این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۶، شماره ۱۳۹، صفحات ۱۰۵-۱۲۲
عنوان فارسی
کارآیی اسیدیفایر اپتوسید بر جمعیت باکتریایی بیماریزا، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، متابولیت های خون و بافت شناسی روده جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی کارآیی اسیدیفایر اپتوسید بر جمعیت باکتریهای بیماریزا، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، غلظت کلسیم و فسفر سرم خون و هیستومورفومتری ژژنوم جوجههای گوشتی انجام شد. در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسیدیفایر اپتوسید علیه باکتریهای سالمونلا، اشرشیاکلای و کلستریدیوم پرفرجنس ارزیابی شد. آزمایش روی حیوان زنده (in vivo) با استفاده از 100 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار شامل تغذیه با جیره شاهد (بدون اپتوسید) و تغذیه با جیره حاوی 0.1 درصد اپتوسید، 5 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. نتایج MIC و MBC نشان داد، اسیدی فایر اپتوسید علیه باکتری های سالمونلا، اشرشیاکلای و کلستریدیوم پرفرجنس موثر است. افزودن اپتوسید به جیره جوجه های گوشتی باعث کاهش معنیدار وزن 10 روزگی و مصرف خوراک روزانه در دوره آغازین (10-2 روزگی) شد. اثر افزودن اپتوسید به جیره بر شاخصهای عملکرد رشد در دوره رشد (23-11 روزگی) معنیدار نبود. در دوره پایانی (42-24 روزگی) و کل دوره آزمایش (42-2 روزگی) افزودن اپتوسید به جیره باعث بهبود میانگین وزن پایان دوره، رشد روزانه، ضریب تبدیل خوراک، شاخص تولید و عملکرد اقتصادی شد. قابلیت هضم پروتئین و ارتفاع ویلیهای روده با افزودن اپتوسید به جیره افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد، افزودن اسیدی فایر اپتوسید در سطح 0.1 درصد به جیره باعث بهبود عملکرد رشد، نمو و سلامت دستگاه گوارش جوجههای گوشتی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدی فایر، هیستوموروفومتری، جوجه های گوشتی،
عنوان انگلیسی
Acidifier Optocid efficacy on pathogenetic bacteria populations, growth performance, nutrient digestibility, blood metabolites, and intestinal histology in broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate antibacterial properties of Optocid acidifier against pathogenic bacteria, growth performance, nutrient digestibility, blood calcium and phosphorus concentrations, and intestinal histology of broiler chickens. In vitro coundition the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of Optocid against pathogenic bacteria of poultry (Salmonella, Escherichia coli and Clostridium perfringens) were evaluated. In vivo stage, a total of 100 one-day-old male Ross-308 broiler chicks were allotted to a complete randomized design with 2 treatments, fed non-supplemented diet and fed diet containing 0.1% Optocid with 5 replications and 10 birds each. The results of MIC and MBC revealed that this product was effective against all three pathogenic bacteria. Dietary Optocid supplementation significantly decrease 10d live weight and daily feed intake in 2-10 day of age period. Dietary Optocid supplementation was not affect on growth performance traits in 11-23 day of age. During the finisher (24-42d) and the whole experimental (2-42d) periods the final live body weight, daily weight gain, feed conversion ratio, European production efficiency factor and economic performance improved as diet supplement by Optocid. Dietary Optocid supplementation increase protein digestibility, and intestinal villi height. It is concluded, dietary Optocid supplementation (0.1%) can be effective on growth performance, health and development of the digestive system in broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدی فایر, هیستوموروفومتری, جوجه های گوشتی
نویسندگان مقاله
حیدر زرقی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سیده زهرا موسوی |
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مسعود محمدی |
دانش آموخته کارشناس ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
میترا ریاسی |
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_129914_bff4fe266203ed50e3e399ee9d67c598.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات