این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۳-۳۳
عنوان فارسی
اثرات مکملسازی پودر قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) در جیره غذایی بچه ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) بر عملکرد رشد، ایمنی موکوس پوست و سرم خون و الگوی پروتئینی موکوس
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر، اثر مکمل سازی پودر قارچ صدفی در جیره بر عملکرد رشد، بازماندگی، شاخصهای ایمنی سرم، موکوس و الگوی پروتئینی موکوس بچه ماهیان تیلایای نیل بررسی شد. از اینرو، تعداد 200 قطعه بچه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزنی 09/0 ± 15/9 گرم تهیه و با پودر قارچ صدفی در چهار سطح 0(شاهد)، 5/0، 1 و 2 گرم به ازای کیلوگرم جیره با میزان 3% وزن بدن به مدت 60 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش برای بررسی عملکرد رشد زیستسنجی به طور تصادفی از تمام گروهها انجام شد. همچنین، برخی از شاخصهای ایمنی سرم و موکوس شامل ایمنوگلوبولین کل و فعالیت لیزوزیم بررسی شدند. الگوی پروتئینی موکوس به روش الکتروفورز ژل سدیم دو دوسیل سولفات پلی آکریل آمید ارزیابی شد. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد و بیشترین میزان لیزوزیم و ایمنوگلوبولین موکوس به طور معناداری در مقایسه با گروه شاهد مربوط به گروه تغذیه شده با جیره حاوی 2 گرم پودر قارچ صدفی میشد (05/0>P). میزان لیزوزیم و ایمنوگلوبولین کل سرم به ترتیب در تیمارهای تغذیه شده با 5/0 و 1 گرم پودر قارچ صدفی در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری بالاتر بود (05/0>P). باندهای پروتئینی محدودهای از 11تا 100کیلودالتون داشتند. تراکم باندها در تیمارهای تغذیه شده با پودر قارچ صدفی در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود. به طورکلی نتایج نشان داد که جیره مکمل شده با 2 گرم پودر قارچ صدفی اثرات مثبتی بر شاخصهای رشد، الگوی پروتئینی و برخی از شاخصهای ایمنی موکوس و سرم بچه ماهی تیلاپیای نیل داشت
کلیدواژههای فارسی مقاله
قارچ صدفی، تیلاپیای نیل، الگوی پروتئینی موکوس، رشد، شاخص ایمنی،
عنوان انگلیسی
Effects of using oyster mushroom powder (Pleurotus ostreatus) in the diet of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) fingerlings on growth performance, immunity of skin mucus and blood serum and mucus protein pattern
چکیده انگلیسی مقاله
Mushrooms have a large amount of biologically active compounds such as prebiotics. In the present study, we tested the effect of supplementing oyster mushroom powder in the diet on growth performance, survival, serum and mucus immune parameters and mucus protein pattern of Nile tilapia fingerlings. Therefore, 200 pieces of Nile tilapia fingerlings with an average weight of 9.15 ± 0.09 g were prepare and then, they were fed with oyster mushroom powder at four levels including 0, 0.5, 1 and 2 g kg-1 diet by 3% of their body weight per day (three replications). At the end of the experiment, biometry was performed to measure the growth performance. Also, some serum and mucus immune parameters such as total immunoglobulin and lysozyme were investigated. The protein pattern of skin mucus was evaluated by sodium dodecyl-sulfate polyacrylamide gel electrophoresis method. The results showed that the best growth performance and the highest levels of lysozyme and mucus immunoglobulin were significantly in the group fed with a diet containing 2 g oyster mushroom powder compared to the control group (P< 0.05). The amount of lysozyme and total serum immunoglobulin was significantly higher in the treatments fed with 0.5 and 1 g of oyster mushroom powder, respectively, compared to the control group (P< 0.05). The protein bands ranged from 11 to 100 kilo Daltons. The density of bands in the treatment of oyster mushroom powder was higher compared to the control group. In general, the results showed that the diet containing 2 g of oyster mushroom powder had more positive effects on growth performance, protein pattern and some immune parameters of mucus and serum of Nile tilapia fingerlings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
قارچ صدفی, تیلاپیای نیل, الگوی پروتئینی موکوس, رشد, شاخص ایمنی
نویسندگان مقاله
حسین عرب |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
حامد پاکنژاد |
نویسنده مسئول، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
حسین حسینی فر |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
محمدرضا ایمانپور |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
علی جافر نوده |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
محسن تجری |
گروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6558_2bf5d21ea181244302031dd765024f95.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات