این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۳۹، صفحات ۳-۱۶
عنوان فارسی
اثرات افزودن پودر خرفه(Portulace oleracea L.) با ویتامین E و ال –کارنیتین در جیره کم پروتئین بر ایمنی و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی تحت تنش سرمایی
چکیده فارسی مقاله
آزمایش حاضر برای بررسی اثرات افزودن پودر خرفه، ویتامین E و ال-کارنیتین در جیرههای کم پروتئین بر سیستم ایمنی و فراسنجههای بیوشیمیایی خون در جوجههای گوشتی پرورش یافته در شرایط استرس سرمایی انجام شد. 576 جوجه گوشتی نر یک روزه (راس 308) به طور تصادفی به 6 گروه آزمایشی تقسیم شد که هر گروه آزمایشی دارای 6 تکرار و 16 پرنده در هر تکرار بود. گروههای آزمایشی شامل: (1) جیره با پروتئین معمول (شاهد منفی)، (2) جیره کم پروتئین (2 درصد کمتر نسبت به شاهد منفی) به عنوان شاهد، (3) جیره شاهد + 2 گرم بر کیلوگرم پودر خرفه، (4) جیره شاهد حاوی پودر خرفه + 250 میلی گرم برکیلوگرم ویتامین E ، (5) جیره شاهد حاوی پودر خرفه + 150 میلی گرم برکیلوگرم ال-کارنیتین و (6) جیره شاهد حاوی پودر خرفه + مخلوط ویتامین E و ال-کارنیتین بودند. نتایج نشان داد که افزودن پودر خرفه + ویتامین E و پودر خرفه + ال-کارنیتین به جیره شاهد شمار گلبولهای قرمز خون، هموگلوبین، هماتوکریت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت را در 42 روزگی کاهش دادند (05/0< P). تیتر آنتی بادی علیه گلبولهای قرمز گوسفندی و ویروس بیماری نیوکاسل به ترتیب در روزهای 41 و 27 توسط ویتامین E و ال-کارنیتین افزایش یافت(05/0< P)، در حالی که میزان تریگلیسرید و کلسترول نیز توسط آنها کاهش پیدا کرد(05/0< P). افزودن ویتامین E و ال-کارنیتین به تنهایی در ترکیب با خرفه در جیره کم پروتئین با ایجاد اثرات سینرژیک میتواند موجب بهبود سیستم ایمنی و سلامت در جوجههای گوشتی تحت استرس سرمایی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش سرمایی، تیترآنتیبادی، جیرههای کم پروتئین، هموگلوبین،
عنوان انگلیسی
The effects of adding purslane powder (Portulace oleracea L.) with vitamin E and L-carnitine in low protein diet on immunity and blood parameters in broilers under cold stress.
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to evaluate the effects of vitamin E (VtiE) and L-carnitine (L-Car) supplements with purslane powder (PP) in reduced-protein diet to immune response, hematological indices and some serum indices in broiler chickens reared at cold stress . 576 one-day-old male broiler chicks (Ross 308) were randomly assigned to six treatments, with six replicates per treatment and 16 birds per replicate. The experimental treatments were as follows: 1) normal-protein diet (negative control; NC), 2) a reduced- protein diet (20 g kg-1 lower protein) as a control diet (C), 3) C + 2 g kg-1 of PP, 4) C + PP diet supplemented with 250 mg kg-1 VitE, 5) C + PP diet supplemented with 150 mg kg-1 of L-Car and, 6) C + PP diet supplemented with 250 mg kg-1 VitE + 150 mg kg-1 L-Car. Results showed that diets supplemented with PP + VtiE and PP + L-Car showed decreased the number of red blood cells, hemoglobin, hematocrit and heterophil to lymphocyte ratio (P< 0.05) at 42 days. Antibody titers against Sheep red blood cells and Newcastle disease virus were significantly increased (P< 0.05) at 41 and 27 days by VtiE and L-Car, respectively. While triglycerides and cholesterol were significantly reduced by them (P< 0.05). It could be concluded that addition of VtiE and L-Car alone in combination with purslane in low protein diets by create beneficial synergistic effects, it can improve immune system and health in broilers reared at cold stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تنش سرمایی, تیترآنتیبادی, جیرههای کم پروتئین, هموگلوبین
نویسندگان مقاله
آزاده رستمیان |
دانشجوی دکتری تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه کردستان
امیرعلی صادقی |
استاد گروه علوم دامی، دانشگاه کردستان
احمد کریمی |
استاد گروه علوم دامی، دانشگاه کردستان
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_129907_7d53aecd24fcd289a5ba9ee6a0c762ac.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات