این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۹-۱۸۰
عنوان فارسی
ارزیابی خصوصیات کیونیوموسین استخراجی از عروسدریایی کاتوستیلوس تاگی
چکیده فارسی مقاله
پژوهشهای اخیر درمورد خواص تغذیهای و زیستی گونههای مختلف عروسدریایی، پتانسیل بالای آنها را بهعنوان منابع بهرهبردارینشده در بخشهای بیوتکنولوژی و تولید مواد غذایی را نشان میدهد. یکی از ترکیبات ارزشمند موجود در عروسدریایی کیونیوموسین است. در این پژوهش در ابتدا اثر روشهای نگهداری پس از صید بر میزان بازده کیونیوموسین استخراجی از عروسدریایی کاتوستیلوس تاگی بررسی شد، سپس ارزیابی و شناسایی ترکیبات کیونیوموسین استخراجی، فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی آن موردبررسی قرارگرفت. عروسهای دریایی کاتوستیلوس تاگی پس از صید در آب، یخ و آب-یخ به نسبت 1:1 و به مدت 8 ساعت قرار گرفتند، سپس کیونیوموسین در هر تیمار به کمک اتانول استخراج گردید. ترکیبات تقریبی عروسدریایی، میزان بازده کیونیوموسین اندازهگیری و کیونیوموسین استخراجشده توسط آزمونهای طیفسنجی مرئی-فرابنفش، اسپکترومتری مادونقرمز تبدیل فوریه، سنجش پروتئین و الکتروفورز عمودی، ارزیابی شد و فعالیت ضدباکتریایی کیونیوموسین در مواجهه با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و فعالیت ضداکسایشی کیونیوموسین به روش مهار رادیکال آزاد 2و2-دیفنیل-1-پیکریلهیدرازیل در مقایسه با ویتامین C موردبررسی قرارگرفت. نتایج بهدستآمده از بررسی مادۀ خام استخراجی نشان میدهد بین درصد بازده کیونیوموسین استخراجی تفاوت معنیداری در تیمارهای مختلف مشاهده نگردید (0/05>P). این ترکیب دارای: جرم مولکولی 65 تا 72 کیلودالتون، پیکهای 265 و 275 بر سانتیمترمکعب در طیفسنجی مرئی-فرابنفش است. همچنین کیونیوموسین خام استخراجی خواص مهارکنندگی و کشندگی با غلظت 1000 میکروگرم/میلیلیتر در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و خواص ضداکسایشی اندکی در مقایسه با ویتامین C از خود نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خواص شیمیایی، خواص ضدمیکروبی، عروسدریایی کاتوستیلوس تاگی، کیونیوموسین،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Qniumucin Properties Extracted from the Jellyfish Catostylus tagi
چکیده انگلیسی مقاله
Recent research on the nutritional and biological properties of different species of jellyfish have shown their high potential as untapped resources in biotechnology and food production sectors. Qniumucin is one of the valuable compounds found in jellyfish. In this research, the effect of post-catch storage methods on the yield of qniumucin extracted from Catostylus tagi jellyfish was investigated. Then, the evaluation and identification of the extracted qniumucin compounds, its antimicrobial and antioxidant activity, were investigated. Catostylus tagi jellyfish were placed in water, ice, and water-ice at a ratio of 1:1 for 8 h after being caught. Then, the qniumucin in each treatment was extracted with the help of ethanol. The approximate composition of the jellyfish, the yield of qniumucin was measured, and the qniumucin extracted was evaluated by UV spectrometry, FTIR, protein assay, and SDS PAGE. The antibacterial activity of qniumucin against Staphylococcus aureus bacteria was investigated, along with the antioxidant activity of qniumucin by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging method, compared to vitamin C. The results obtained from the examination of the extracted raw material showed that there was no significant difference between the yield percentage of the extracted qniumucin in different treatments (P>0.05). This compound had: molecular mass of 65 to 72 KD and peaks of 265 and 275 cm-1 in UV spectroscopy. Also, the extracted crude qniumucin showed inhibitory and lethal properties at a concentration of 1000 μg/mL against Staphylococcus aureus bacteria and showed little antioxidant properties compared to vitamin C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
خواص شیمیایی, خواص ضدمیکروبی, عروسدریایی کاتوستیلوس تاگی, کیونیوموسین
نویسندگان مقاله
نجمه حمیدیان |
گروه عملآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهاره شعبانپور |
گروه عملآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری |
گروه عملآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پریسا حسین خضری |
پژوهشکده میگوی کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، بوشهر، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_174661_e9a9194086b02930fce083f036cbf65b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات