این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۹، صفحات ۲۰۱-۲۱۹
عنوان فارسی
ارزیابی خواص کیفی ریزپوشینههای تفاله انگور و روغن بزرک پایدار شده با نسبتهای مختلف مالتودکسترین و صمغ کتیرا
چکیده فارسی مقاله
ریزپوشانی فرایندی جهت محافظت از ترکیبات زیست فعال در برابر شرایط نامساعد محیطی به منظور افزایش پایداری و دسترسی زیستی آنها می باشد. با توجه به حضور ترکیبات زیست فعال در تفاله انگور و روغن بزرک، هدف از این پژوهش درون پوشانی روغن بزرک و تفاله انگور سیاه سردشت با نسبتهای مختلف مالتودکسترین و صمغ کتیرا (1:1، 2:1 و 1:2) با استفاده از خشککن پاششی و بررسی ویژگیهای کیفی ریزپوشینههای تولید شده بود. بر این اساس، ریزپوشینههای تولیدی از لحاظ بازده ریزپوشینه، میزان حلالیت و رطوبت، محتوای ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی، برهم کنش مواد دیواره و هسته و ریزساختار مورد ارزیابی قرار گرفتند. مطابق با نتایج، از لحاظ محتوای رطوبت و میزان حلالیت تفاوت معنیداری بین ریزپوشینهها وجود نداشت. بالاترین بازده ریزپوشانی، بیشترین محتوای ترکیبات فنولی کل و بیشترین ظرفیت مهار رادیکال DPPH در ریزپوشینهی دارای نسبت 1:1 مالتودکسترین و صمغ کتیرا مشاهده شد. در حالیکه شکل کروی ریزپوشینهها برای تمامی نمونهها به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد، ریزپوشینه های دارای دیواره مالتودکسترین و صمغ کتیرا با نسبت 1:1 ساختار فشردهتر و یکنواختتری داشتند. آنالیز FT-IR نیز شکلگیری برهمکنشهای جدید بین مواد دیواره و هسته ریزپوشینهها را تایید کرد. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از مالتودکسترین و صمغ کتیرا به عنوان ماده دیواره با نسبت 1:1، کارآیی مناسبی جهت ریزپوشانی تفاله انگور و روغن بزرک دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزپوشانی،تفاله انگور،روغن بزرک،مالتودکسترین،صمغ کتیرا
عنوان انگلیسی
Evaluation of the quality properties of grape pomace and flaxseed oil microcapsules stabilized with different ratios of maltodextrin and gum tragacanth
چکیده انگلیسی مقاله
Encapsulation is a process to protect bioactive compounds against unfavorable environmental conditions in order to increase their stability and bioavailability. Regarding the existence of bioactive compounds in grape pomace and flaxseed oil, the aim of this research was to encapsulation of grape pomace (Vitis viniferae cv. Rash (and flaxseed oil with different ratios of maltodextrin and gum tragacanth (1:1, 1:2, 2:1) using a spray drier and evaluation of the quality properties of obtained microcapsules. The produced microcapsules were analyzed in terms of microcapsulation yield, solubility and humidity contents, total phenolic contents, antioxidant activity, the interaction between wall and core materials and microstructure. According to the results, there were no significant differences between the microcapsules in terms of humidity and solubility contents (P< 0.05). The highest microencapsulation yield, total phenolic contents and antioxidant activity were observed in the microcapsules produced with equal ratios (1:1) of maltodextrin and gum tragacanth. While the spherical shape was observed by scanning electron microscope for all of microcapsule samples, the microcapsules produced with equal ratios (1:1) of maltodextrin and gum tragacanth had a more compact and homogeneous structure. FT-IR analysis also confirmed the creation of new interactions between the wall and core materials of the obtained microcapsules. The results of the present research showed that using maltodextrin and gum tragacanth as wall material in an equal ratio (1:1) had a proper performance in order to microencapsulation of grape pomace and flaxseed oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Microcapsulation,Grape pomace,Flaxseed oil,Maltodextrin,Gum tragacanth
نویسندگان مقاله
مناف صابری | Manaf Saberi
Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
سولماز صارم نژاد | Solmaz Saremnezhad
Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
مصطفی سلطانی | Mostafa Soltani
Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
علیرضا فرجی | Alireza Faraji
Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-49908-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات