این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۳۹، صفحات ۱۴۹-۱۶۴

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پنیر فراپالوده‌ی سین‌بیوتیک حاوی پودر آب‌پنیر فراپالایش املاح‌گیری شده و لاکتولوز طی مدت نگهداری
چکیده فارسی مقاله پنیر سفید فراپالایش، نسل نسبتاً جدیدی از پنیرهای سفید است که با کمک فرایند اولترافیلتراسیون تولید می­شود. این پنیر دارای بافتی نرم و مالش­پذیر بوده و پس از گذشت مدت کوتاه رسیدگی وارد بازار می­شود. لاکتولوز، یک ماده پری­بیوتیک است که علاوه بر تأثیر مثبت بر رشد باکتری­های پروبیوتیک، اثر سلامتی­بخشی آن بر سلامت انسان تأیید شده است. در این تحقیق، برای تولید پنیر سین­بیوتیک، از پودر آب­پنیر فراپالایش (پرمیت) با املاح کاهش یافته (DUWP) در سه سطح 0، 1 و 2 درصد، لاکتولوز در دو سطح 0 و 1 درصد و از باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به عنوان باکتری پروبیوتیک استفاده گردید. نمونه­های تولید­شده از نظر خواص فیزیکوشیمیایی شامل pH، اسیدیته، رطوبت، سینرسیس، چربی، پروتئین، و نسبت نیتروژن محلول در آب به نیتروژن کل در مدت 60 روز در دمای 4 درجۀ سانتی­گراد ارزیابی شدند. یافته­ها حاکی از آن بود که افزودن DUWP و لاکتولوز به­غیر از پروتئین بر سایر ویژگی­های مورد بررسی معنی­دار بود. مدت زمان نگهداری نیز بر تمامی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی مورد بررسی اثر معنی­داری داشت (01/0>P). براساس نتایج این تحقیق مشخص گردید که بهترین نمونه با استفاده از غلظت 1 درصد از هر یک از پودرهای لاکتولوز و DUWP به­دست می­آید
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پنیر فراپالوده،سین‌بیوتیک،بیفیدوباکتریوم بیفیدوم،DUWP،زمان نگهداری

عنوان انگلیسی Study on the Physicochemical Properties of Synbiotic UF-Cheese Containing demineralized Ultrafiltrated Whey powder and lactulose During Storage Period
چکیده انگلیسی مقاله Ultrafiltrated (UF)-white cheese is almost a new generation of white-cheeses that is produced throughout ultrafiltration process. This cheese has a soft and spreadable texture and is distributed in the market after a short storage period. Lactulose is a prebiotic compound that in addition to its positive effect on the growth of probiotic bacteria, its beneficial health effects on human well-being is proved. In the current research, synbiotic cheese samples were produced with the usage of demineralized ultrafiltrated whey powder (DUWP) at 3 levels of 0, 1 and 2%, lactulose at 2 levels of 0 and 1%, and bifidobacterium bifidum as probiotic bacteria. Experimental samples were analyzed and tested for physicochemical analysis including pH, acidity, moisture, syneresis, fat, protein and soluble nitrogen to total nitrogen ratio (TSN/TN) during 60 days of storage at 4 ◦C. Results revealed that addition of DUWP and lactulose, except for protein, had significant effects on the other tested parameters. In addition, the time of storage period had noticeable impact on all the examined physicochemical properties (P< 0.01). Based on the results of this study, it was found that the best UF-white synbiotic cheese could be produced with the usage of 1% of each DUWP and lactulose powders.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ultrafiltrated cheese,Synbiotic,Bifidobacterium bifidum,DUWP,Storage period

نویسندگان مقاله غزال نصرتی | Ghazal Nosrati
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

حسین جوینده | Hossein Jooyandeh
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

محمد حجتی | Mohammad Hojjati
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-18554-11&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات