این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۴، شماره ۴۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف مکمل ورمی‌هوموس بر عملکرد تولید، کیفیت تخم، متابولیت‌های ‌سرم خون و جمعیت میکروبی روده‌ باریک بلدرچین ژاپنی تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: ورمی‌هوموس یا فضولات کرم خاکی به محصول نهایی تجزیه مواد آلی توسط کرم اشاره دارد که این محصول حاوی ترکیاتی شامل مواد هیومیکی می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل ورمی­هوموس بر عملکرد، خصوصیات کمی و کیفی تخم، فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم و جمعیت میکروبی روده­‌ باریک در بلدرچین تخم­گذار انجام گردید. مواد و روش‌ها: آزمایش به مدت هشت هفته با استفاده از 160 قطعه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و پنج قطعه بلدرچین در هر قفس انجام شد. گروه­های آزمایشی شامل سطوح مختلف ورمی‎هوموس (0، 25/0، 50/0، 75/0، 1، 5/1، 2 درصد) و آنتی­بیوتیک ویرجینیامایسین (7/0 درصد) بودند. در طول آزمایش، تمامی تخم‌های هر قفس روزانه جمع‌آوری، شمارش، وزن و ثبت شد، مصرف خوراک در کل دوره آزمایش برای هر قفس به‌صورت هفتگی محاسبه شد. ضریب تبدیل خوراک مصرفی به تولید تخم از تقسیم خوراک مصررفی روزانه بر میانگین وزن توده تخم روزانه هر بلدرچین محاسبه گردید. برخی صفات کیفی تخم شامل ضخامت پوسته، درصد پوسته، استحکام پوسته، درصد زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو و اکسیداسیون زرده تخم اندازه‌گیری شد. در پایان آزمایش، پنج قطعه پرنده از هر گروه آزمایشی به طور تصادفی انتخاب و پس از وزن کشی ذبح گردیدند. وزن لاشه اندازه‌گیری، بازده لاشه از تقسیم وزن لاشه بر وزن زنده محاسبه شد. همچنین وزن نسبی اندام های داخلی نیز از تقسیم وزن آن‌ها بر وزن لاشه به دست آمد. یافته‌ها: براساس نتایج، سطوح مختلف ورمی­هوموس بر عملکرد بلدرچین­های تخم­گذار اثر نداشت. اثر مکمل ورمی‌هوموس بر درصد ضخامت پوسته، درصد پوسته، استحکام پوسته و درصد زرده از لحاظ آماری معنی دار نبود. با افزایش سطح مکمل ورمی‌هوموس، ارتفاع سفیده و واحد هاو کاهش یافت. مکمل ورمی­هوموس موجب افزایش سطح کلسترول سرم خون در مقایسه با گروه حاوی آنتی­بیوتیک ویرجینامایسین گردید. سطوح متفاوت مکمل ورمی­هوموس تاثیری بر میزان کلسیم، پروتئین تام و آلبومین سرم خون نداشت، در حالی که تفاوت بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ گلوکز خون معنی­دار بود. با افزایش سطح مکمل ورمی­هوموس، میزان اکسیداسیون زرده‌ی تخم بلدرچین تازه و نگهداری شده به طور خطی و درجه دوم تغییر کرد. نتیجه‌گیری: به طور کلی سطوح متفاوت مکمل ورمی­هوموس سبب کاهش محتوای کلسترول زرده شد، اما تأثیر معنی­داری بر عملکرد و خصوصیات کیفی تخم بلدرچین و فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون نداشت. مکمل ورمی­هوموس تا سطح 1 درصد موجب کاهش باکتری­های کلی­فرم، افزایش کل باکتر­ی‌های هوازی، باکتری­های اسید لاکتیک و استرپتوکوکس­ی ها شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید هیومیک، بلدرچین تخم‌گذار، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ورمی‌هوموس، ویرجینیامایسین

عنوان انگلیسی Effect of different levels of Vermi-humus supplementation on yield, egg quality characteristics, serum biochemical parameters, and population of small intestine microflora of laying quail
چکیده انگلیسی مقاله Extended abstract Introduction and Objective: Vermi-humus or earthworm excrement refers to the final product of decomposition of organic matter by worms, which contains humic substances. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of Vermi-humus supplementation on performance, quantitative and qualitative characteristics of eggs, serum biochemical parameters and small intestine microbial population in laying quail. Materials and methods: The experiment was conducted for eight weeks using 160 pieces of quail in the form of a completely randomized design with eight treatments, four replications and five pieces of quail in each cage. The experimental groups included different levels of Vermi-humus (0, 0.25, 0.50, 0.75, 1, 1.5, 2%) and the antibiotic virginiamycin (0.7%). During the experiment, all the eggs of each cage were collected, counted, weighed and recorded daily, and the feed consumption was calculated weekly for each cage during the entire experimental period. The conversion factor of feed consumption to egg production was calculated by dividing the daily feed consumption by the average daily egg mass weight of each quail. Some quality traits of eggs including shell thickness, shell percentage, shell strength, yolk percentage, white height, Haw unit and egg yolk oxidation were measured. At the end of the experiment, five birds from each experimental group were randomly selected and slaughtered after weighing. Measured carcass weight, carcass yield was calculated by dividing carcass weight by live weight. Also, the relative weight of internal organs was obtained by dividing their weight by the weight of the carcass. Results: According to the results, different levels of vermi-humus had no effect on the performance of laying quails. The effect of Vermi-humus supplementation on shell thickness percentage, shell percentage, shell strength and yolk percentage was not statistically significant. With the increase of Vermi-humus supplement level, the height of the sapwood and the Haw unit decreased. Vermi-humus supplement increased blood serum cholesterol level compared to the group containing antibiotic virginiamycin. Different levels of Vermi-humus supplement had no effect on the amount of calcium, total protein and albumin in blood serum, while the difference between experimental treatments was significant in terms of blood glucose. By increasing the level of Vermi-humus supplement, the amount of oxidation of fresh and stored quail egg yolk changed linearly and quadratic. Conclusion: In general, different levels of Vermi-humus supplementation decreased the cholesterol content of the yolk, but it had no significant effect on the performance and qualitative characteristics of quail eggs and blood serum biochemical parameters. Vermi-humus supplement up to 1% level decreased coliform bacteria, increased total aerobic bacteria, lactic acid bacteria and streptococci.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله humic acid, laying quail, blood biochemical parameters, Vermi_humus, virginiamycin

نویسندگان مقاله حمیدرضا خواجوی | Hamidreza Khajavi


محمد امیر کریمی ترشیزی | Mohammad Amir Karimi Torshizi



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1694-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات