این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۶، شماره ۱۳۹، صفحات ۱۲۳-۱۳۴

عنوان فارسی بررسی تأثیر خمیر شیرین حاوی نانومکمل AVP-۴ بر میزان تخم‌گذاری ملکه، اندازه جمعیت و خصوصیات بیوشیمیایی لاشه در کلنی های زنبور عسل (Apis mellifera)
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر خمیر شیرین حاوی نانومکمل AVP-4 بر روی میزان تخم‌ریزی ملکه، وزن لاشه، اندازه جمعیت، پرورش نوزاد، پروتئین و چربی بدن در زنبور عسل اروپایی می‌باشد. در این آزمایش از 20 کلنی با ملکه همسن و همسان‌سازی شده استفاده شد. کندوهای مورد استفاده از نوع لانگستروت بوده و کلنی‌ها از نظر جمعیت نوزادان، جمعیت زنبوران بالغ و مقادیر ذخایر غذایی)گرده و عسل( یکسان‌سازی شدند. آزمایش مزرعه در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تیمار شامل تیمار اول شاهد خمیرشیرین بدون مکمل، تیمار دوم خمیرشیرین حاوی 5/2% نانومکمل، تیمار سوم خمیرشیرین حاوی 5% نانومکمل و تیمار چهارم خمیرشیرین حاوی 5/7 % نانومکمل در پنج تکرار انجام گرفت. اندازه‌گیری میزان تخم و لارو و شفیره هر 15 روز یکبار صورت پذیرفت و اندازه‌گیری جمعیت کلنی به صورت قابی صورت پذیرفت. برای تعیین پروتئین خام و چربی بدن بر اساس روش‌های AOACاستفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد با مقایسه میانگین تخم گذاری ملکه، پرورش نوزاد، اندازه جمعیت و پروتئین خام در کل دوره آزمایشی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها در کل دوره آزمایشی وجود نداشت (05/0P>). مقایسه میانگین میزان چربی (عصاره اتری) تفاوت معنی‌داری را در بین تیمارها داشت (05/0P<). استفاده از نانومکمل AVP-4 در تغذیه زنبوران عسل تفاوت معنی‌داری در بین تیمارها بر تخم‌ریزی ملکه، پرورش نوزاد، جمعیت کلنی و درصد پروتئین خام لاشه نسبت به شاهد نداشت. لذا جهت تایید نتایج نیار به انجام آزمایشات تکمیلی در زمان‌های مختلف به ویژه فصول خشک و اندازه‌گیری صفات بیشتر در کلنی زنبور می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمل اسید آمینه، ویتامین و معدنی، زنبورعسل، خمیر شیرین،

عنوان انگلیسی Investigating the effect of sweet paste containing AVP-4 أNano-supplement on queen laying, population size and biochemical characteristics of the carcass in honey bee (Apis mellifera) colonies.
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this research is to investigate the effect of sweet paste containing AVP-4 on queen egg laying rate, carcass weight, population size, brood rearing, protein and body fat in European honey bees. In this experiment, 20 colonies with the same age and homogenized queen were used. The hives used were of the Langstroth type and the colonies were homogenized in terms of the population of newborns, the population of adult bees, and the amount of food reserves (pollen and honey). The field experiment was carried out in the form of a block design in four treatments, including the first control treatment of sweet dough without Nano-supplement, the second treatment of sweet dough containing 2.5% , the third treatment of sweet dough containing 5% , and the fourth treatment of sweet dough containing 7.5% of Nano-supplement in five replications. The amount of eggs, larvae and pupae was measured every 15 days and the colony population was measured in a frame. It was used to determine crude protein and body fat based on AOAC methods. The obtained results showed that there was no significant difference between the treatments in the entire experimental period by comparing the mean egg laying of the queen, brood rearing, population size and crude protein in the entire experimental period (P>0.05). Comparison of the average amount of fat (ether extract) had a significant difference among the treatments (P< 0.05). The use of AVP-4 supplement in feeding honey bees had no significant difference between the treatments .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مکمل اسید آمینه, ویتامین و معدنی, زنبورعسل, خمیر شیرین

نویسندگان مقاله مسعود رضوان |
گروه علوم دامی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

غلامرضا داشاب |
گروه علوم دامی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

مصطفی یوسف الهی |
گروه علوم دامی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

ناصر تاج آبادی |
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج، ایران

;کمال شجاعیان |
گروه علوم دامی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

محمد بهجتیان |
مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان اسپادانا مکمل، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_129915_f293361c46a2bf75f9ff2618a626f16e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات