این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
آب و فاضلاب، جلد ۳۴، شماره ۲، صفحات ۹۱-۱۰۴

عنوان فارسی مدل‌سازی عددی آب‌ شیرین‌کن یون‌زدایی خازنی و مطالعه پارامترهای مؤثر بر عملکرد آن
چکیده فارسی مقاله با توجه به کمبود آب شیرین، تولید آب قابل شرب یکی از مباحث مهم برای بشر است. روش یون‌زدایی خازنی به‌دلیل سادگی، قیمت ارزان و مصرف کم انرژی، یکی از روش‌هایی است که اخیراً مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. چالش اصلی این روش، مصرف زیاد انرژی در آب با غلظت‌های زیاد است. ازاین‌رو، در این پژوهش، شناسایی و تعیین شدت اثر مؤلفه‌های دخیل در نمک‌زدایی به این روش، برای حرکت به سمت بهبود عملکرد و ارتقای هر چه بیشتر این روش، انجام شد. این مؤلفه‌ها شامل ولتاژ ورودی، زمان، مساحت و ظرفیت خازنی الکترود، ضریب انتقال کل، حجم و غلظت آب تغذیه و حجم ریزمنافذ هستند که تأثیر آنها بر مصرف انرژی و تعداد چرخه‌های لازم برای تولید آب قابل شرب، بررسی شد. نتایج نشان داد که مؤلفه‌های ظرفیت خازنی و حجم ریزمنافذ بدون ایجاد تغییر چشمگیر در مصرف انرژی، موجب کاهش چرخه‌های لازم (کاهش زمان شیرین‌سازی) برای تولید آب قابل شرب شدند. مؤلفه‌های ولتاژ ورودی، حجم و غلظت آب تغذیه، به‌طور مستقیم بر مصرف انرژی و تعداد چرخه‌های موردنیاز برای نمک‌زدایی مؤثرند. نتایج نشان داد برای آبهای ورودی با غلظت 5 تا 25 میلی‌مولار حداقل مقدار موردنیاز برای پارامترهای زمان، سطح مقطع الکترود و ضریب انتقال کل، به‌ترتیب، 400 ثانیه، 50 سانتی‌متر‌مربع و 9/0 میکرومتر در ثانیه هستند. برای بهبود فرایند نمک‌زدایی در سلول یون‌زدایی خازنی، پیشنهاد می‌شود به ارتقای خواص فیزیکی (افزایش ریزمنافذ) و الکتریکی (افزایش ظرفیت خازنی) الکترودها، به‌عنوان مؤلفه‌های مؤثر، پرداخته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نمک‌زدایی، یون‌زدایی خازنی، مطالعه‌ پارامتری، شبیه‌سازی،

عنوان انگلیسی Numerical Modeling of Capacitive Deionization Desalination and Studying the Effect of Effective Parameters on Its Performance
چکیده انگلیسی مقاله Due to the lack of fresh water, production of potable water is one of the important issues for mankind. Capacitive deionization is one of the methods that has recently attracted the attention of researchers due to its simplicity, low price and low energy consumption. The main challenge of this method is high energy consumption at high water concentrations. Therefore, this paper aims to investigate the effect of different effective parameters to improve the system performance. These parameters include feeding voltage, process time, electrode surface area and its capacitance value, overall transfer coefficient, volumetric flow rate and concentration of the feed water, and micropores’ volume, whose effects on energy consumption and number of cycles required to produce potable water are investigated. Results showed that the electrode capacitance and micropores’ volume decreased the necessary process cycles (reducing desalination process time) to produce potable water without significant changes in the energy consumption. The feeding voltage, volumetric flow rate and concentration of the feed water significantly affected the process time and energy consumption. For feed water concentration between 5 and 25 mM, results showed that the minimum values for the desalination process time, electrode surface area, and overall transfer coefficient, are 400 s, 50 cm2 and 0.9 µm/s, respectively. To improve the performance of desalination process in the capacitive deionization cell, development on the physical properties (increasing micropores) and the electrical properties (increasing capacitance value) of the electrodes, as the most important parameters, is suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نمک‌زدایی, یون‌زدایی خازنی, مطالعه‌ پارامتری, شبیه‌سازی

نویسندگان مقاله احمد جمالی کیخا |
دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

امین بهزادمهر |
استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

ابوذر ابراهیمی |
استادیار، گروه مهندسی کشتی‌سازی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

مسعود کیخوایی |
استاد، گروه مهندسی فرایند و تکنولوژی شیمیایی، دانشگاه تکنولوژی جیدانسک، جیدانسک، لهستان

طاهره فنایی شیخ الاسلامی |
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران


نشانی اینترنتی https://www.wwjournal.ir/article_175661_bb0b92e8f2c3d653d196346a313759d1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات