این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۳۳-۱۴۴
عنوان فارسی
مقایسه خواص عملکردی پروتئین استخراجشده از ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina Platensis) با روشهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق بررسی روشهای مختلف استخراج پروتئین و مقایسه و انتخاب بهترین روش برای خواص کاربردی پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا بود. یکی از منابع بسیار مهم پروتئین، ریزجلبکها هستند. پروتئینها نقش بسیار مهمی در سلامت انسانها و در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند. در این تحقیق روشهای مختلف (انجماد-انجمادزدایی، هموژنیزاسیون، امواج فراصوت و خیساندن درحلالهای اتانول و آب ) برای استخراج و جداسازی پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا مورد بررسی قرار گرفت. خواص کاربردی پروتئینهای استخراجی (ظرفیت نگهداری آب، میزان تولید و پایداری کف و میزان ظرفیت امولسیون کنندگی نمونهها) مورد آزمایش قرار گرفت. طبق نتایج روش استخراج بر خواص کاربردی پروتئین تاثیرگذار بود (05/0>p). با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از روشهای مکانیکی برای استخراج پروتئین سبب حفظ بهتر خواص کاربردی گردید. خواص عملکردی پروتئین (ظرفیت نگهداری آب، شاخص پایداری امولسیون، میزان پایداری کف، میزان توانایی کف)، نمونههای استخراج شده با کمک روشهای هموژنیزاسیون و امواج فراصوت و انجماد و انجمادزدایی بیشتر از سایر تیمارها بود( 05/0>p). میزان شاخص ظرفیت امولسیونکنندگی و ظرفیت نگهداری آب در نمونه های استخراج شده با 4 چرخه انجماد-انجمادزدایی بیشتر از همه تیمارها بود. بیشترین میزان پایداری امولسیون و تولید کف در نمونههای استخراج شده با امواج فراصوت بود.طبق نتایج استفاده از امواج فراصوت و چرخه انجماد-انجمادزدایی برای استخراج پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا پیشنهاد می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپیرولینا، استخراج پروتئین، خواص کاربردی، امواج فراصوت، انجماد-انجمادزدایی،
عنوان انگلیسی
Comparison of functional properties of protein extracted from (Spirulina Platensis )by different methods
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this research was to investigate different methods of protein extraction and compare and choose the best method for the functional properties of protein from spirulina microalgae. Microalgae are one of the most important sources of protein. Proteins play a very important role in human health and are widely used in various industries. . In this research, different methods (freezing-thawing, homogenization, ultrasonic waves and soaking in ethanol and water solutions) were investigated to extract and isolate protein from spirulina microalgae. The functional properties of extracted proteins (water retention capacity, foam production and stability, and emulsifying capacity of the samples) were investigated. According to the results, the extraction method had an effect on the functional properties of the protein (p< 0/05). According to the obtained results, the use of mechanical methods for protein extraction resulted in better preservation of functional properties. The functional properties of protein (Water holding capacity, emulsion stability index, foam stability, foam ability, samples extracted with the help of homogenization, ultrasound, freezing and thawing methods were more than other treatments (p< 0.05). The index of emulsification capacity and water holding capacity in samples extracted with 4 freeze-thaw cycles was higher than all treatments. The highest level of emulsion stability and foam production was in the samples extracted with ultrasonic waves. According to the results, the use of ultrasonic waves and freeze-thawing cycle is suggested for protein extraction from spirulina microalgae.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپیرولینا, استخراج پروتئین, خواص کاربردی, امواج فراصوت, انجماد-انجمادزدایی
نویسندگان مقاله
ساناز اورجه |
نویسنده مسئول، دانشجوی کارشناسیارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
بهاره شعبانپور |
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
سید ولی حسینی |
دانشیار گروه شیلات، دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6470_c858bec75e16490716b9c1cbaaa465c9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات