این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴، شماره ۴۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک پریمالاک و کاپا-کاراگینان بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و فراسنجههای خون جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: طی چند دهه اخیر، پس از منع مصرف آنتیبیوتیکهای محرک رشد در صنعت طیور تلاش برای یافتن جایگزینهای جدیدی همانند پروبیوتیکها و پریبیوتیکها افزایش یافته است. برخی از این جایگزینها میتوانند با ایجاد تغییر بهینه در جمعیت میکروبی دستگاه گوارش سبب بهبود رشد و سلامت پرندگان شوند. از این رو، آزمایش حاضر با هدف بررسی اثر پروبیوتیک پریمالاک و پلیساکارید کاپا-کاراگینان بر عملکرد و سلامت جوجههای گوشتی جوان انجام شد. مواد و روشها: تعداد 240 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 شامل دو سطح افزودنی پروبیوتیک (صفر و 1/0 درصد از جیره) و دو سطح افزودنی کاپا-کاراگینان (صفر و 1/0 درصد از جیره) درون 24 قفس (10 پرنده در هر قفس) توزیع و به مدت 24 روز بر روی بستر پرورش یافتند. یافتهها: عملکرد رشد پرندگان تحت تأثیر اثر متقابل پروبیوتیک و کاپا-کاراگینان در جیره قرار نگرفت. با این حال، استفاده از کاپا-کاراگینان در جیرهها توانست در فاصله سنین 1 تا 10 روزگی افزایش وزن بدن پرندگان را بهصورت معنیدار افزایش دهد. مصرف خوراک پرندگان نیز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای حاوی پروبیوتیک در پایان 24 روزگی بهبود یافت (05/0 > P). وزن نسبی ران در پرندگانی که کاپا-کاراگینان دریافت کرده بودند در مقایسه با تیمارهای فاقد کاپا-کاراگینان بیشتر بود (05/0 > P). مکملسازی پروبیوتیک بهتنهایی در جیره، سبب افزایش وزن نسبی کبد پرندگان شد. همچنین، پرندگانی که جیرههای حاوی کاپا-کاراگینان دریافت کرده بودند، وزن نسبی کبد در آنها بصورت معنیدار کمتر بود. در جوجههای گوشتی که با کاپا-گاراکینان تغذیه شده بودند، طول پرزها در ناحیه دئودنوم افزایش و عمق کریپتها در ناحیه ایلئوم کاهش یافت. جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیکی در ایلئوم پرندگان تحت تیمار پروبیوتیک بهصورت معنیدار افزایش یافت. مصرف جداگانه یا مخلوط کاپا-کاراگینان و پروبیوتیک در جیره، جمعیت کلیفرمها را در روده کور کاهش داد (05/0 > P). استفاده از مخلوط کاپا-کاراگینان و پروبیوتیک در جیره سبب بهبود فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در مقایسه با تیمار حاوی کاپا-کاراگینان شد (05/0 > P). نتیجهگیری: نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از پروبیوتیک و کاپا-کاراگینان در جیره جوجههای گوشتی جوان میتواند در بهبود عملکرد رشد و تغییر بهینه جمعیت میکروبی دستگاه گوارش پرندگان مؤثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژه های کلیدی، جوجه گوشتی، عملکرد رشد، افزودنی خوراکی، مورفولوژی روده
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of probiotic Primalac and Kappa-Carrageenan on growth performance, gut microbiota and blood parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: In recent decades, with the ban on the use of antibiotics in the poultry industry, the use of alternatives such as probiotics has increased to improve production performance. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of kappa-carrageenan polysacharid and primalac probiotic on the growth response and health of broilers. Marerial and Methods: For this purpose, out of 240 one-day-old broilers of Ross 308 strain in a completely randomized design with 2 × 2 factorial arrangement, including two levels of probiotic additive (zero and 0.1 %) and two levels of kappa-carrageenan additive (zero and 0.1 %). They were distributed in 24 land cages and reared on a rearing bed for 42 days. Results: The growth performance of birds was not affected by the interaction of probiotics and kappa-carrageenan in the diet. However, the use of kappa-carrageenan in diets significantly increased the body weight gain of birds during 1 to 10 days of age. Feed intake of the birds was not affected by the experimental treatments, but the feed conversion ratio improved in the treatments containing probiotics at day 24 (P< 0.05). The relative weight of thigh in birds that received kappa-carrageenan was higher compared to the kappa-carrageenan- free diets (P< 0.05). Probiotic supplementation alone or with kappa-carrageenan in the diet increased the relative weight of the liver of birds. Also, the relative weight of the liver was significantly lower in the birds that received diets containing kappa-carrageenan. In broilers fed with kappa-garakinan, the villus length increased in the duodenum and decreased the crypts depth in the ileum. The population of lactic acid bacteria in the ileum of birds under probiotic increased significantly. Consumption of kappa-carrageenan and probiotics separately or mixed in the diet reduced the population of coliforms in the cecum (P< 0.05). Using a mixture of kappa-carrageenan and probiotic in the diet the activity of superoxide desmutase enzyme improved compared to the treatment containing kappa-carrageenan (P< 0.05). Conclusion: Finally the results of the present experiment showed that the use of kappa-carrageenan and probiotics in the diet of broiler can be effective in improving the performance and health of birds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler chicken, Growth performance, Feed additive, Intestinal morphology
نویسندگان مقاله
امید عشایری زاده | Omid Ashayerizadeh
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فائزه سادات کیاءالحسینی | Faezeh Sadat Kiaalhosseini
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهروز دستار | Behrouz Dastar
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-758-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات