این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۴، شماره ۳، صفحات ۲۶۷-۲۸۷
عنوان فارسی
مقایسهی ارزش تغذیهای منابع مختلف پروتئینی حاصل از واکنش تاننهای استخراج شده از ضایعات کشمش با خیساب ذرت در تغذیهی نشخوارکنندگان
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور تعیین ارزش تغذیهای و تخمین میزان پروتئین عبوری پروتانومیکس و فسفوپروتانومیکس به عنوان دو منبع جدید پروتئینی و مقایسهی آنها با خیساب ذرت، به عنوان مادهی اولیهی تولید این دو محصول، طراحی شده است. این دو فرآوردهی پودری شکل، از جداسازی و خشک کردن رسوبات ناشی از واکنش تاننها با خیساب ذرت حاصل میشوند. مقدار تانن و کل ترکیبات فنلی عصارهی تاننی استخراج شده از پوش کشمش به ترتیب 37/22 و 07/30 درصد مادهی خشک بود. پروتئین نامحلول در پروتانومیکس و فسفوپروتانومیکس به ترتیب 15/81 و 98/48 درصد از پروتئین خام بود، در صورتیکه این عدد در خیساب ذرت 1/13 درصد است. تولید گاز در طی انکوباسیون و قابلیت تولید گاز آزمایشگاهی، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت به نحوی که، بیشترین مقادیر، مربوط به تیمار شاهد (خیساب ذرت) بود. همهی پارامترهای تخمیر شکمبهای، از تیمارهای آزمایشی متأثر شدند به طوری که کمترین مقدارِ انرژی قابل متابولیسم (ME) و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFA) و بیشترین مقدارِ بازده تولید پروتئین میکروبی (EMPS) و pH به فسفوپروتانومیکس تعلق گرفتند؛ کمترین مقدار قابلیت هضم ظاهری آزمایشگاهی مادهی آلی (IVOMAD) و تولید پروتئین میکروبی (MPS) به پروتانومیکس مربوط شدند؛ و بیشترین مقدار تجزیهپذیری واقعی برونتنی مادهی خشک (IVTDDM) و نیتروژن آمونیاکی (N-NH3) و کمترین مقدار ضریب تفکیک (PF) هم به تیمار شاهد تعلق گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتانومیکس، فسفوپروتانومیکس، پروتئین عبوری، خیساب ذرت، تاننهای ضایعات کشمش،
عنوان انگلیسی
Comparison of nutritive value of different protein sources resulting from the reaction of tannins extracted from raisin byproducts with corn-steep liquor in ruminant nutrition
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was designed to determine the nutritive value and estimate the rumen protected-protein level of protanomix and phosphoprotanomix as two new protein sources and compare them with corn-steep liquor as a raw material used for the production of these products. These two powdery products are obtained by separating and drying precipitates produced by reaction of tannins with corn-steep liquor. Tannins and total phenolic compounds contents in raisin-stem extract were 22.37 and 30.07 percent of dry matter, respectively. The insoluble protein in protonomix and phosphoproteomix were 81.15 and 48.98 percent of crude protein, respectively; while this value was 13.10 percent in corn-steep liquor. Gas production throughout the incubation and potential of gas production were affected by the experimental treatments, so that the highest values were related to the control treatment (corn-steep liquor). All ruminal-fermentation parameters were affected by the experimental treatments, so that the lowest metabilizable energy (ME) and short chain fatty acids (SCFA) and the highest efficiency of microbial protein synthesis (EMPS) and pH belonged to phosphoprotanomix; the lowest amount of in vitro organic matter apparent digestibility (IVOMAD) and microbial protein synthesis (MPS) were related to protonomix; while the highest amount of in vitro truly degraded dry matter (IVTDDM) and ammonia nitrogen (N-NH3) and the lowest value of partitioning factor (PF) belonged to the control treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتانومیکس, فسفوپروتانومیکس, پروتئین عبوری, خیساب ذرت, تاننهای ضایعات کشمش
نویسندگان مقاله
ابوالفضل کولیوند |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
آرش آذرفر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
امیر فدایی فر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
ایوب عزیزی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_92332_5e56f107ed1a43537555eff4d9fe6a2b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات