این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴، شماره ۴۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثرات گوارشپذیری و میزان گاز تولیدی علوفههای اسپرس و یونجه در شرایط برونتنی با افزودن سطوح مختلف پودر بومادران و زنجبیل
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: متخصصین تغذیه دام بهدنبال ترکیباتی جایگزین، با توانایی بهبود فرایند تخمیر میباشند. مانند این ترکیبات جایگزین میتوان به پروبیوتیکها و گیاهان دارویی اشاره کرد. از بین گیاهان دارویی که خاصیت ضدمیکروبی هم دارند میتوان بومادران و زنجبیل را نام برد. هدف از پژوهش بررسی اثرات پودر بومادران و زنجبیل بر گوارشپذیری و میزان گاز تولیدی علوفههای اسپرس و یونجه در شرایط برونتنی بود. مواد و روشها: بدین منظور اندازهگیری گوارشپذیری برونتنی علوفه یونجه، اسپرس و مخلوط 50 درصد یونجه و 50 درصد اسپرس در اثر استفاده از پودر بومادران و زنجبیل بهروش تیلی و تری اصلاحشده هلدن انجام گرفت. سطوح مختلف پودر بومادران و زنجبیل در سه سطوح صفر، 5/1 و 3 درصد به سرنگهای 100 میلیلیتری حاوی علوفههای یونجه، اسپرس و مخلوط یونجه و اسپرس اضافه گردید و میزان گاز تولیدی با انکوباسیون سرنگها در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 24، 48، 72 و 96 ساعت اندازهگیری و دادههای حاصل در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیهوتحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان دادند که افزودن 3 درصد زنجبیل و پودر بومادران در علوفه اسپرس گوارشپذیری ماده خشک از71/55 به 76/68 و 65/74درصد (0458/0=P)، گوارشپذیری ماده آلی در ماده خشک از62/52 به 95/64 و 09/62 درصد (0468/0=P) و انرژی قابل متابولیسم از42/8 به 39/10 و 93/9 مگاژول برکیلوگرم ماده خشک (0489/0=P) به روش هلدن را به ترتیب افزایش داد. درحالیکه استفاده از زنجبیل و پودر بومادران تأثیر معنیداری بر گوارشپذیری ماده آلی، گوارشپذیری ماده آلی در ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم یونجه و مخلوط یونجه- اسپرس ایجاد نکرد. نتایج مربوط به گوارشپذیری به روش مک نیون نشان داد که افزودن 5/1 و 3 درصد پودر بومادران و زنجبیل در علوفه اسپرس و یونجه توانست سبب کاهش میزان گاز تولیدی در زمانهای 3، 6، 12، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت انکوباسیون گردد. اما افزودن پودر بومادران و زنجبیل بر مخلوط یونجه-اسپرس تأثیر معنیداری بر میزان گاز تولیدی ایجاد نکرد. نتایج به روش آزمون گاز نشان داد افزودن 5/1 و 3 درصد بومادران و زنجبیل در علوفه اسپرس و یونجه سبب کاهش میزان گوارشپذیری ماده آلی، کل اسیدهای چرب زنجیرکوتاه و انرژی قابل متابولیسم نسبت به گروه شاهد گشت. در این میان 3 درصد زنجبیل بیشترین اثر کاهشی را بر میزان گوارشپذیری ماده آلی از80/67 به 14/50 و 99/45درصد (0092/0=P)، کل اسید چربهای زنجیرکوتاه از77/1 به 76/0 و 66/0 میلی مول (0183/0=P) و انرژی قابل متابولیسم از88/9 به 47/7 و 79/6 مگاژول برکیلوگرم ماده خشک (0167/0=P) به ترتیب در علوفه اسپرس داشت. همچنین این روند کاهشی مشابهی در علوفه یونجه برای فراسنجههای تغذیهای آزمون گاز نیز ادامه داشت. مخلوط یونجه و اسپرس با افزودن سطوح مختلف بومادران و زنجبیل تحت تأثیر قرار نگرفت. نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش افزودن سطوح 5/1 و 3 درصد پودر بومادران و زنجبیل در علوفه اسپرس و یونجه نتوانست میزان گاز تولیدی و فراسنجههای حاصل از آزمون گاز را بهبود بخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرس، بومادران، زنجبیل، ، گاز تولیدی، یونجه.
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effects of digestibility and gas produced of sainfoin and alfalfa hay in laboratory conditions by adding different levels of yarrow and ginger powder
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Animal nutritionists are looking for alternative compounds with the ability to improve the fermentation process. Probiotics and medicinal plants can be mentioned among these alternative compounds. Yarrow and ginger can be mentioned among medicinal plants that have antimicrobial properties. The aim of this study was to investigate the effects of yarrow and ginger powder on the digestibility and gas production of sainfoin and alfalfa hay in laboratory conditions. Material and Methods: For this purpose, the in vitro digestibility of sainfoin and alfalfa hay and a mixture of 50% alfalfa and 50% sainfoin were measured due to the use of yarrow and ginger powder by Tilley and Terry's modified Holden method. Also, to measure the amount of produced gas, Menk et al.'s method was used. So that different levels of yarrow and ginger powder at three levels of zero, 1.5 and 3% were added to 100 ml syringes containing alfalfa, sainfoin, and a mixture of alfalfa and sainfoin, and the amount of gas produced by incubating the syringes at times 2, 4, 6, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 hours of measurement and the resulting data were analyzed in a completely randomized design. Results: The results showed that the addition of 3% of ginger and Yarrow powder in sainfoin hay increased the digestibility of dry matter from 55.71 to 68.76 and 74.65% (p< 0.0458), the digestibility of organic matter in dry matter from 52.62 to 64.95 and 62.09 percent (p< 0.0468) and metabolizable energy increased from 8.42 to 10.39 and 9.93 Mj/kg DM (p< 0.0489) by Holden's method, respectively. While the use of ginger and yarrow powder did not have a significant effect on the digestibility of organic matter, the digestibility of organic matter in dry matter and metabolizable energy of alfalfa and alfalfa- sainfoin mixture. The results related to the digestibility according to the McNiven method showed that the addition of 1.5 and 3% of yarrow and ginger powder in sainfoin and alfalfa hay could reduce the amount of gas production at times 3, 6, 12, 24, 48, 72, 96 and 120 hours of incubation. However, the addition of yarrow and ginger powder to alfalfa- sainfoin mixture did not have a significant effect on the amount of gas produced. The results of the gas test method showed that the addition of 1.5% and 3% of yarrow and ginger in sainfoin and alfalfa hay reduced the digestibility of organic matter, total short-chain fatty acids and metabolizable energy compared to the control group. Among these, 3% of ginger has the most significant reducing effect on the digestibility of organic matter from 67.80 to 50.14 and 45.99% (p< 0.0092), total short chain fatty acids from 1.77 to 0.76 and 0.66 milli moles (p< 0.0183) and metabolizable energy from 9.88 to 7.47 and 6.79 MJ/kg DM (p< 0.0167) respectively in sainfoin hay. Also, this similar decreasing trend continued in alfalfa hay for the nutritional parameters of the gas test. A mixture of alfalfa and sainfoin was not affected by the addition of different levels of yarrow and ginger. Conclusion: It is concluded that the addition of 1.5 and 3% levels of yarrow and ginger powder in sainfoin and alfalfa hay could not improve the amount of gas production. But, the addition of 3% of yarrow and ginger improved the digestibility of organic matter, the digestibility of organic matter in dry matter and the metabolism energy of sainfoin hay by Holden's method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alfalfa, gas production, ginger, sainfoin, yarrow.
نویسندگان مقاله
طناز طالبی | Tannaz Talebi
department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
جمال سیف دواتی | Jamal Seifdavati
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
فرزاد میرزائی آقچه قشلاق | Farzad Mirzaei Aghjeh Qeshlagh
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
حسین عبدی بنمار | Hossein Abdi Benemar
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
رضا سید شریفی | Reza Seyed Sharifi
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
صیاد سیف زاده | Sayyad Seifzadeh
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
مجتبی علیپور عین الدین | Mojtaba Alipour einaldin
Department of Animal Science, University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-145-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات