این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۳۹، صفحات ۷۹-۹۲

عنوان فارسی توسعه یک روش استخراج مبتنی بر حلال‌های یونی مغناطیسی برای اندازه‌گیری باقیمانده آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، اکسی تتراسایکلین و انروفلوکساسین در نمونه پنیر به‌وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
چکیده فارسی مقاله استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها در صنعت دامپروری سبب تجمع مقادیر باقیمانده آنها در مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند محصولات لبنی می‌شود. از آنجائیکه مصرف این مواد غذایی تأثیر منفی بر سلامتی انسان می‌گذارد لذا سازمان‌های نظارتی مانند اتحادیه اروپا حداکثر مجاز باقیمانده (MRLs) برای آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد غذایی با منشاء دامی تعیین کرده‌اند. هدف این تحقیق ارائه یک روش میکرواستخراج مبتنی بر حلال‌های یونی مغناطیسی برای پیش تغلیظ باقیمانده آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، اکسی تتراسایکلین و انروفلوکساسین در پنیر و اندازه‌گیری آن‌ها به‌وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مجهز به شناساگر آرایه دیودی بوده است. برای این منظور اثر پارامترهای مختلف موثر در کارایی استخراج مورد بررسی و بهینه‌سازی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که مقادیر باقیمانده اکسی‌تتراسایکلین و تتراسایکلین به ترتیب در 4 و 5 نمونه از پنیرهای آزمایش شده بیش از حدمجاز تعیین شده بود. باقیمانده انروفلوکساسین نیز در هیچ‌یک از نمونه‌ها یافت نشد. از مزایای روش استخراج پیشنهادی می‌توان به قدرت جداسازی بالا و امکان آنالیز مخلوط آنالیت ها با حساسیت بالا اشاره کرد به‌طوریکه تحت شرایط بهینه، درصد بازیافت آنالیت‌ها 91-80 و حدود تشخیص و اندازه‌گیری به ترتیب کمتر از 8/1 و 6  نانوگرم در گرم و بسیار کمتر از حد مجاز تعیین شده برای آنتی‌بیوتیک‌های هدف در پنیر (100 نانوگرم در گرم) بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی،پنیر،حلال اتکتیک عمیق،کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

عنوان انگلیسی Development of a deep eutectic solvent-based extraction method for determination of tetracycline, Oxytetracycline and Enrofloxacin residues in cheese sample by high performance liquid chromatography
چکیده انگلیسی مقاله Excessive use of antibiotics in the animal husbandry causes the accumulation of their residual amounts in food of animal origin such as dairy products. Since the consumption of these foods has a negative effect on human health, authorized organizations such as the European :union: have set maximum residue limits (MRLs) for antibiotics in food of animal origin. This research aimed to present a magnetic ionic solvent based extraction procedure for preparation and preconcentration of tetracycline, oxytetracycline and enrofloxacin residues in cheese samples and their determination by high-performance liquid chromatography equipped with a diode array detector. For this, the effect of various parameters on the extraction efficiency was investigated and optimized. The results showed that the residual amounts of oxytetracycline and tetracycline in 4 and 5 samples of the tested cheeses, respectively, were determined above the permissible limits. Enrofloxacin residue was not found in any of the samples. From the advantages of the proposed extraction method, we can point out the high separation power and the possibility of highly sensitive analyzing of mixed analytes, so that under optimized conditions, the recovery percentage ranges were 80-91. The limits of detection and quantification were respectively less than 1.8 and 6 ng/g, which is much lower than the MRLs set for target antibiotics in cheese (100 ng/g).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibiotic residues,Cheese,Deep eutectic solvent,HPLC

نویسندگان مقاله جلیل خندقی | جلیل خندقی
Department of Food Science and Technology, Sarab Branch, Islamic Azad University, Sarab, Iranand Department of food Biotechnology, Biotechnology Research Center, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایرانوگروه بیوتکنولوژی مواد غذایی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

محمدرضا افشار مقدم | Mohammad Reza Afshar Mogaddam
Food and Drug Safety Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, IranandPharmaceutical Analysis Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز ایمنی غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانومرکز آنالیز دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

صمد وجدی حکم آباد | Samad Vajdi Hokmabad
Department of Animal Science, Sarab Branch, Islamic Azad University, Sarab, Iran
گروه علوم دامی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-58272-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات