این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴، شماره ۴۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه استفاده از پوشش پلی اتیلن نسبت به پوشش پلاستیکی بر عملکرد کیفی و کمی سیلاژ جو
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: ذخیره مناسب علوفه در سیلو سبب حفظ کیفیت بهتر سیلاژ و به حداقل رساندن کاهش ارزش تغذیه ای آن در زمان سیلو کردن، ذخیره و در زمان مصرف خواهد شد. نفوذ هوا به داخل سیلاژ یکی از مهمترین عواملی هست که سبب تحریک رشد باکتری های هوازی، مخمرها و کپک ها می شود. این فرآیند کیفیت سیلاژ را بهشدت تحت تأثیر قرار می دهد و باعث فساد هوازی در آن خواهد شد. همچنین این شرایط مقدار ماده خشک و ارزش غذایی سیلاژ را کاهش داده و با افزایش میکروارگانیسم های بیماریزا و مایکوتوکسین ها در سیلاژ درنهایت باعث کاهش مصرف ماده خشک سیلاژ در دام خواهد شد. استفاده از پلیاتیلن بهعنوان پوشش و محافظ سیلاژ برای سال های متمادی مورد توجه و استفاده قرار گرفته است. این پژوهش بهمنظور ارزیابی مقایسه برخی از شاخص های شیمیایی و میکروبی سیلاژ علوفه جو تهیهشده توسط کیسه هایی از جنس پلی اتیلن در مقایسه با کیسه های پلاستیکی و در سطح آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روشها: علوفه کامل جو با ماده خشک تقریبی 31 درصد برداشت شد و به قطعاتی به طول 30 تا 50 میلیمتری خرد شد. سپس 1) در لوله های آزمایشگاهی از جنس پلی اتیلن با درب پیچدار دارای حلقه های لاستیکی، 2) در کیسه های از جنس پلیاتیلن و 3) در کیسههای پلاستیک هرکدام به وزن تقریبی 10 کیلوگرم در 4 تکرار سیلو شدند و بهمدت 60 روز در محیط بسته آزمایشگاه نگهداری شدند. یافته ها: نتایج آزمایش نشان داد که در سیلاژهایی که در کیسه های پلی اتیلن ذخیره شده بودند نسبت به سیلاژهایی که در لوله های پلی اتیلن سیلو شدند به ترتیب شاخص اسیدیته (79/3 در مقابل 53/3) و جمعیت مخمرها (50/0 در مقابل 14/1 واحد تشکیلدهنده کلنی در گرم) بهطور معنی داری (001/0 P=) افزایش داشتند، درحالیکه در سیلاژهایی که داخل کیسه های پلاستیکی سیلو شدند، نسبت به سیلاژهایی که در لوله های پلی اتیلن سیلو شدند، تغییرات بیشتری روی داده و به ترتیب مقدار ماده خشک (80/31 درصد در مقابل 24/31 درصد؛ 018/0 P=)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (89/61 درصد ماده خشک در مقابل 8/59 درصد ماده خشک؛ 014/0 P=) و جمعیت کپک ها (95/1 در مقابل 13/1 واحد تشکیلدهنده کلنی در گرم؛ 046/0 P=) نیز بهطور معنی دار تغییر پیدا کردند. پایداری هوازی سیلوها در سیلاژ تولیدشده در سیلاژهایی که در لوله های پلی اتیلن سیلو شدند بیشترین (95 ساعت) بود درحالیکه این شاخص در سیلاژ با پوشش کیسه های پلاستیکی بهطور معنیداری (001/0 P=) کمتر (5/62 ساعت) از سیلاژهای دیگر بود. بازیابی ماده خشک آن پس از باز کردن سیلوها و پسازآن به مدت 7 روز پس از هوازدگی نیز بهطور معنیداری (001/0 P=) نسبت به سایر سیلاژها کمتر (50/81 درصد ماده خشک در مقابل 84/87 درصد ماده خشک و 10/88 درصد ماده خشک) بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بهدستآمده در این آزمایش انتخاب کیسه هایی از جنس پلی اتیلن در مقایسه با کیسه های پلاستیکی برای سیلو کردن بسته های کوچک علوفه میتواند شرایط مطلوبتری برای حفظ کیفیت سیلاژ مهیا کند
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیلاژ جو، کپک، مخمر، ارزش تغذیهای، بستهبندی
عنوان انگلیسی
The effects of using plastic bags or polyethylene bags on the qualitative and quantitative performance of barley silage
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Efficient forage preservation as silage requires minimizing losses during the ensiling, storage, and feed-out phases. The penetration of air into the silage is one of the important factors that stimulate aerobic bacteria, yeasts, and molds which severely impact silage quality and causes aerobic deterioration. This results in dry matter and nutrient losses, accumulation of pathogens and mycotoxins, and reduced dry matter intake. Polyethylene has been used for many years as a silage isolate and preservation. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the chemical composition and microbial population of whole-crop barley silage preserved by different covers in laboratory-scale silo. Material and Methods: Whole crop barley was harvested at 31 percent of Forage dry matter at a theoretical length (approximately 30-50 mm), and ensiled using different laboratory silos (10 Kg; with 4 replicates per treatment) as follows: 1) laboratory scale polyethylene tube was closed by polypropylene screw cap on top with a rubber seal; 2) polyethylene bag and 3) plastic bag and sealed immediately. Results: After 60 days, results showed that plastic bag caused to increase in the pH (3.79 versus 3.53) and yeast (0.50 versus 1.14 cfu/g of silage) significantly (P= 0.001), whereas plastic bag versus polyethylene tube lead to more change significantly in dry matter (31.80 versus 31.24 percent, P= 0.018), Neutral detergent fiber (61.89 versus 59.80 percent of DM, P= 0.014) and mold (1.95 versus 1.13 cfu/g of silage, P= 0.046). Aerobic stability differs between treatments and polyethylene tube has a higher (95 h.) whereas plastic bag significantly (P= 0.001) decreased aerobic stability to a lowest rather than others (62.5 h.). Plastic bag in feed out phase and after 7 days of aerobic exposure also significantly (P= 0.001) decreased dry matter recovery of silage rather than other silages (81.50 percent of DM versus 87.84 and 88.10 percent of DM) Conclusion: According to the results of this study, the use of Polyethylene bags rather than plastic bags can be used as a better cover for the preservation of small packs of silage on a farm. Key words: barley silage, mold, yeast, Nutritional Value, packing
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
barley silage, mold, yeast, Nutritional Value, packing
نویسندگان مقاله
موسی وطن دوست | Moosa Vatandoost
Assistant Professor, Department of Agriculture, Payame Noor University, PO BOX 19395-3697, Tehran, IRAN
استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مسعود دیدارخواه | masood didarkhah
Faculty of Agriculture Sarayan, University of Birjand, Birjand, Iran
استادیار آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-976-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات