این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۹، صفحات ۹۳-۱۰۹
عنوان فارسی
تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های پوشش داده شده با کیتوزان برای درون پوشانی کافئین
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، نانولیپوزومهای پوششداده شده با کیتوزان در نسبتهای 9-1، 8-2، 7-3 و 6-4 لستین-کلسترول، با استفاده از روش هیدراتاسیون لایه نازک، به عنوان یک سیستم تحویل برای ریزپوشانی کافئین تهیه شدند. سپس، آزمونهای تعیین اندازه و پتانسیل زتا برای تعیین ویژگیهای نانوذرات تولید شده صورت گرفت. میانگین اندازه ذرات (میانگین قطر هیدرودینامیکی) و توزیع اندازه ذرات برای نسبتهای مختلف لستین-کلسترول، به ترتیب در محدوده 5/133 تا 5/533 نانومتر و 41/0 – 31/0 قرار گرفت. مقادیر پتانسیل زتا نیز در محدوده 96/40+ تا 5/50+ بدست آمد. پس از تعیین ظرفیت بارگذاری، آزمون FTIR برای بررسی واکنشهای احتمالی بین کافئین و مواد دیواره نانوکیتوزومها صورت گرفت. مورفولوژی کیتوزومهای نسبت 9-1 لستین-کلسترول بارگیری شده با کافئین، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داده شد. پایداری نمونه کیتوزومی با نسبت 9-1 لستین-کلسترول، از طریق مشاهده بصری ایجاد رسوب و محاسبهی مقدار آزادسازی کافئین محصور شده در طول 60 روز نگهداری در دمای محیط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده در این پژوهش، نشان داد که نانوکیتوزمها سیستم کارآمدی در حفظ و رهایش پایدار کافئین هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کافئین،نانوکیتوزوم،FTIR،SEM
عنوان انگلیسی
Production and evaluation of chitosan-coated nanoliposomes for caffeine encapsulation
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, chitosan-coated nanoliposomes in ratios of 9-1, 8-2, 7-3 and 6-4 lecithin-cholesterol, were prepared using thin-film hydration method, as a practical delivery system for encapsulation of caffeine. Then, the particle size and zeta potential were measured to determine the characteristics of the produced particles. Average particle size (average hydrodynamic diameter) and particle size distribution for different lecithin-cholesterol ratios were in the range of 135.5-533.5 nm and 0.31-0.41, respectively. Zeta potential values were also obtained in the range of +40.96 to +50.5. After determining the encapsulation efficiency, FTIR method was used to investigate possible reactions between caffeine and nanoliposome wall materials. The morphology of chitosome with 9-1 ratio of lecithin-cholesterol loaded with caffeine, was shown by scanning electron microscopy (SEM). The stability of the chitosomal sample with a ratio of 1-9 lecithin-cholesterol was evaluated through visual observation of precipitation formation and calculation of the amount of release of encapsulated caffeine during 60 days of storage at ambient temperature. The results obtained in this research showed that nanochitosomes are an efficient system in maintaining and releasing caffeine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Caffeine,Nanochitosome,FTIR,SEM
نویسندگان مقاله
شادی رجبی مقدم | Shadi Rajabi-Moghaddam
MSc Graduated in Food Science & Technology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
رضوان شاددل | Rezvan Shaddel
Assistant Professor, Department of Food Science & Technology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25968-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات