این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مهندسی شیمی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۲۵، صفحات ۸۹-۹۹
عنوان فارسی
تبدیل گلوکز به اسید فرمیک با استفاده از نانوذرات ZnO-Ag سنتزشده با روش سبز
چکیده فارسی مقاله
اسید فرمیک با توجه به ویژگیهای منحصر به فردش، کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد؛ بنابراین تولید این اسید با روشهای ساده و سبز- مانند استفاده از گیاهان بهعنوان عامل کاهنده بهجای مواد شیمیایی و با کمک امواج- از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این پژوهش، نانوذرات ZnO با استفاده از گیاه تاجخروس و با کمک امواج، سنتز شد. همچنین نانوذرات نقره نیز بر روی نانوذرات اکسید روی دوپ شد (ZnO-Ag) و از این نانوذرات بهعنوان نانوکاتالیست برای تبدیل گلوکز به اسید فرمیک در دماهای مختلف بررسی شد. در پایان ویژگیهای فیزیکی و ساختاری نانوذرات سنتزشده با تجزیههای XRD، DLS، و SEM تحلیل شد. نتایج این تحلیل نشان داد که با افزایش دما تا °C 200 درصد تبدیل گلوکز به اسید فرمیک افزایش یافت که بیشترین درصد تولید اسید فرمیک در حضور نانوذرات ZnO-Ag و در دمای °C 200 حدود 75٪ حاصل شد؛ اما با گذشت زمان این مقدار در حضور نانوذرات ZnO-Ag و دمای °C 200، کاهش یافت و حدود 68٪ شد. بررسی نتایج نهایی حاصل از این تولید اسید فرمیک با گذشت زمان، نشان داد که اسید فرمیک پس از مدتی در حضور نانوذرات ZnO-Ag بهعنوان کاتالیست تخریب میشود و از بین خواهد رفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات اکسید روی، نانوذرات نقره، روش سبز، ماکروویو، گلوکز، اسید فرمیک،
عنوان انگلیسی
Conversion of Glucose to Formic Acid Using Synthesized ZnO-Ag Nanoparticles by the Green Method
چکیده انگلیسی مقاله
Formic acid has different applications in various industries because of its unique properties, therefore, the production of this acid (using plants as a reducing agent instead of chemicals and waves) is important. In this study, ZnO nanoparticles were synthesized using green method by plant of Amaranthus Retroflexus and irradiation assisted. Silver nanoparticles were also doped on zinc oxide nanoparticles (ZnO-Ag). These synthesized nanoparticles were examined to convert glucose to formic acid at different temperatures. Physical properties and morphology of the synthesized nanoparticles were analyzed using XRD, DLS, and SEM techniques. Increasing the temperature to 200 ºC caused increase of the glucose conversion to formic acid, which in the presence of ZnO-Ag nanoparticles and at temperature of 200 ºC, conversion was about 75%. But during reaction time in the presence of ZnO-Ag nanoparticles, that amount of conversion dropped to about 68%. These results showed that formic acid can be decomposed and eliminated in the presence of ZnO-Ag nanoparticles as catalysts during reaction.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذرات اکسید روی, نانوذرات نقره, روش سبز, ماکروویو, گلوکز, اسید فرمیک
نویسندگان مقاله
زهرا سیار |
استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه بناب
نشانی اینترنتی
https://www.ijche.ir/article_153389_740a5f1540028d69179fa41c5020eafd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات