این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۴۴-۵۵
عنوان فارسی
بررسی عوامل موثر بر رفتار تغذیه ای زنان باردار سالم دارای تغییر وزن خارج از الگوی استاندارد وزن گیری مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سنندج
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: تغذیه صحیح و کافی در دوران بارداری برای زن باردار و جنین دارای اهمیت زیادی می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی عوامل موثر بر رفتار تغذیه ای زنان باردار سالم دارای تغییر وزن خارج از الگوی استاندارد وزن گیری مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سنندج می باشد مواد و روش¬ها: مطالعه حاضر مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه تمامی زنان باردار سالم تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سنندج بودند که دارای پرونده مراقبت دوران بارداری بوده و وزن گیری خارج از الگوی استاندارد وزن گیری دوران بارداری دارا بودند. حجم نمونه 423نفر محاسبه گردید که به طور تصادفی از 30 مرکز خدمات جامع سلامت انتخاب شدند و باتوجه به سهم هر مرکز با توجه به تعداد ارجاعات به طور متناسب در حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار مورد مطالعه شامل دو پرسشنامه بررسی رفتار تغذیه ای زنان باردار و پرسسشنامه سواد سلامت می باشد. یافتهها: از نظر مصرف روزانه بهینه پنج گروه اصلی غذایی درمادران باردار مورد مطالعه تعداد 233 نفر( 7/56%) سه تا چهار سهم مصرف میوه جات داشتند، تعداد 106نفر (8/25%) چهار تا پنج سهم از گروه سبزی جات، تعداد160 نفر(9/38%) سه سهم از گروه گوشت و حبوبات، تعداد 204 نفر (6/49%) هفت تا یازده سهم از گروه نان و غلات و تعداد 135 نفر (8/32%) سه تا چها رسهم از گروه شیر و لبنیات مصرف می کردند. ارتباط معنی داری بین الگوی تغذیه مادران باردار با تحصیلات مادر(012/0 p=)، تحصیلات همسر (045/0 p=)و سواد سلامت (0001/0 p=)وجود داشت. نتیجه گیری:. وضعیت تغذیه مادران باردار سنندج در چهار گروه اصلی غذایی (سبزیجات، گوشت و حبوبات، نان و غلات و شیر و لبنیات ) کمتر از 50 درصد و در گروه میوه جات 7/56 درصد بود که نسبتا نامطلوب می باشد .
کلیدواژههای فارسی مقاله
نمایه توده بدنی، رفتار تغذیه ای، زنان باردار، سالم، سواد سلامت
عنوان انگلیسی
Study of factors affecting the nutritional behaviours of healthy pregnant women having out of standard weight gain pattern referring to Sanandaj state urban and rural health centers
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: The importance of optimal and sufficient nutrition during pregnancy for pregnant women and fetuses cannot be ignored because people's health depends to a large extent on their intake of food and their nutritional status during the fetal period. For this reason, this study aims to identify the factors affecting the nutritional behaviors of pregnant women who have an inappropriate weight gain pattern during pregnancy, so that based on findings, appropriate training can be provided in order to improve nutritional behaviors. Materials and Methods: This study was conducted on 423 healthy pregnant women covered by urban and rural comprehensive health service centers in Sanandaj who have a record of prenatal care and have weight gain pattern outside of the standard during pregnancy)The pattern of weighing based on the research of the American Institute of Medicine (IOM) in women with a body mass index less than 19.8, weight gain from 12.5 to 18 kg, women with a body mass from 19.8 to 26, weight gain from 11.5 to 16 kg and in women with a body mass index greater than 26, weight gain is 7 to 11.5 kg(.The data collection tool was a standardized nutritional behavior questionnaire. After completing the questionnaires, the information was analyzed using SPSS software version 24 and using one-way analysis of variance and correlation coefficients. Results: The results of the study showed that the amount population daily consumption of 3-4 portions of fruits were 56.7%, 4-5 portions of vegetables were 25.8%, 3 portions of meat and legumes were 38.9%, 7-11 portions of bread and cereals were 49.6% and 3-4 portion of milk and dairy products was 32.8% . Also, there was a significant relationship between nutritional behavior with mother's education level(P=0.012), spouse's education level(P=0.045) and health literacy(P=0.0001), and no significant relationship was observed in other cases Conclusion: The nutritional status of pregnant mothers in Sanandaj in the four main food groups (vegetables, meat and beans, bread and grains and milk and dairy products) was less than 50% and in the fruit group it was 56.7%, which are relatively unfavorable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
BMI, Nutritional behavior, Pregnant Women, Healthy,Health Litracy
نویسندگان مقاله
بهارک غیاثی | Baharak ghiasi
دائم روشنی | Daem Roshani
شهریار اقتصادی | Shahryar Eghtesadi
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7343-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم تغذیه و رژیم درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات