این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۴، شماره ۴۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیرمنابع مختلف اسیدهای چرب غیر اشباع n-۳ بر پروفایل اسیدچرب و خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی اسپرم قوچ قزل
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعات اخیر نشان داده­اند که مصرف منابع مختلف اسیدهای چرب امگا3 می­تواند در بهبود کیفیت اسپرم در گونه­های مختلف نقش مهمی داشته باشد. هدف از اجرای این طرح بررسی اثرات استفاده از منابع مختلف اسید چرب امگا3 در جیره قوچ قزل، بر حجم و غلظت مایع منی، پروفایل اسیدهای چرب اسپرم، خصوصیات اسپرم تازه و منجمد-یخ­گشایی شده می­باشد. مواد و روشها: در این طرح که به مدت سه ماه اجرا گردید 16 راس قوچ نربالغ نژاد قزل انتخاب و بصورت تصادفی به 4 گروه  تقسیم شده و هر گروه یکی از جیره­ها که همه ایزوکالریک و ایزونیتروژنیک بودند را دریافت نمودند. گروه اول: جیره بدون روغن (شاهد)، گروه دوم: جیره با روغن پالم ، گروه سوم: جیره با روغن کتان، گروه چهارم: جیره با روغن ماهی، دریافت نمودند. اسپرم­گیری پس از عادت­دهی قوچ­ها، به­صورت هفتگی با مهبل مصنوعی و به مدت 13 هفته انجام شد.  پس­از ارزیابی ظاهری و اندازه­گیری حجم منی وغلظت اسپرم ومیزان تحرک در نمونه­های منی تازه، نمونه­های منی داخل پایوت­ها منجمد گردید. خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی اسپرم­ها پس از انجماد-یخ­گشایی شامل، فراسنجه­های جنبایی اسپرم (CASA)، درصد زنده‌مانی، تست HOST و هانکوک و پروفایل اسیدهای چرب ارزیابی شدند. یافته­ها: نتایج نشان داد غلظت، زنده­مانی اسپرم و یکپارچگی غشاء­پلاسمایی اسپرم در گروه­های سوم و چهارم نسبت به گروه شاهد و دوم افزایش معنی­داری داشتند (01/0>P). همچنین مورفولوژی غیرطبیعی در گروه سوم و چهارم نسبت به دو گروه شاهد ودریافت کننده روغن پالم کاهش معنی­داری داشتند (01/0>P). فراسنجه­های جنبایی از جمله تحرک کل، سرعت در مسیر مستقیم، سرعت در مسیر منحنی و سرعت در مسیر میانگین در گروه سوم و چهارم نسبت به شاهد و گروه دوم افزایش معنی­داری داشتند (05/0>P). همچنین در تحرک پیش­رونده نیز گروه چهارم نسبت به دو گروه اول و دوم و گروه سوم نیز نسبت به گروه دوم افزایش معنی­دار بود (05/0>P). جیره حاوی روغن پالم باعث افزایش معنی­دار پالمیتیک اسید اسپرم در هفته 12 شد (05/0>P). اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزاانوئیک در گروه­های دریافت کننده روغن ماهی و کتان نسبت به گروه دریافت کننده روغن پالم و شاهد (بدون روغن) افزایش معنی­داری داشتند (01/0>P). بقیه اسیدهای چرب اندازه­گیری شده تغییر معنی­داری نشان ندادند. نتیجه­گیری:  نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که افزودن روغن ماهی و کتان به جیره قوچ­های نژاد قزل به مدت 3 ماه باعث بهبود کیفیت خصوصیات فیزیکو­شیمیایی و بهبود قابلیت انجماد اسپرم می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرم‌گیری، مایع منی، روغن ماهی، روغن کتان، امگا3

عنوان انگلیسی Effect of different sources of n-3 unsaturated fatty acids on the fatty acid profile and biochemical and physiological characteristics of Qezel ram sperm
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Recent studies have shown that consuming different sources of omega-3 fatty acids can play an important role in improving sperm quality in different species. The purpose of this study is to investigate the effects of using different sources of omega-3 fatty acids in the diet of Qezel ram, on semen, fatty acid profile, and characteristics of fresh and frozen-thawed sperm. Materials and methods: In this study, which was carried out for three months, 16 adult rams of Qezel breed were selected and randomly divided into 4 groups, and each group received one of the diets, all of which were isocaloric and isonitrogenous. The first group: diet without oil (control), the second group: diet with palm oil, the third group: diet with flax oil, the fourth group: diet with fish oil. After habituation of the rams, sperm collection was done weekly with an artificial vagina for 13 weeks. After evaluating the appearance and measuring the sperm volume, sperm concentration and motility in the fresh sperm samples, the sperm samples were frozen packing in straws. Physiological and biochemical characteristics of sperms after freezing-thawing, including sperm characterization parameters (CASA), viability percentage, HOST and Hancock test and fatty acid profile were evaluated. Results: The results showed that the concentration, viability and integrity of sperm plasma membrane in the third and fourth groups were significantly increased compared to the control and second groups (P< 0.01). Also, the abnormal morphology in the third and fourth groups was significantly reduced compared to the control and palm oil receiving groups (P< 0.01). Side parameters such as total motility Straight – line velocity(VSL) Curvilinear velocity (VCL) and Average path velocity (VAP)in the third and fourth groups had a significant increase compared to the control and the second group (P< 0.05). Also, there was a significant increase in progressive motility in the fourth group compared to the first and second groups, and in the third group compared to the second group (P< 0.05). Diet containing palm oil caused a significant increase in sperm palmitic acid in week 12 (P< 0.05). Eicosapentaenoic and docosahexaenoic fatty acids increased significantly in the groups receiving fish oil and flax compared to the group receiving palm oil and control (without oil) (P< 0.01). The rest of the measured fatty acids did not show any significant change. Conclusion: The results showed that adding fish and flax oil to the diet of Qezel rams for 3 months improves the quality of physico-chemical characteristics and improves the freezing ability of their sperm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله sperm collection, semen, fish oil, flax oil, omega-3

نویسندگان مقاله آصف احمدفاضل | Asef Ahmadfazel
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

حسین دقیق کیا | Hossein Daghigh kia
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

علی حسین خانی | ali Hosseinkhani
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

غلامرضا حمیدیان | Gholamreza Hamidian
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

حامد خلیل وندی بهروزیار | Hamed Khalilvandi Behroozyar
University of urmia
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1769-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات