این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مهندسی شیمی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۱۹، صفحات ۳۱-۴۰
عنوان فارسی
مطالعه و ارزیابی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره الکلی برهموم
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره الکلی برهموم مطالعه شد. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نمونۀ برهموم یعنی میزان رطوبت، رنگ، کدورت و خاصیت آنتیاکسیدانی و ترکیب شیمیایی اندازهگیری و خاصیت ضدمیکروبی عصاره نیز بررسی شد. خاصیت آنتیاکسیدانی برهموم، با روش DPPH به میزان 75/92% اندازهگیری شد. در تجزیۀ شیمیایی عصاره، 61 ترکیب فعال زیستی شناسایی شد. چالکون بیشترین ترکیب فعال عصاره را تشکیل داده است. آزمونهای ضد میکروبی نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره برهموم در برابر باکتریهای سالمونلا اینتریتیدیس، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای و مخمر کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 40، 10، 40 و 5 میکروگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی بهترتیب 40، 10، 80 و 5 میکروگرم در میلیلیتر است. یافتهها حاکی از آن است که برهموم یک ترکیب ضدمیکروب با خاصیت آنتیاکسیدانی بالاست و در صنایع غذایی و دارویی میتوان از آن استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره الکلی برهموم، خاصیت ضدمیکروبی، خاصیت آنتی اکسیدانی، کروماتوگرافی (سوا نگاری)،
عنوان انگلیسی
Preparation and Evaluation of Physico-Chemical and Antimicrobial Properties of Alcoholic Extract of Propolis
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the physico-chemical and antimicrobial properties of alcoholic extract of propolis were evaluated. Physico-chemical properties of propolis samples including moisture content, color, turbidity and antioxidant activity and chemical composition were measured. The antimicrobial properties of the extract were also investigated. The antioxidant property of propolis was 92.75%. In chemical analysis of the extract, 61 bioactive compounds were identified. Chalcone is the most abundant substance in the extract. Antimicrobial tests showed that the minimum inhibitory concentrations of propolis extract against Salmonella enteritidis, Staphylococcus aureus and Escherichia coli and Candida albicans was 40, 10, 40 and 5 (μg/ml) and the minimum bactericidal concentration of the provided extract against mentioned microorganisms was 40, 10, 80 and 5 (μg/ml), respectively. Findings indicate that propolis is an antimicrobial compound with high antioxidant properties and can be used in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصاره الکلی برهموم, خاصیت ضدمیکروبی, خاصیت آنتی اکسیدانی, کروماتوگرافی (سوا نگاری)
نویسندگان مقاله
اسما اعزازی ملکی |
دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
افشین جوادی |
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
هدا جعفری زاده مالمیری |
دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند
حمید میرزایی |
دانشیار بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز
نشانی اینترنتی
https://www.ijche.ir/article_134434_342ef997d2e9d142f59a035d51dd7497.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات