این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۳۹، صفحات ۲۹-۴۴
عنوان فارسی
تأثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف کنجاله کلزای خام و تخمیری بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ در مرغهای مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی اثر جایگزینی کنجاله کلزای خام یا تخمیری با کنجاله سویا بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ در مرغهای مادر گوشتی بود. کنجاله کلزا برای مدت 30 روز با لاکتوباسیلوس سابتلیس و آسپرژیلوس نایجر تخمیر شد و تعداد 140 قطعه مرغ مادر گوشتی (راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 3×2، شامل دو نوع کنجاله کلزا (خام و تخمیری) و سه سطح جایگزینی با کنجاله سویا (33، 66 و 100%) به همراه یک گروه شاهد (ذرت-سویا) با 5 تکرار به مدت 12 هفته (سه مرحله تولید) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد مقدار pH وگلوکوزینولاتهای کنجاله کلزا پس از تخمیر میکروبی بهطور معنیداری کاهش یافت (0/05>P). کنجاله کلزای تخمیری در مقایسه با کنجاله کلزای خام تأثیر معنیداری بر وزن بدن، وزن تخممرغ، درصد تولید و ویژگیهای کیفیت پوسته تخممرغ نداشت. اثر سطح کنجاله بر وزن بدن و وزن تخممرغ معنیدار نبود، اما با افزایش سطح کنجاله کلزای خام یا تخمیری در جیره کاهش خطی معنیداری در درصد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ مشاهده شد (0/05>P). درصد تولید تخممرغ در مرغهای تغذیه شده با 100% کنجاله کلزای خام یا تخمیری بهطور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود (0/05>P). بر اساس نتایج این آزمایش کنجاله کلزای خام یا تخمیری در سطح بیشتر از 66% جایگزینی با کنجاله سویا در جیره مرغهای مادر گوشتی تأثیر منفی بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تخمیر، عملکرد تولید، کنجاله کلزا، کیفیت پوسته تخممرغ، مرغ مادر گوشتی،
عنوان انگلیسی
The effect of diets containing different levels of raw and fermented rapeseed meal on production performance and egg shell quality in broiler breeders
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of replacing raw or fermented rapeseed meal with soybean meal on production performance and eggshell quality in broiler breeders. Rapeseed meal was fermented for 30 days with Lactobacillus subtilis and Aspergillus niger, and 140 broiler breeders (Ross 308) in a completely randomized design with a factorial arrangement of 3 × 2, including two types of rapeseed meal (raw and fermented) and three replacement levels with soybean meal (33, 66, and 100%) with a control group (corn-soybean) were performed with 5 replications for 12 weeks (three production stages). Results indicated that pH and glucosinolates values of rapeseed meal decreased significantly after microbial fermentation (P< 0.05). Fermented rapeseed meal had no significant effect on body weight, egg weight, egg production percentage, and eggshell quality in comparison with raw rapeseed meal. The effect of replacing meal level on body weight and egg weight was insignificant, but with increasing the level of raw or fermented rapeseed meal in the diet a linear significant decrease was observed in production percentage and eggshell quality (P< 0.05). The production percentage was significantly lower in hens fed 100% raw or fermented rapeseed meal compared to the control group (P< 0.05). According to the results of this experiment, raw or fermented rapeseed meal at the levels of more than 66% replacement with soybean meal in the diet of broiler breeders negatively affected production performance and eggshell quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تخمیر, عملکرد تولید, کنجاله کلزا, کیفیت پوسته تخممرغ, مرغ مادر گوشتی
نویسندگان مقاله
بهروز دستار |
استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
محمد طاهری |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
امید عشایری زاده |
دانشیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
رضا میرشکار |
استادیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_129909_443bb91f1c53c1f5deea3e782f42c54f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات