این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۱۰۴-۱۱۳
عنوان فارسی
اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پوسیدگی دندانی شایعترین بیماری مزمن فراگیر در دنیاست. برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی و کنترل آن روش های مختلف پیشگیری و درمانی وجود دارد. با توجه به عوارض محصولات شیمیائی و کارایی نانو ذرات، پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز عصاره گیاه خرمالو بر برخی باکتری های دهان صورت گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره گیاه خرمالو به روش ماسراسیون(خیساندن) در دانشگاه علوم پزشکی زنجان تهیه شد. تاثیر نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز در رقت های مختلف نسبت به انتروکوک، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سوبرینی، لاکتوباسیل، استرپتوکوک سالیواریوس توسط چاهک پلیت تعیین گردید. متغیرهای حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC: minimum inhibitory concentration) و حداقل غلظت کشندگی (MBC: minimum bacterial concentration) محاسبه شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS24 وارد کامپیوتر و با تست های Wilcoxan, Mann-,withny Kruskal-wallis تحلیل شدند. یافته ها: مقادیر MIC برای استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک μgr⁄mL 1024 و برای استرپتوکوک سوبرینی و لاکتوباسیل μgr⁄mL512 برآورد گردید. لذا میزان مقاومت گونه های استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو از گونه های استرپتوکوک سوبرینی، لاکتوباسیل بیشتر بود. (0/014=P) بر اساس نتایج هاله عدم رشد و آزمایش MBC، میزان مقاومت باکتری ها نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو به ترتیب انتروکوک، استرپتوکوک موتانس، لاکتو باسیل، استرپتوکوک سالیواریوس و سوبرینی کاهش یافت. نتیجه گیری: نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو اثر باکتریواستاتیک بر باکتری های دهان داشتند. با توجه به زیست بوم این گیاه شاید بتوان از آن در تولید دهانشویه و خمیر دندان بهره برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عوامل ضد عفونت ، باکتری، ، نانوپارتیکل ، عصاره گیاهی
عنوان انگلیسی
Antibacterial effect of silver nanoparticles synthesized by green method using diospyros extract against the orodental bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Dental caries is the most widespread chronic disease.There are several medical procedures to prevent and control its extension.Based on side effects of chemical products and effectiveness of nanoparticles, this study done inorder to evaluate the antimicrobial effect of silver nanoparticles produced by green synthesis using diospyros extract on oral bacteria. Materials and Methods: In this experimental study the diospyros extract was produced by Maceration procedures at Zanjan university of medical sciences in 2019 .The effect of silver nanoparticles produced by green synthesis was determined on various concentrations of Enterococcus, Streptococcus Mutans, Streptococcus Subrinus, Streptococcus Salivarius, Lactobacillus micro organisms by cap plate method. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bacterial Concentration (MBC) factors was determined. The datas was imported to the SPSS 24 program and analysed by Wilcoxan , Mann-Withny, Kruskal-wallis tests. Results:.the MIC factor for streptococcus mutans, enterococcus, streptococcus salivarius was determined 1024 μgr⁄mL and for streptococcus subrinus and lactobacillus 512 μgr⁄Ml. Although the antimicrobial resistance due to MBC factor is decreased from Enterococcus to, streptococcus mutans, lactobacillus, streptococcus salivarius, streptococcus subrinus sequentially (P=0.014). The finding showed that the antimicrobial resistance of streptococcus mutans, enterococcus, streptococcus salivarius due to MIC factor is more than streptococcus subrinus and lactobacillus. Conclusion: The results showed the bacteriostatic effect of silver nanoparticles produced by green synthesis using Diospyros extract on oral pathogens.due to herbal source an being native, maybe this plant can be useful to produce mouthwashes and toothpastes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antimicrobial effect, Nanoparticles, herbal extract
نویسندگان مقاله
بهاره ناظمی سلمان | bahareh nazemi salman
Zanjan University of Medical Sciences
گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
حبیب ضیغمی | habib zeighami
Zanjan University of Medical Sciences
گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
رضا یزدانی نژاد | Alireza Yazdinezhad
گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
بهسان اصغرنژاد | Behsan Asghar Nejad
دندانپزشک عمومی
سمیرا بصیرشبستری | Samira Basir Shabestari
گروه بیماریهای دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-135-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات