این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۵، شماره ۳، صفحات ۵۴۳-۵۵۵
عنوان فارسی
مطالعه اثر پیشتیمار بذور ارقام مختلف جو (Hordeum vulgare L.) بر روی شاخصهای مختلف جوانهزنی
چکیده فارسی مقاله
هدف: پیشتیمار بذر ساده ترین و در عین حال بهترین روش برای افزایش سرعت جوانه زنی بذرهاست.روش پژوهش: بر این اساس مطالعه ای با هدف تأثیر پیش تیمار بذرهای ارقام مختلف جو (Hordeum vulgare L.) بر شاخصهای مختلف سبزشدن بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در سال 1401 اجرا گردید. تیمارها شامل پیش تیمار بذر با کودهای 1- کود مایع ویژه بذر مال بیوزر، 2- سیفول آمینو زینک، 3- سبزینه، 4- کود بذرمال رویش، 5- اکوبوستر و 6- شاهد (عدم کاربرد کود) بهعنوان فاکتور اول و ارقام مختلف جو آبی (جلگه، بهمن و آذران) و دیم (آبیدر، قافلان و سهند) بهعنوان فاکتور دوم بود.یافتهها: نتایج حاکی از تأثیر معنی دار پیش تیمار بذرها بر شاخص های مورد ارزیابی در مقایسه با تیمار شاهد بود. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز (Unit/ml 117/0) و پراکسیداز (Unit/ml 08/85) در گیاهچه های حاصل از بذرهای پیش تیمار شده با سیفول آمینوزینک بهدست آمد که بهترتیب 72 و 33 درصد بیشتر از گیاهچه های حاصل از بذرهای شاهد بود. بیشترین شاخص بنیه گیاهچه ها مربوط به پیش تیمار بذرهای با کود سیفول آمینوزینک (55/26) بود که به طور معنی داری بیشتر از بذرهای شاهد (84/22) و سایر پیش تیمارها بهدست آمد. همچنین درصد سبزشدن بذرهای پیش تیمارشده با کود سیفول آمینوزینک بهطور معنی داری (5/3 درصد) بیشتر از تیمار شاهد بود.نتیجهگیری: در بین تیمارها کود بذرمال سیفول آمینوزینک و در بین ارقام نیز رقم آبی آذران بیشترین تأثیرگذرای را در شاخص های مختلف نشان دادند. با توجه به اینکه پیش تیمار بذر روشی آسان و مقرونبهصرفه بوده و درعین سادگی و عدم نیاز به دانش فنی پیچیده، بهآسانی میتواند توسط کشاورزان اجرا گردد. بنابراین این روش جهت بهبود سبزشدن و استقرار گیاهچه، رشد گیاهچه، افزایش کیفیت و قدرت بذرهای جو توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسقرار گیاهچه، آنزیم پراکسیداز، آنزیم کاتالاز، درصد سبزشدن، سرعت سبزشدن،
عنوان انگلیسی
Study of the seed priming effect of different barley (Hordeum vulgare L.) varieties on various germination characteristics
چکیده انگلیسی مقاله
Objective: Seed priming is the simplest and the best method to increase seed germination speed.Methods: To address this, in a study aimed at the effect of priming of different barley (Hordeum vulgare L.) cultivars on various germination characteristics, in the form of a factorial experiment was conducted using a completely randomized design with four replications in the research greenhouse of the Agricultural and Natural Resources Research Center of Hamadan province in 2022. Treatments including priming of seeds with fertilizers 1. Biozar, 2. Seafull amino zinc, 3. Sabzine, 4. Royesh, 5. Ecobooster, and 6. control (no fertilizer application), and different barley cultivars including Jolgeh, Bahman, Azaran, Abidar, Ghaflan, and Sahand.Results: The results indicated a significant effect of seed priming on the evaluated characteristics compared to the control treatment. The highest enzyme activities of catalase (0.117 Unit/ml) and peroxidase (85.08 Unit/ml) were obtained in seedlings obtained from seeds priming with Seafull amino zinc, which were 72 and 33% more than control treatments, respectively. The highest seedling vigor index was related to the seeds priming with seafull amino zinc fertilizer (26.55), which was significantly higher than the control treatment (22.84) and other treatments. Also, the germination percentage of seeds priming with seafull amino zinc fertilizer was significantly higher (3.5%) than the control.Conclusion: Considering that seed priming is a cost-effective and easy method and at the same time it is simple and does not require complex technical knowledge, it can be easily implemented by farmers. Therefore, this method is recommended to improve germination, seedling growth, and the quality and strength of barley seeds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسقرار گیاهچه, آنزیم پراکسیداز, آنزیم کاتالاز, درصد سبزشدن, سرعت سبزشدن
نویسندگان مقاله
مسلم حیدری |
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. رایانامه: m.heydari4066@znu.ac.ir
مهرداد چائی چی |
نویسنده مسئول، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران. رایانامه: m.chaichi@areeo.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_92693_4ab6692099d25064d6483bb1244546c4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات