاله
Despite of Iran's position as one of the leading countries in the production of spearmint (Mentha spicata L.), the extraction of spearmint essential oil (SEO) and its use in food and pharmaceutical industries are faced with challenges such as non-uniformity of product and low amount of two valuable compounds of carvone and limonene. Therefore, this study was conducted with the aim of obtaining SEO with more than 75% carvone, as well as designing and simulating the extraction process with high economic efficiency. After determining the components ofthe raw SEO and modelling the standardized SEO, the characteristics of the batch fractional distillation tower and the equipment required for the operation were modelled, and dynamic operations were simulated. The operational design of the process was performed based on the processed simulator (Aspen PLUS V.10), and its performance was analyzed. During the simulation, from 40 Kg of input feed with about 50% carvone, 18.2 Kg of standardized SEO with more than 75% carvone can be obtained. According to the results, the optimum condenser temperature and return flow to achieve maximum purity in the shortest time for the low weight compounds were 25-30°C and 3.1 ratios. The increasing temperature of the column tower caused increasing the amount of carvone in the pot and the amount of limonene in the receiver. However, the excessive temperature had an adverse effect on the output product; it reduced the amount of limonene in the receiver and increased undesirable components. Finally, the results obtained in this research can be a guide for researchers and industries to produce SEO with the desired characteristics and be helpful in designing pilot and industrial systems for essential oil extraction and standardization of other medicinal and aromatic plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سانس نعناع, کاروُن, لیمونن, استانداردسازی, تقطیر جزءبهجزء ناپیوسته
نویسندگان مقاله
علی نیکخواه |
کارشناس مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سرور برکت |
دانشجوی دکتری کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
هانیه امیرصدری نایینی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
محمد فخرالاسلام |
استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
محمدتقی عبادی |
دانشیار کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سعید اسدی |
دانشیار مهندسی مکانیک، دانشگاه پیام نور
نشانی اینترنتی
https://www.ijche.ir/article_150259_d5dbc834dd24e10e8d43bbd0e4355c0d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات