این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۳۵-۴۷
عنوان فارسی
بررسی میزان تقلب در تولید کنسرو ماهی تن با استفاده از روش DNA بارکدینگ در ایران
چکیده فارسی مقاله
امروزه اختلاط گونههای با کیفیت پایین در فرآوردههای کنسروی به ویژه در محصولات شیلاتی به عنوان یکی از مهمترین معضلات نظارت بر برخی واحدهای تولیدی صنایع غذایی دریایی به شمار میرود. از میان روشهای نوین تشخیص از تقلبات، روشهای ژنتیکی مانند DNA بارکدینگ از صحت و دقت بالایی برخوردار است. از این رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تقلب در کنسرو تن ماهیان ایران تولید شده با استفاده ازDNA بارکدینگ، بوسیله شناساگر سیتوکروم اکسیداز1 میباشد. در تحقیق حاضر کنسروهای ماهی تن پرشده با گوشت یک تکه و کنسروماهی تن پرشده با گوشت خردشده از برندهای مختلف موجود در بازار از مناطق مختلف کشور جمع آوری گردید. نمونهها پس از استخراج DNA و بهینه سازی فرآیندهای آن، برای ژن سیتوکروم اکسیداز 1 با استفاده از پرایمرهای بهینه PCR شده و سپس مورد توالی یابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از توالییابی نشان داد از100 نمونه کنسرو مورد بررسی، 80 نمونه دارای 97 درصد شباهت ژنتیکی به ماهیان تن درج شده روی برچسب قوطی کنسرو، 17 نمونه دارای 90 درصد شباهت ژنتیکی به شورت ماهیان (Sillaginidae)، و 3 نمونه مربوط به 3 گونه ماهی دیگر بود. از این میان تنها 3 نمونه مربوط به کنسروهای تن ماهی تهیه شده از گوشت یک تکه بود. نتایج نشان داد که این روش به دلیل دقت بالا و اختصاصی بودن، برای کنسروهای ماهی که ممکن است قطعات DNA طی فرآیندهای تهیه کنسرو از بین برود، بسیار کاربردی است و استفاده از آن برای بررسی میزان تقلبات غذاهای فرآوری شده پیشنهاد می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تشخیص تقلب، کنسرو تن ماهیان، DNA بارکدینگ، شناساگر سیتوکروم اکسیداز1،
عنوان انگلیسی
Investigating the amount of fraud in the production of canned tuna using the DNA barcoding method in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, the mixing of low-quality species in canned products, especially in fishery products, is considered as one of the most important problems of monitoring some food industry production units. Among the new methods of detecting counterfeits, genetic methods such as DNA barcoding have high accuracy and precision. Therefore, the purpose of this research is to investigate the fraud in canned Iranian tuna fish produced using DNA barcoding, by cytochrome oxidase 1 detector. In this research, canned tuna stuffed with one piece of meat and canned tuna stuffed with chopped meat from different brands available in the market were collected from different regions of the country. The samples after DNA extraction and optimizing its process, were subjected to PCR by cytochrome oxidas 1 gene and then sequenced. The results of the sequencing showed that out of 100 canned samples examined, 80 samples have 97% genetic similarity to the fish listed on the can label, 18 samples have 90% genetic similarity to short fish. (Sillaginidae), and 3 samples belonged to 3 different fish species. Among these, only 3 samples were related to canned tuna prepared from one piece of meat. The results showed that this method is very useful due to its high speed and accuracy, for canned fish, where DNA parts may be lost during the canning process and it can be used to check the amounts of fraud in processed foods are recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تشخیص تقلب, کنسرو تن ماهیان, DNA بارکدینگ, شناساگر سیتوکروم اکسیداز1
نویسندگان مقاله
مونا ایوز |
دانشجوی دکتری گروه علوم صنایع غذایی و فناوری، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران
مهدی ذوالفقاری |
نویسنده مسئول، گروه عملآوری فرآوردههای شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
مجتبی نصر اصفهانی |
دانشیار گروه شیمی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.
حامد پاک نژاد |
دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6463_cd4de85f8586b9499bffc5f8e78caf46.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات