این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مهندسی شیمی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۴۲-۵۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر اکسیژن محلول در تولید نانوامولسیون اسانس آویشن- شبیهسازی شرایط و ارزیابی خواص آن
چکیده فارسی مقاله
باتوجهبه حساسیت اسانسهای گیاهی به گاز اکسیژن- بهدلیل اکسیدکردن و از بینبردن خواص مختلف آن- اکسیژن باید از فاز آبی که یکی از مواد اصلی تشکیلدهندۀ نانوامولسیونها است حذفشود. اکسیژن محلول در فاز آبی با روش عبور گاز خنثی (نیتروژن) حذف و نانوامولسیون اسانس آویشن تحت شرایط آب مادون بحرانی (دمای 120 درجۀ سلسیوس بهمدت زمان 2 ساعت) با امولسیفایر تویین 80 در دو حالت فاز آبی (اکسیژن حذفشده و اکسیژن محلول) تولیدشد. ویژگیها و خواص گوناگوننانوامولسیون اسانس آویشن تولیدشده در دوحالت ارزیابیشد، که با حذف اکسیژن محلول از فاز آبی، خواص اندازهگیریشده بهبود پیدا کرد؛ بهطوریکه میانگین اندازۀ ذرات از 170 به 83 نانومتر، شاخص پراکندگی از 562/0 به 201/0 بهطور چشمگیری کم شد و پتانسیل زتا از 27/1- به 25/3- میلیولت تغییریافت. با بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی بر روی باکتری عامل پوسیدگی دندان (استرپتوکوک موتانس) نتایج نشانداد که خاصیت آنتیاکسیدانی از 3/31% به 45% افزایش و قطر هالۀ ایجاد شده در مهار رشد باکتریایی از 11 به 18 میلیمتر افزایشیافت. درپایان با نتایج بهدستآمده از شبیهسازی شرایط عملیاتی، فشار 7/1 بار و انرژی مصرفی برای تولید محصول در دوحالت، مقدار 01/10 و 88/8 کیلوژول در ساعت بهترتیب برای حالت وجود و حذف اکسیژن محلول بهدستآمد که نشاندهندۀ کاهش نسبی مصرف انرژی در حالتی است که اکسیژن محلول حذفشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب مادون بحرانی، آنتیاکسیدان، اسانس آویشن، اکسیژن محلول، شبیهسازی، ضدباکتریایی، نانوامولسیون،
عنوان انگلیسی
Effectiveness of Soluble Oxygen in Preparation of Thyme Oil Nanoemulsion- Simulation and Characterization
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the sensitivity of plant essential oils to molecular oxygen which, that causes oxidation and destruction of oils and changes its properties, it can be removed from the aqueous phase, during preparation of oil in water nanoemulsions. In the present study, dissolved oxygen was removed by nitrogen purging, and the thyme essential oil nanoemulsions, under subcritical water conditions (temperature 120 oC for 2 h) and using Tween 80, were prepared by two types of aqueous phases having dissolved oxygen and without that. Obtained results indicated that by removal dissolved oxygen from the aqueous phase, characteristics of the prepared nanoemulsions were improved and their mean particle size and polydispersity index decreased from 170 to 83 nm and from 0.562 to 0.2012, respectively, and zeta potential changed from -1.27 to -3.25 mV. Evaluation of the antioxidant and antibacterial activities of the prepared nanoemulsions against Streptococcus mutans, bacteria strain that causes tooth decay, also indicated that antioxidant activity of the formed nanoemulsions increased from 31.3% to 45% and their bactericidal activity, as manifested in diameter of the created clear zone, increased from 11 to 18 mm. Finally, based on obtained results and simulation of the operation conditions for the nanoemulsion preparation process, indicated that pressure of 1.7 bar was necessary and by removal dissolved oxygen from the aqueous phase consumed energy decreased from 10.01 and 8.88 kJ/h.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آب مادون بحرانی, آنتیاکسیدان, اسانس آویشن, اکسیژن محلول, شبیهسازی, ضدباکتریایی, نانوامولسیون
نویسندگان مقاله
امید احمدی |
گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
هدا جعفری زاده |
گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.ijche.ir/article_115148_3c634d23e0411dd2e774682a2cfd1a4e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات